ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι στημένες φάσεις και το μήνυμα "μπείτε δυνατά"

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ολυμπιακός και Μαρτίνς "καίγονται" για το τρίποντο στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό (20:00). Η τελευταία δοκιμή, τα πλάνα ενδεκάδας και το μήνυμα "μπείτε δυνατά".

Πανέτοιμος να επιστρέψει στις νίκες είναι ο Ολυμπιακός που το τελευταίο διάστημα έχει δοκιμαστεί σε μεγάλο βαθμό. Οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν το έκτο εκτός έδρας ματς τους και μετρούν δύο νίκες (σε Λάρισα με ΑΕΛ και Θεσσαλονίκη με Άρη), αλλά και τρεις απώλειες (σε ΟΑΚΑ με Παναθηναϊκό, στην Ξάνθη και Νέα Σμύρνη με Πανιώνιο).

Στις 6 Οκτωβρίου νίκησαν τον Άρη και είναι το τελευταίο τρίποντο μακριά από το σπίτι τους. Δύο μήνες πέρασαν και αν θες να τερματίσεις πρώτος και να είσαι σε θέση ισχύος στα πλέι οφ, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα σήμερα στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό (20:00).

Προβλήματα δεν θα πάψουν να υπάρχουν. Μετά τη δεδομένη απουσία του Βαλμπουενά, ήρθε να προστεθεί κι αυτή του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Ο Μαρτίνς ωστόσο, φαίνεται να έχει αποφασίσει για τις λύσεις και ρίχνει το βάρος στις στημένες φάσεις. Τόσο στην προπόνηση της Πέμπτης, όσο και αυτή της Παρασκευής, έκανε πολλές ασκήσεις σε φάουλ και κόρνερ. Μάλιστα στάθηκε περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι, εκεί όπου η ομάδα αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα. Έτσι δέχθηκε γκολ από τον ΠΑΟΚ, αλλά και την Τότεναμ.

Ο Πορτογάλος προπονητής ζήτησε μεγαλύτερη προσοχή σε αυτές τις φάσεις όταν τις εκτελεί ο αντίπαλος, καλύτερη καθοδήγηση από τον τερματοφύλακα, αλλά και τους παίκτες του να πηγαίνουν πρώτοι στην μπάλα και να μην παρακολουθούν τους αντιπάλους τους να τελειώνουν φάσεις. Με την Τότεναμ στην έκανε τη ζημιά ένας από τους καλύτερους φορ στον κόσμο, ο Κέιν. Με τον ΠΑΟΚ, όμως, ένας στόπερ (Ίνγκασον) ήταν αυτός που έφερε το 0-1.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ

Τι έδειξε ο Μαρτίνς για εντεκάδα στο Αγρίνιο; Φαίνεται πως ο Σα θα παραμείνει κάτω από τα δοκάρια, αν και υπάρχει η αίσθηση πως σύντομα ο Αλέν θα κάνει το ντεμπούτο του. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας προέρχεται από λάθη στα δύο τελευταία ματς πρωταθλήματος (με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ) και θέλει να επιστρέψει στις καλές του εμφανίσεις. Δεξιά θα είναι ο Ελαμπντελαουί, αριστερά ο Τσιμίκας.

Στο πλευρό του Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας, όπως τονίσαμε και χθες, προβάδισμα έχει να είναι ο Μπα. Ο Σενεγαλέζος στόπερ θα πάρει το δεύτερό του ματς στο πρωτάθλημα και ο Μεριά λογικά θα μείνει στον πάγκο. Στη μεσαία γραμμή, το δίδυμο Γκιλιέρμε-Καμαρά δοκίμασε στις προπονήσεις, θέλοντας προφανώς να δώσει και ανάσες στον Μπουχαλάκη που μετρά είκοσι ματς στη σεζόν, όλα ως βασικός!

Στα άκρα, Ποντένσε και Μασούρας ήταν στις δοκιμές του Μαρτίνς, που μπροστά είχε Σουντανί και Ελ Αραμπί. Δείχνει να θέλει να ενεργοποιήσει και τον Μπρούνο, αλλά φαίνεται μεγάλο ρίσκο να του δώσει φανέλα βασικού. Η αίσθηση που έχει δοθεί στο Ρέντη ωστόσο, είναι ότι πιθανότατα θα είναι μία από τις αλλαγές του. Στην αποστολή, εκτός των έντεκα πιθανών βασικών που αναφέραμε και των άλλων λύσεων (Αλέν, Μεριά, Μπουχαλάκη, Μπρούνο), είναι και οι Καραργύρης (τρίτος τερματοφύλακας), Τοροσίδης, Λοβέρα, Ραντζέλοβιτς, Γκερέρο. Θα κοπεί ο Καραργύρης από την 18άδα και πιθανότατα ένας εκ των Λοβέρα-Ραντζέλοβιτς.

"ΜΠΕΙΤΕ ΔΥΝΑΤΑ…"

Τι είχε ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα που απασχολεί τον προπονητή του; Ότι δεν μπήκε δυνατά στα ματς για να πάρει τον πρώτο λόγο, για να τα "καθαρίσει". Στην Ξάνθη δεν βρήκε γκολ ποτέ, με τον Ατρόμητο άνοιξε το σκορ στο 60’ στη μοναδική του νίκη το τελευταίο διάστημα, με τον Πανιώνιο προηγήθηκε στο 55’ και με τον ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 64’. Πεταμένα πρώτα ημίχρονα, άρα το μήνυμα του Μαρτίνς είναι ξεκάθαρο. "Μπείτε δυνατά, πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο του αγώνα και να βρούμε γκολ νωρίς, αλλά και να μη δώσουμε δικαίωμα στον αντίπαλο", μέρος από τα λόγια του Πορτογάλου κόουτς που το τελευταίο διάστημα νιώθει τη μεγαλύτερη πίεση που είχε ποτέ στο διάστημα που κάθεται στον πάγκο του Ολυμπιακού.

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Το 73ο επίσημο ματς στον ερυθρόλευκο πάγκο είναι το αποψινό για τον Μαρτίνς που δεν αλλάζει συνήθειες. Μεγάλο το ενδιαφέρον του για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο του Παναιτωλικού. Βλέπετε το βράδυ της Παρασκευής, έβρεχε δυνατά στο Αγρίνιο, ωστόσο το πρωί του Σαββάτου είχε ήλιο. Το άγχος του Μαρτίνς να μην έχει βαρύνει το γήπεδο και μπει ένα ακόμη εμπόδιο στο δρόμο του Ολυμπιακού. Του είπαν πως πλέον το γήπεδο είναι σε καλύτερη κατάσταση από τα προηγούμενα χρόνια και πως αν δεν βρέξει ξανά ως τις 20:00 που είναι η σέντρα του ματς, δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ