ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι μεταγραφές τον έβγαλαν στον "αφρό"

CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÓÁÊÓÅ×ÉÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÓÁÊÓÅ×ÉÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με δύο νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με πέρυσι. Ο κορμός διατηρήθηκε, οι νεοαποκτηθέντες "φόρτωσαν" ποιότητα και έκαναν τη διαφορά. Το Sport24.gr αναλύει.

Ο τρόπος που λειτούργησε η διοίκηση του Ολυμπιακού στο μεταγραφικό παζάρι είναι άξιος αναφοράς. Κράτησε τον κορμό, δεν... τρελάθηκε να πουλήσει παρότι θα μπορούσε να το κάνει και επιχείρησε να κάνει επιλεγμένες κινήσεις ενίσχυσης, ώστε να δώσει περισσότερη ποιότητα σε ένα έτσι κι αλλιώς προσεγμένο ρόστερ.

Ποδοσφαιριστές με αξία που θα μπορούσαν να φύγουν, έμειναν. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα, διάστημα κατά το οποίο η ομάδα σε πολύ μεγάλο ποσοστό πάει να πετύχει το σπουδαίο επίτευγμα της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει χρησιμοποιήσει την ίδια ενδεκάδα και στα πέντε επίσημα φετινά ματς, αν εξαιρεθεί το γεγονός ότι στην Τσεχία με την Πλζεν έπαιξε βασικός στο κέντρο της άμυνας ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Όλοι οι υπόλοιποι μέχρι και το προ δύο ημερών παιχνίδι με την Κράσνονταρ ήταν ίδιοι: Σα, Ομάρ, Σεμέντο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Βαλμπουενά, Ποντένσε, Γκερέρο. Τι παρατηρείτε; Μόνο δύο νέα αποκτήματα στο βασικό σχήμα.

Ο Πορτογάλος στόπερ Σεμέντο και ο Γάλλος μεσοεπιθετικός Βαλμπουενά. Οι άλλοι εννέα ίδιοι. Ένας σημαντικός λόγος που έχουν καταφέρει οι ερυθρόλευκοι να σημειώσουν τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες είναι ακριβώς αυτός, η χημεία που υπάρχει στο σύνολο, η ικανότητά του ασφαλώς, αλλά και το γεγονός ότι έχει διατηρηθεί στη θέση του ο ίδιος προπονητής, οι επιλογές του οποίου σε συντριπτικό ποσοστό έχουν αποδειχθεί επιτυχημένες.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΗΤΑΝ - ΠΟΛΥ- ΩΡΑΙΟΙ

Κομβική, ωστόσο, ήταν και η παρουσία των νέων αποκτημάτων. Πολλοί χαρακτήρισαν τον Σεμέντο ως τον νέο Μέλμπεργκ του Ολυμπιακού. Ένας θηριώδης κεντρικός αμυντικός, που μπορεί να... καταπιεί τον αντίπαλο στο ένας εναντίον ενός, παρότι σε κάποιες στιγμές θα μπορούσε να δώσει τη μπάλα καλύτερα για να μην κινδυνέψει η ομάδα. Όσο για τον Βαλμπουενά; Τι να πει κανείς για τον 34χρονο Γάλλο, που σε μερικές μέρες ετοιμάζεται να πατήσει τα 35; Συγκινητικός. Δημιουργεί, εκτελεί, πιέζει, αμύνεται, ξεσηκώνει τους οπαδούς με τις ενέργειές του και το πάθος του. Στα πέντε ματς μετρά τρεις ασίστ και ένα γκολ. Ειδικά δε η πάσα του στον Ραντζέλοβιτς στον αγώνα με την Κράσνονταρ, που αξιοποιήθηκε για το 2-0 του Ολυμπιακού, μόνο ποδοσφαιριστής αυτής της κλάσης μπορεί να δώσει. Στον Βαλμπουενά και τον Σεμέντο προσθέτουμε και τον Σέρβο. Κι αυτός νέο απόκτημα είναι, άσχετα αν είχε υπογράψει στους Πειραιώτες από τον Αύγουστο του 2018. Μόλις τον προηγούμενο μήνα ενσωματώθηκε στην ομάδα.

Για να δούμε τι έχει καταφέρει ο Ραντζέλοβιτς. Έπαιξε εννέα λεπτά στην Τσεχία με την Πλζεν, πέντε στο Φάληρο κόντρα στην ίδια ομάδα. Στο εντός έδρας ματς με τη Μπασακσεχίρ 22 λεπτά και προ ημερών με την Κράσνονταρ 14 λεπτά. Σε ένα 50λεπτο, χωρίς να υπολογίζουμε τις καθυστερήσεις, έχει πετύχει δύο γκολ και έχει κερδίσει ένα πέναλτι, μαζί και την τεράστια αποδοχή των οπαδών του Ολυμπιακού. Αυτά λοιπόν τα τρία νέα πρόσωπα, οι Σεμέντο, Βαλμπουενά και Ραντζέλοβιτς έχουν προσδώσει δυναμική στον Ολυμπιακό της σεζόν 2019-2020. Έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στα φετινά επιτεύγματα, δίχως να παραγνωρίζεται η τεράστια συμβολή των υπολοίπων παικτών, αυτών που συνεχίζουν από πέρυσι και έχουν δημιουργήσει ένα σύνολο που ξέρει πώς να πάρει αυτό που επιζητά.

Ασφαλώς και σε μια μεταγραφική περίοδο δεν γίνεται να... βγουν όλοι. Υπάρχουν ορισμένοι που ήδη παραχωρήθηκαν δανεικοί (Σιαμπάνης, Κάιπερς) και άλλοι που έχουν πάρει λίγες ή και καθόλου ευκαιρίες (Ντουρμισάι, Μπα, Σουντανί, Ελ Αραμπί, Αλέν, Μάρκοβιτς, Μπρούνο). Μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου η διοίκηση θα επιδιώξει να ισχυροποιήσει κι άλλο το διαθέσιμο υλικό, ενώ ορισμένοι παίκτες θα αναχωρήσουν για... άλλες πολιτείες. Μέχρι τις 31 Αυγούστου το πάρε - δώσε θα συνεχιστεί, αλλά με σαφή στόχο να μη χαλάσει η τωρινή... μαγιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ραντζέλοβιτς: Το "ναι" του Ντάρκο για το φτωχόπαιδο του Λέσκοβατς
Ολυμπιακός: Περνάει την Κράσνονταρ και "εκτοξεύεται"
Ρούμπεν Σεμέδο: Από τη φυλακή στην Εθνική μέσω Ολυμπιακού
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ