ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Οι Καμαρά, Σισέ και τα 4 εκατ. ευρώ για τον Χασάν

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Χασάν EUROKINISSI SPORTS

Η παρουσία του Αχμέντ Χασάν στην εθνική ομάδα της Αιγύπτου επιβεβαίωσε ουσιαστικά τα όσα ακούγονταν για την περιβόητη οψιόν αγοράς που έχει μπει στη συμφωνία Ολυμπιακού – Μπράγκα για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Έχει βγάλει αρκετές ειδήσεις η παρουσία των Αφρικανών διεθνών του Ολυμπιακού. Για παράδειγμα ο Καμαρά έχει εξελιχθεί σε ποδοσφαιρικό ήρωα της Γουινέας. Σταματούν οι φίλαθλοι της Γουινέας μέχρι και τις προπονήσεις της Εθνικής για να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και να αγκαλιάσουν τον άσο των «ερυθρολεύκων».

Ο δε Παπέ Σισέ έκανε ντεμπούτο με γκολ με τη φανέλα της Σενεγάλης και έκανε το ταξίδι έως το μακρινό Ντακάρ άνθρωπος του Ανόβερο για να τον ξαναδεί αγωνιζόμενο. Υπάρχει όμως και η περίπτωση του Χασάν που δεν έκανε και τόσο θόρυβο με την παρουσία του στην Αίγυπτο. Ίσως επειδή μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Σουαζιλάνδη και σε ένα χρονικό σημείο που όλα είχαν κριθεί με τους «φαραώ» να παίρνουν μία άνετη νίκη με 4-1.

Ο Αιγύπτιος φορ του Ολυμπιακού δεν απασχόλησε το ρεπορτάζ τόσο πολύ με την αγωνιστική του εικόνα στην εθνική του ομάδα. Αντιθέτως, απασχόλησε με τα εξωαγωνιστικά που προέκυψαν και αφορούν την συμφωνία Ολυμπιακού – Μπράγκα. Εξ αρχής κυκλοφορούσε ένα σενάριο που ήθελε τους Πειραιώτες να έχουν συμφωνήσει για τον δανεισμό του από τους «αρσεναλίστας» με ένα ποσό κοντά στα 300 χιλιάρικα για το «ενοίκιό» του.

Στη συμφωνία λοιπόν έχει μπει και μία οψιόν αγοράς που σύμφωνα με κάποιες πηγές στην Πορτογαλία ήταν κοντά στα2,5 εκατ.ευρώ. Αφού είχαμε φτάσει στις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, είχαν βγει στο φως της δημοσιότητας άλλες πληροφορίες που έκαναν λόγο για μία οψιόν αγοράς στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Τη λύση φαίνεται πώς την έδωσαν οι Αιγύπτιοι, οι οποίοι ανέφεραν ορθά – κοφτά ότι αν ο Ολυμπιακός θέλει να αποκτήσει με κανονική μεταγραφή τον Χασάν το προσεχές καλοκαίρι, θα πρέπει να βγάλει το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Βέβαια, υπάρχει μία λεπτομέρεια που παίζει τη σημασία της. Αν πιστέψουμε τους Αιγύπτιους και όντως η οψιόν είναι στα 4 εκατομμύρια, αυτό δεν σημαίνει ότι ντε και καλά οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να δώσουν το συγκεκριμένο ποσό στην Μπράγκα (ένα ποσό θα πάει και στην Ρίο Άβε που έχει επίσης δικαιώματα).

Εδώ ισχύει το «σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός»… Αν αποφασίσει το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός να αποκτήσει με μεταγραφή τον Χασάν, τότε θα επιχειρήσει να συζητήσει σε άλλη βάση και όχι με τα 4 εκατομμύρια ευρώ που κακά τα ψέματα θεωρείται ένα υπερβολικό ποσό. Κι από τη στιγμή που η Μπράγκα δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν τον υπολογίζει και θέλει με κάποιον τρόπο να απεμπλακεί από την παρουσία του στο ρόστερ, έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ότι συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις οι αρχικές απαιτήσεις πέφτουν.

Οπότε, ναι μεν η οψιόν είναι στα 4 εκατομμύρια ευρώ (σύμφωνα και με τους Αιγύπτιους), αλλά ο Ολυμπιακός και η Μπράγκα που έχουν κάνει τόσες πολλές δουλειές μαζί (Βιάνα, Πάρντο, Φιγκέιρας) θα βρουν τη φόρμουλα για να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή. Όλα αυτά βεβαίως υπό έναν όρο. Έως το τέλος της σεζόν να έχει «ψήσει» πρώτα απ’ όλα ο ίδιος ο Αιγύπτιος ότι αξίζει ο Ολυμπιακός να ασχοληθεί ακόμη πιο σοβαρά μαζί του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σενεγάλη - Σουδάν: Σκόραρε ο "ερυθρόλευκος" Σισέ (VIDEO)
Αν έχεις Μοντέστο διάβαινε...
Τσόρι Ντομίνγκες: "Νόμιζα ότι θα πεθάνω στα αποδυτήρια"
Το Ανόβερο δεν ξεχνάει τον Σισέ

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ