ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι ερυθρόλευκοι και οι άλλοι πέντε αήττητοι

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός πέρασε και από την Τούμπα και διατήρησε το αήττητο του στο πρωτάθλημα κάτι που έχει κάνει φέτος μόνο εκείνος και άλλες πέντε ομάδες στην Ευρώπη.

Το αυτογκόλ του Γιαννούλη ήταν εκείνο που κλείδωσε το αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Τούμπας με τον Ολυμπιακό να επικρατεί επί του ΠΑΟΚ με 1-0. Με αυτόν τον τρόπο οι ερυθρόλευκοι παρέμειναν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Super League έχοντας προβάδισμα πέντε βαθμών από τους ασπρόμαυρους.

Παράλληλα, η ομάδα του Πειραιά διατήρησε και το αήττητο της στο πρωτάθλημα, αφού σε 25 αγώνες ο Ολυμπιακός μετρά 19 νίκες και έξι ισοπαλίες.

Το συγκεκριμένο κατόρθωμα έχουν πετύχει μόνο άλλες πέντε ομάδες στην Ευρώπη. Φυσικά, η πιο γνωστή εξ αυτών είναι η Λίβερπουλ. Η κόκκινη αρμάδα του Κλοπ επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας επί της Γουεστ Χαμ με 3-2 και συνεχίζει τον καλπασμό της προς τον τίτλο. Η Λίβερπουλ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League με 79 βαθμούς σε σύνολο 81 που θα μπορούσε να έχει αφού σε 27 αγώνες έχει 26 νίκες και μία ισοπαλία.

Η τρίτη ομάδα της λίστας είναι η Λουντογκόρετς. Η βουλγαρική ομάδα είναι πρώτη στο πρωτάθλημα της χώρας της και σε 22 αγώνες μετρά 15 νίκες και επτά ισοπαλίες. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο Ισραήλ όπου η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Βλάντιμιρ Ίβιτς σε 25 αγώνες έχει 18 νίκες και επτά ισοπαλίες.

Σχεδόν το απόλυτο των νικών μετρά στην Ουκρανία η Σαχτάρ. Η μόνιμη πρωταθλήτρια τα τελευταία τρία χρόνια σε 19 αγώνες μετρά 17 νίκες και μόλις δύο ισοπαλίες. Η τελευταία της σχετικής λίστας είναι η Γιουρόπα η οποία σε 16 αγώνες στο πρωτάθλημα του Γιβραλτάρ μετρά 15 νίκες και μία ισοπαλία.

Αξίζει να τονίσουμε ότι στον 21ο αιώνα η μοναδική ομάδα η οποία έχει πάρει το πρωτάθλημα της χώρας της στην κορυφαία κατηγορία των εγχώριων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων είναι η Κοστελάτσιο Εσπορτίβα η οποία τη σεζον 1999-00 κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ανδόρα έχοντας 12 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Βέβαια, υπάρχει και περιπτώση ομάδας η οποία ολοκλήρωσε αήττητη μία σεζόν και δεν πήρε τον τίτλο. Συγκεκριμένα, ο Ερυθρός Αστέρας τη σεζόν 2007-08 ολοκλήρωσε τη σεζόν έχοντας 21 νίκες και 12 ισοπαλίες σε 33 αγώνες και τελείωσε δεύτερος το πρωτάθλημα με πέντε βαθμούς διαφορά από την Παρτιζάν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΗΤΤΗΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Ομάδα Χώρα Αγώνες Νίκες Ισοπαλίες Βαθμοί
Ολυμπιακός Ελλάδα 25 19 6 63
Λίβερπουλ Αγγλία 27 26 1 79
Λουντογκόρετς Βουλγαρία 22 15 7 52
Μακάμπι Τελ Αβίβ Ισραήλ 25 18 7 61
Σαχτάρ Ουκρανία 19 17 2 53
Γιουρόπα Γιβραλτάρ 16 15 1 46
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ