ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι 6 νέοι που πηγαίνουν με την πρώτη ομάδα

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αποκαλύπτει και παρουσιάζει την τελική 6άδα της ακαδημίας του Ολυμπιακού που επιλέχθηκε από τον Πέδρο Μαρτίνς για να ακολουθήσει την προετοιμασία της πρώτης ομάδας στην Πολωνία.

Στην προετοιμασία του Ολυμπιακού που γίνεται κάθε χρόνο εκτός των συνόρων συμμετέχουν και παίκτες που προέρχονται από την ακαδημία. Αυτό θα γίνει και φέτος, όταν οι "ερυθρόλευκοι" θα αναχωρήσουν στις 24 Ιουνίου για το Γκντανσκ.

Το Sport24.gr αποκαλύπτει τους έξι ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού και οι οποίοι κατόπιν εισήγησης του Πέδρο Μαρτίνς θα ακολουθήσουν την αποστολή που θα "χτιστεί" επί πολωνικού εδάφους. Η απόφαση έχει παρθεί και είναι οριστική.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΟΛΑΚΗΣ (8/11/2002), ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Τον Μάιο του 2018 ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε προχωρημένες επαφές με τον Αντώνη Στεργιάκη, τερματοφύλακα της Σλάβια Σόφιας. Η μεταγραφή του "χάλασε", αλλά οι "ερυθρόλευκοι" είχαν έτοιμη λύση: Κωνσταντίνος Τζολάκης. Γεννημένος το 2002 με ύψος 1.90, αποκτήθηκε από τον Πλατανιά, όπου αγωνιζόταν στην ομάδα Νέων, παρότι ήταν μόλις 16 ετών.

Ολυμπιακός: Οι 6 νέοι που πηγαίνουν με την πρώτη ομάδα

Σύμφωνα με τον μανατζερικό μύθο ο Ολυμπιακός πρόλαβε στη... στροφή δύο ομάδες της ιταλικής Serie A που ήθελαν και είχαν κάνει πρόταση στον Τζολάκη. Με το που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, το καλοκαίρι του 2018, ακολούθησε μέρος της προετοιμασίας της πρώτης ομάδας, ενώ στη διάρκεια της σεζόν έχει προπονηθεί αρκετές φορές υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Αγριογιάννη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΕΝΙΤΙΔΗΣ (4/9/1999), ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΧΑΦ

Ο αρχηγός της ομάδας Νέων. Προερχόμενος από το Τύμπανο της Ξάνθης, έπαιζε στη Βιστωνίδα προτού πάρει μεταγραφή στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού το 2013. Αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος. Είναι εξάρι, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως οκτάρι. Σε κάθε παιχνίδι καταγράφει πολλά χιλιόμετρα, έχει καλή επαφή με τη μπάλα, βοηθά και στο επιθετικό κομμάτι, στην ανάπτυξη, ενώ αν βρεθεί σε θέση βολής, έχει την ικανότητα να εκτελέσει και να σκοράρει.

Ολυμπιακός: Οι 6 νέοι που πηγαίνουν με την πρώτη ομάδα

Έχει πάρει πρωτάθλημα με την Κ15, την Κ17 και την Κ20 του Ολυμπιακού. Τον Νοέμβριο του 2017 στον αγώνα με τη Μπαρτσελόνα για το UEFA Youth League έτρεξε 13.489 μέτρα, προκαλώντας αίσθηση με αυτήν την επίδοση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ (8/5/2000), ΕΞΤΡΕΜ

Το καλοκαίρι του 2018 ο Ολυμπιακός απέκτησε από τον Αστέρα Τρίπολης τον Γιώργο Μαρίνο. Ο 18χρονος τότε ακραίος επιθετικός υπέγραφε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας. Παίζει στην Εθνική Νέων, κατάγεται από την Μυτιλήνη, ενώ σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά τότε που πήρε μεταγραφή στην ομάδα του Πειραιά, οι "ερυθρόλευκοι" τον "άρπαξαν" από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επίσης είχε εκδηλώσει σοβαρό ενδιαφέρον.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης, ενώ έχει τη δυνατότητα να παίξει και πίσω από τον επιθετικό. Κυρίως είναι εξτρέμ. Έχει έφεση στο σκοράρισμα, διαθέτει καλά τελειώματα, χρησιμοποιεί το αριστερό πόδι, ενώ από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η καλή σέντρα. Διαβάζει το παιχνίδι στο επιθετικό κομμάτι και γίνεται γρήγορα απειλητικός με τη μπάλα στα πόδια, ειδικά όταν βρίσκεται έξω από την περιοχή. Με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού είχε αγωνιστεί ελάχιστα στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Άρη Αβάτου, στις 19/12/18 (νίκη των "ερυθρόλευκων" με 2-1).

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ (8/1/2001), ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ-ΧΑΦ

Γεννημένος στις 8 Ιανουαρίου του 2001, ο Απόστολος-Ηλίας Μαρτίνης ήταν ένας από τους τέσσερις γεννηθέντες εκείνης της χρονιάς που ο Ολυμπιακός έκανε επαγγελματίες τον Σεπτέμβριο του 2017. Είναι αριστερός φουλ μπακ με πολλά χαρίσματα σε τρεξίματα και επιστροφές. Γρήγορο μπακ με βοηθητική σέντρα. Έχει χαρακτηριστικά που θυμίζουν Τσιμίκα, διαθέτει καλό σουτ, είναι εκρηκτικός και ταχυδυναμικός παίκτης. Βοηθάει στην ανάπτυξη της ομάδας και στο επιθετικό τρίτο. Είναι καλός με τη μπάλα.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Και θα ντριμπλάρει, και θα σουτάρει και θα βγάλει πάσα. Σε τουρνουά που είχε συμμετάσχει το 2018 η Εθνική Παίδων στην Πάτρα με αντιπάλους Γερμανία, Νορβηγία, Σκωτία (η Ελλάδα έχασε το εισιτήριο για τα τελικά του Euro) ενώ χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του, Βασίλη Γεωργόπουλο, τόσο ως αριστερός μπακ, όσο και αριστερός χαφ. Μάλιστα σε αυτά τα ματς τον παρακολούθησε και ο Μοντεστό. Με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού ο Μαρτίνης έχει παίξει στον αγώνα Κυπέλλου με τον Άρη Αβάτου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΟΥΡΛΗΣ (16/11/2002), ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ

Ο μικρότερος ηλικιακά παίκτης που θα δώσει το παρών στην προετοιμασία του Ολυμπιακού. Γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιώργου Σουρλή, που πραγματοποίησε μεγάλη καριέρα στο Αιγάλεω. Ο πατέρας αποτέλεσε για τον μικρό πηγή έμπνευσης. Σε ηλικία επτά ετών ξεκίνησε στην ακαδημία του "Σίτι" και στα εννέα αφού προσκλήθηκε για δοκιμαστικά στου Ρέντη από τον Μπάμπη Ζελενίτσα, έμεινε μέχρι σήμερα. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε τόσο στην Κ17, όσο και στην Κ19.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-19 / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-19 / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Έχει ύψος 1.84 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής, και στην κορυφή, αλλά και ως δεύτερος επιθετικός. Είναι πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός, τρέχει πολύ σε κάθε παιχνίδι (καταγράφει μέσο όρο 12χλμ/ματς), είναι ταχυδυναμικός, ενώ μαρκάρει διαρκώς. Έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα, χρησιμοποιώντας κυρίως το δεξί του πόδι. Ήταν βασικός στον φετινό τελικό της Super League U17, όπου ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο νίκησε 1-0 και πήρε το πρωτάθλημα. Φέτος υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΪΛΗΣ (26/5/2000), ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ

Όσοι γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις στου Ρέντη, υποστηρίζουν πως ο Αλέξανδρος Βοΐλης αποτελεί... καψούρα του Πέδρο Μαρτίνς. Ένας παίκτης για τον οποίο ο Πορτογάλος κόουτς έχει διαμορφώσει εξαιρετική άποψη και η κλήση του στην προετοιμασία έχει τη δική του... υπογραφή. Έχει αγωνιστεί στην Κ15, στην Κ16, στην Κ17 και πλέον στην Κ20 του Ολυμπιακού.

Πρόκειται για έναν σέντερ φορ με καλά σωματικά προσόντα, με καλή επαφή με τη μπάλα και ικανότατος στο ψηλό παιχνίδι. Είναι δυνατός, ενώ τακτικά δουλεύει πολύ καλά για την ομάδα στο να αλλάξει τις ισορροπίες της αντίπαλης άμυνας, με το να βγει πρώτος στη μπάλα, να τη δώσει πίσω και να κάνει δεύτερη κίνηση.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μέσα στην περιοχή είναι καλός σκόρερ. Είναι ικανότερος με το κεφάλι σε σχέση με το πόδι, έχοντας ύψος κοντά στο 1.90. Κάνει πρώτος άμυνα και πιέζει καλά τους αντίπαλους αμυντικούς, έχει διάρκεια στο παιχνίδι του. Με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού έχει κάνει τρεις συμμετοχές. Και τις τρεις στο Κύπελλο κόντρα σε Παναχαϊκή, Άρη Αβάτου και Λαμία.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ