ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι απουσίες φέρνουν αλλαγές

Ολυμπιακός: Οι απουσίες φέρνουν αλλαγές

Με ανανεωμένη την άμυνά του κατεβαίνει ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση του Σαββάτου (15/2, 19.30) με τον Πανιώνιο. Οι δοκιμές που έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς, ανοιχτό και το 4-4-2 με δίδυμο Χασάν - Ελ Αραμπί.

Το βράδυ του Σαββάτου (15/2) ο Ολυμπιακός δίνει το τελευταίο του παιχνίδι πριν από την τριάδα - φωτιά. Στις 20 Φεβρουαρίου η Άρσεναλ στο "Γ. Καραϊσκάκης", στις 23 στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ και στις 27 στο "Emirates" ξανά η Άρσεναλ. Οι "ερυθρόλευκοι" καλούνται να επικρατήσουν του Πανιωνίου για την 24η αγωνιστική της Super League ώστε να μπουν στην κρίσιμη σειρά των αγώνων έχοντας κάνει το χρέος τους, με καλή ψυχολογία.

Ο πρώτος της κατάταξης κόντρα στον τελευταίο. Στους 57 βαθμούς ο Ολυμπιακός, στους 10 ο Πανιώνιος, που ξεκίνησε με -6 τη σεζόν. Ξεκάθαρη διαφορά δυναμικότητας. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης, βέβαια, είχε κάνει τη "ζημιά" στον πρώτο γύρο, έχοντας ισοφαρίσει σε 1-1 στο τέλος του αγώνα. Οι "ερυθρόλευκοι" θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν την 18η νίκη τους, αλλά θα κατέβουν με βασικές απουσίες.

Κώστας Τσιμίκας, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Γκιλιέρμε και Γιώργος Μασούρας έχουν συμπληρώσει κάρτες και είναι δηλωμένοι να εκτίσουν την ποινή τους σε αυτήν την αναμέτρηση. Δηλαδή οι δύο ακραίοι μπακ, ο βασικός χαφ και ο εξτρέμ με τα 35 φετινά παιχνίδια. Θέλοντας και μη ο Πέδρο Μαρτίνς θα προχωρήσει σε αλλαγές. Και λόγω των απουσίων και επειδή θα ακολουθήσει η... διαβολοβδομάδα.

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΑΜΥΝΑ

Ο Σα ασφαλώς και θα επιστρέψει κάτω από τα γκολπόστ μετά την παρουσία του Αλέν στον αγώνα Κυπέλλου με τη Λαμία. Ο Σεμέδο είναι πιθανό να προφυλαχθεί. Ο Σισέ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ο Μαρτίνς τον δοκίμασε με τον Μπα στην προπόνηση, αλλά δοκιμή έγινε και με τον Αβραάμ. Ο Γκασπάρ, που μπορεί να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της άμυνας, θα είναι κατά τα φαινόμενα εκείνος που θα παίξει αριστερά.

Όσο για το απέναντι άκρο; Στην αποστολή βρίσκεται ο Τοροσίδης, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει η έκπληξη και να ξεκινήσει εκεί ο Ραντζέλοβιτς. Δεν θα έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο φέτος. Ο Σέρβος ακραίος επιθετικός, που ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις, μπήκε στην αποστολή καθώς την Παρασκευή (14/2) ακολούθησε το πρόγραμμα χωρίς να νιώσει ενόχληση στον προσαγωγό.

ΑΡΑΜΠΙ, ΧΑΣΑΝ Ή ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ;

Ελλείψει Γκιλιέρμε, οι διαθέσιμοι κεντρικοί χαφ στον Ολυμπιακό είναι τρεις. Μπουχαλάκης, Καμαρά και Καφού. Εκτός απροόπτου, οι δύο πρώτοι είναι αυτοί που θα επιλεγούν από τον Πορτογάλο. Θα ξεκινήσουν κατά τα φαινόμενα και οι Φορτούνης, Βαλμπουενά. Σε ενδεχόμενο 4-4-2 αυτοί θα είναι στα πλάγια.

Ο Λοβέρα που δεν τράβηξε στα πλάγια στον αγώνα με τη Λαμία, πιθανότατα θα μείνει στον πάγκο. Αν ο Μαρτίνς καταλήξει στο 4-2-3-1, δεν αποκλείεται για πρώτη φορά να παίξει ο Εμρέ Μορ. Ο Τούρκος αγωνίστηκε ως αλλαγή στα δύο παιχνίδια κυπέλλου με την ομάδα της Φθιώτιδας και προ ημερών μάλιστα έφτασε μια... ανάσα από το να σκοράρει.

Μετά τον τραυματισμό του Χιλάλ Σουντανί, στην ευρωπαϊκή του λίστα ο Ολυμπιακός ξέμεινε στη γραμμή κρούσης με τον Ελ Αραμπί. Ο Αχμέντ Χασάν που αποκτήθηκε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, δεν δηλώθηκε για τα παιχνίδια του Europa League. Τι θα κάνει λοιπόν ο Μαρτίνς; Θα επιλέξει βασικό με τον Πανιώνιο τον αρχισκόρερ του με την ελπίδα να "καθαρίσει" γρήγορα το ματς και αργότερα να τον αποσύρει ή θα τον κρατήσει στον πάγκο ενόψει Άρσεναλ για να χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα τον Αιγύπτιο που στα δύο τελευταία ματς μετρά δύο γκολ;

Ας μην αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν και οι δύο, αν επιλεγεί το 4-4-2. Υπενθυμίζεται ότι η "ερυθρόλευκη" αποστολή απαρτίζεται από τους εξής παίκτες:

Σα, Αλέν, Τζολάκης, Γκασπάρ, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Μαρτίνης, Μπα, Σισέ, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Καφού, Ξενιτίδης, Φορτούνης, Βαλμπουενά, Εμρέ Μορ, Χριστοδουλόπουλος, Λοβέρα, Ραντζέλοβιτς, Χασάν, Ελ Αραμπί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Με Ραντζέλοβιτς η αποστολή για Πανιώνιο
Ολυμπιακός: Η Άρσεναλ αρνήθηκε να δώσει έξτρα εισιτήρια
Ολυμπιακός: Χειρουργήθηκε ο Σουντανί, σε έξι μήνες η επιστροφή του
Ολυμπιακός: Το plan b τον έφερε στον αφρό
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ