ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Οι 45 ερυθρόλευκες μέρες που θα αποτελέσουν κριτήριο για φορ

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Έως και το τέλος του α’ γύρου απομένει 1,5 μήνας και μέχρι τότε θα έχουν παρθεί οι οριστικές αποφάσεις για το αν πρέπει ο Ολυμπιακός να πάει για την απόκτηση ενός επιθετικού ή όχι τον χειμώνα.

Υπάρχει προβληματισμός στον Ολυμπιακό ως προς την επίθεση. Ένας προβληματισμός που έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τους συχνούς τραυματισμούς του Αχμέντ Χασάν, ο οποίος κάθε μήνα βγάζει και από ένα πρόβλημα.

Τις προηγούμενες φορές είχε ταλαιπωρηθεί με θλάση. Τώρα με το γόνατό του και είναι άγνωστη η ημερομηνία επιστροφής (χάνει Ατρόμητο και Μπέτις).

Ήδη έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν διάφορα σενάρια περί επιθυμίας του Πέδρο Μαρτίνς για την απόκτηση ενός επιθετικού τον Γενάρη. Λογικό είναι να «ταξιδεύει» το μυαλό του Πορτογάλου προς αυτή την κατεύθυνση. Ποιος προπονητής δεν θα ήθελε να έχει πιο σίγουρες λύσεις;

Προφανώς και ο ίδιος θα περίμενε ότι θα είχε μία διαφορετική εξέλιξη η παρουσία του Χασάν στον Ολυμπιακό, ενός ποδοσφαιριστή που αποτελεί προσωπική επιλογή του τεχνικού των ερυθρολεύκων, μιας και είχε συνεργαστεί μαζί του στην Ρίο Άβε.

Απλώς δεν πρέπει να ξεχνάμε το εξής: Ως και την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου απομένουν 45 μέρες. Είναι ένα διάστημα το οποίο θα αποτελέσει κριτήριο για την απόκτηση φορ ή όχι. Μπορεί να γυρίσει ο Χασάν από τον τραυματισμό και να αρχίσει να σκοράρει «κατά ρυπάς».

Μπορεί να γυρίσει και να είναι μία από τα... ίδια. Τα κατορθώματα (κυρίως) του Αιγύπτιου θα οδηγήσουν τον Ολυμπιακό στην απόκτηση ενός φορ ή όχι τον Γενάρη. Το ξαναλέμε: Ο Μαρτίνς σαν να φαίνεται ότι θα ήθελε έναν «εκτελεστή» τον Ιανουάριο.

Ο Δεκέμβριος λοιπόν θα είναι κρίσιμος, γιατί έως και τις 23 του επόμενου μήνα ο Ολυμπιακός θα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ουσιαστικά αν και σε αυτό το διάστημα παρουσιαστούν προβλήματα στο γκολ, τότε θα ενεργοποιηθεί οριστικά το πλάνο για μεταγραφική κίνηση και ενίσχυση στην κορυφή της επίθεσης. Ένα πλάνο που θα βρίσκει 100% σύμφωνο τον Μαρτίνς.

Το ότι εδώ και καιρό οι ερυθρόλευκοι έχουν ανοικτές τις κεραίες τους όχι μόνο για την επίθεση, αλλά για όλες τις θέσεις είναι κάτι που δεν χωράει αμφιβολία.

Όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι πάντοτε ανοίγουν «φάκελο» για διάφορους ποδοσφαιριστές, τους παρακολουθούν και αν πιστεύουν ότι αξίζουν να ασχοληθούν μαζί τους, τότε μπαίνουν στη διαδικασία να συζητήσουν με τις ομάδες τους και τους ατζέντηδές τους.

Το ότι όμως έχουν ανοικτές κεραίες δεν σημαίνει κιόλας ότι θα γίνει κίνηση τον Γενάρη. Για παράδειγμα, τον Μεριά τον έβλεπαν στο λιμάνι από τον Δεκέμβριο και αποκτήθηκε το καλοκαίρι. Τους Καμαρά και Σισέ τους έκλεισε ο Ολυμπιακός από τον Ιανουάριο για την επόμενη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει ανοικτά τα μάτια του και για κάποιες περιπτώσεις από την Ελλάδα, αλλά θα πρέπει σε γενικές γραμμές να κάνουμε υπομονή, γιατί στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.

Το ότι υπάρχει «πονοκέφαλος» για το γεγονός ότι ο Χασάν εκεί που πάει να επιστρέψει από τραυματισμό, ξαναβλέπει το όνομά του στο ιατρικό δελτίο, είναι κάτι που δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς.

Πρώτος ο ίδιος ο Μαρτίνς προβληματίζεται για το πώς θα καλύψει τα κενά που προκύπτουν στην επίθεση και για αυτό ο Πορτογάλος σαν να φαίνεται ότι θα ήθελε να υπάρχει μία μεταγραφική «ένεση» τον χειμώνα. Ωστόσο, είναι κάτι που θα εξαρτηθεί – το επαναλαμβάνουμε – από τα όσα δει και τον Δεκέμβριο.

Ο Ολυμπιακός έχει εδώ και μήνες μία «βάση δεδομένων» με ονόματα ποδοσφαιριστών που θα μπορούσαν να δώσουν πολύτιμες λύσεις σε πολλές θέσεις και όχι μόνο στην επίθεση. Ωστόσο, στην κουβέντα θα πρέπει να βάλουμε και το εξής: Ότι η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου είναι μία περίοδος που δεν έχει και πολλά «λαχεία».

Διαχρονικά ο Ολυμπιακός τις καλύτερες του λύσεις στην χειμερινή περίοδο τις βρίσκει από την εγχώρια αγορά (π.χ. Τζιμπούρ, Ανσαριφάρντ). Κι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν υπάρχει παίκτης που θα μπορέσει να πάρει φανέλα βασικού ως φορ στους ερυθρόλευκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός: Η "αρπαγή" του Μπεν Αμόρ, η σύνδεση του με Φετφατζίδη - Μεριά και ο ρόλος του Ισά
Ολυμπιακός: Το παλεύει για Περιστέρι ο Γκερέρο
Ολυμπιακός:Οι έξι μνηστήρες για τον Καμαρά

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ