ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι δέκα "εξοδούχοι"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΓΚΝΙΕΒΙΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΠΟΓΚΟΝ ΣΤΣΕΣΙΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΓΚΝΙΕΒΙΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΠΟΓΚΟΝ ΣΤΣΕΣΙΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι μεταγραφές στον Ολυμπιακό δεν έχουν ολοκληρωθεί, ούτε όμως και οι αποχωρήσεις. Το Sport24.gr καταγράφει τις δέκα περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που κατά τα φαινόμενα αποχωρούν από το "ερυθρόλευκο" ρόστερ.

Οι "μηχανές" του Ολυμπιακού σε μεταγραφικό επίπεδο δουλεύουν στο μάξιμουμ. Ο Γιασίν Μπενζιά βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για τη θέση του αντί - Φορτούνη, ενώ για τη θέση του χαφ στη λίστα παραμένει το όνομα του Μπριάν Νταμπό της Φιορεντίνα.

Εκτός από μεταγραφές, οι "ερυθρόλευκοι" θα έχουν μπόλικη δουλειά τον Αύγουστο αναφορικά με το κομμάτι των αποχωρήσεων. Δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που δεν θα μείνουν στο ρόστερ και θα πρέπει να βρουν ομάδα. Να αποχωρήσουν είτε με τη μορφή πώλησης, είτε με αυτή του δανεισμού.

Το Sport24.gr καταγράφει τις περιπτώσεις των παικτών που σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα θα αποτελέσουν παρελθόν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.

ΦΟΝΤΕ ΚΑΜΑΡΑ

Στις 8 Ιουλίου ο Φοντέ Καμαρά ταξίδεψε στην Αθήνα και αφού πέρασε με επιτυχία από ιατρικά και εργομετρικά τεστ, υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας στον Ολυμπιακό. 21χρονος αριστερός μπακ από τη Γουϊνέα δεν θα μείνει φέτος στο ρόστερ, αλλά θα παραχωρηθεί δανεικός.

Πιθανότατα σε ομάδα της Γαλλίας. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έκανε 35 συμμετοχές στη Γαλλία με τη Γκαζελέκ Αζαξιό, έχοντας περάσει στο παρελθόν από την U19 και την πρώτη ομάδα της Μπαστιά, αλλά και από την Cefomig της πατρίδας του. Πρόσφατα συμμετείχε στο κύπελλο εθνών Αφρικής με τη Γουϊνέα, δίχως να καταγράψει συμμετοχή.

ΓΙΑΓΙΑ ΜΠΑΝΑΝΑ

Το συμβόλαιό του στον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται το 2020. Ο Καμερουνέζος κεντρικός αμυντικός είτε θα ανανεώσει και θα δοθεί δανεικός, ή θα πουληθεί ή απλά θα λύσει το συμβόλαιό του για να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του. Με την εθνική του ομάδα ήταν βασικός στο Κόπα Άφρικα, αλλά με τους "ερυθρόλευκους είναι σίγουρο πως δεν θα μείνει. Ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός, με θητεία σε Σοσό, Λωζάνη, Πλατανιά και Πανιώνιο βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση νέας ομάδας και λογικά το θέμα του θα κλείσει στη διάρκεια του Αυγούστου.

ΜΑΡΙΟΣ ΣΙΑΜΠΑΝΗΣ

Ο 20χρονος τερματοφύλακας αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, με την προοπτική να μείνει στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ο ύψους 1.88 κίπερ δεν έπεισε τον Πέδρο Μαρτίνς και πάρθηκε η απόφαση να παραχωρηθεί ως δανεικός. Ο Ολυμπιακός έκλεισε τον Μπομπί Αλέν και το τρίο των γκολκίπερ για τη σεζόν 2019-2020 θα απαρτίζεται από τον Γάλλο, τον Ζοζέ Σα και τον νεαρό Τζολάκη.

ΓΙΑΓΚΟΣ ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ

Στις 4 Ιουλίου ο Γιάγκος Βούκοβιτς υπέστη θλάση στον στον δικέφαλο, σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο θα έμενε εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες, με αποτέλεσμα να χάσει και τα δύο παιχνίδια με τη Βικτόρια Πλζεν, παρότι ο Πέδρο Μαρτίνς φαινόταν αποφασισμένος να τον χρησιμοποιήσει ως βασικό πλάι στον Ρούμπεν Σεμέδο.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΓΚΝΙΕΒΙΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΙΑ ΓΚΝΤΑΝΣΚ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΓΚΝΙΕΒΙΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΙΑ ΓΚΝΤΑΝΣΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Από την περασμένη σεζόν οι ερυθρόλευκοι είχαν αποφασίσει να παραχωρήσουν τον Σέρβο στόπερ, αφού πρώτα δώσει τα πρώτα τους ευρωπαϊκά παιχνίδια. Το συμβόλαιό του λήγει το 2020 και αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, τότε θα αποχωρήσει, αρκεί βέβαια να βρεθεί ομάδα που θα τον αγοράσει. Η αλήθεια είναι πως ο τραυματισμός του περιέπλεξε τα πράγματα και όλα τα δεδομένα είναι ανοιχτά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ

Ο 23χρονος δεξιός μπακ έκανε καλή προετοιμασία με τον Ολυμπιακό, ειπώθηκαν και γράφτηκαν καλά πράγματα για τον ίδιο, αλλά πολύ δύσκολα θα παραμείνει στο ρόστερ. Έχοντας συμβόλαιο μέχρι το 2023, θα παραχωρηθεί ως δανεικός. Πέρυσι δόθηκε στον Πανιώνιο, ενώ στο παρελθόν έχει περάσει από Παναχαϊκή και ΑΕΛ. Αυτή τη στιγμή οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν στο δυναμικό τους για τη θέση του δεξιού μπακ τον Ομάρ Ελαμπντελαουί, ενώ ως μπακ απ έρχεται ο Βασίλης Τοροσίδης.

ΙΓΚΟΡ ΣΙΛΒΑ

Ένας ακόμη δεξιός μπακ που ανήκει στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Ο 23χρονος Βραζιλιάνος έχει υπογράψει μέχρι το 2022 και οι εκπρόσωποί του βρίσκονται σε συζητήσεις με άλλες ομάδες, γνωρίζοντας πως ο πελάτης τους δεν έχει μέλλον στο λιμάνι. Μένει να φανεί εάν προκύψει πρόταση για αγορά του ή αν δοθεί δανεικός για μια ακόμη φορά. Πέρυσι είχε παραχωρηθεί στην ΑΕΚ Λάρνακας. Στους "ερυθρόλευκους" είχε πάρει μεταγραφή τον Ιανουάριο του 2018 προερχόμενος από τον Αστέρα.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ

Αυτή τη στιγμή δεν έχει αποφασιστεί αν ο Θανάσης Ανδρούτσος μείνει ή όχι στον Ολυμπιακό. Για τον 22χρονο χαφ θα λέγαμε ότι οι πιθανότητες να συνεχίσει στα "ερυθρόλευκα" ή να αποχωρήσει είναι μοιρασμένες.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μπορεί να αγωνιστεί ως δεξιός μπακ, όπου ήδη υπάρχουν οι λύσεις των Ομάρ και Τοροσίδη, αλλά και ως χαφ όπου οι ερυθρόλευκοι έχουν Καμαρά, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη, ενώ θα πάρουν έναν ακόμη παίκτη. Το συμβόλαιο του λήγει το 2021. Η πλάστιγγα, πάντως, γέρνει προς το "αντίο".

ΜΑΤΙΑΣ ΝΑΟΥΕΛ

Δεν έχει μέλλον στο λιμάνι ο Ματίας Ναουέλ. Ο 23χρονος εξτρέμ δόθηκε τον Ιανουάριο δανεικός στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και είναι δεδομένο πως και η σεζόν 2019-2020 θα τον βρει μακριά από τους "ερυθρόλευκους". Το ισπανικό γραφείο που τον εκπροσωπεί αργά ή γρήγορα θα του φέρει πρόταση από την Ισπανία και ο γεννημένος στο Ροσάριο της Αργεντινής ακραίος επιθετικός θα αποχωρήσει. Μένει μόνο να φανεί το καθεστώς κάτω από το οποίο θα γίνει αυτό.

ΟΥΓΚΟ ΚΑΪΠΕΡΣ

Ο Κάιπερς βρίσκεται πίσω από Ελ Αραμπί, Ντουρμισάι και Γκερέρο. Θα προκαλούσε έκπληξη αν ο Βέλγος φορ παρέμενε στο δυναμικό του Ολυμπιακού, αφού κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας φάνηκε πως χρειάζεται ακόμη δουλειά.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΓΚΝΙΕΒΙΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΠΟΓΚΟΝ ΣΤΣΕΣΙΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΓΚΝΙΕΒΙΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΠΟΓΚΟΝ ΣΤΣΕΣΙΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, άλλωστε, έμεινε ανενεργός διότι αρνήθηκε να πάρει μεταγραφή στην ΑΕΚ, με την οποία είχε δώσει τα χέρια ο Εργοτέλης. Το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τους "ερυθρόλευκους" είναι για τέσσερα χρόνια.

ΦΡΑΝΚΟ ΣΟΛΔΑΝΟ

Στις 2 Ιανουαρίου 2019 ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Φράνκο Σολδάνο. Οι διαπραγματεύσεις των "ερυθρόλευκων" με την Ουνιόν Σάντα Φε είχαν αίσιο τέλος και ο Αργεντινός υπέγραψε μέχρι το 2023. Το δεύτερο μισό της σεζόν που ολοκληρώθηκε ο 25χρονος απέδειξε ότι χρειάζεται χρόνο προσαρμογής.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ ΜΠΙΑΛΙΣΤΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ ΜΠΙΑΛΙΣΤΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Έκανε εννέα συμμετοχές, εκ των οποίων τις έξι στη Super League και τις τρεις στο Κύπελλο. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής είχε βάλει σκοπό να μπει... δυνατά στην προετοιμασία για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς. Η πληθώρα των επιλογών που έχει πια ο Ολυμπιακός στην επίθεση σε συνδυασμό με την εξαιρετική παρουσία που είχαν οι υπόλοιποι φορ, οδηγούν τον Σολδάνο στην... έξοδο. Όχι απαραίτητα σε πώληση, αλλά και σε δανεισμό.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ