ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι 2 προκρίσεις και οι 4 αποκλεισμοί στους "32" του Europa League

Ολυμπιακός: Οι 2 προκρίσεις και οι 4 αποκλεισμοί στους "32" του Europa League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O Ολυμπιακός έχει έξι παρουσίες στους "32" του Europa League και έχει καταφέρει να προκριθεί τις δυο φορές, μια με τη Ρουμπίν Καζάν και μια με την Οσμάνλισπορ. Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει. (VIDEOS)

Για έβδομη φορά στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός θα δώσει νοκ άουτ αγώνες για την φάση των "32" του Europa League και κυνηγάει την τρίτη του πρόκριση. Το παρελθόν δεν είναι με το μέρος του, αφού έχει περάσει μόλις στο 33% των περιπτώσεων, όμως... δεν παίζει μπάλα η παράδοση, ούτε προεξοφλεί το παραμικρό για το σήμερα.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Ντινάμο Κιέβου (14/2, 19:55) στο κατάμεστο "Γ. Καραϊσκάκης" και θα προσπαθήσει να πάρει ένα σκορ πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς σε επτά βράδια στο "Ολιμπίσκι". Οι Πειραιώτες που πέρασαν θριαμβευτικά από τη φάση των ομίλων μετά το 3-1 με τη Μίλαν, θέλουν να προχωρήσουν φέτος αρκετά στον θεσμό.

Με... οδηγό τη Ρουμπίν Καζάν και την Οσμάνλισπορ, λοιπόν, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στοχεύει στην πρόκριση στους "16", κάνοντας το "τρία στα επτά" στον πρώτο νοκ άουτ γύρο του Europa. Κόντρα σε αυτές τις δυο ομάδες είναι και οι μοναδικές προκρίσεις, αφού όλες τις άλλες φορές αποκλείστηκαν νωρίς. Ακόμα και όταν πέρασαν στους "16", μετέπειτα "έπεσαν" από Μέταλιστ και Μπεσίκτας.

Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει το τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός στην δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, με τη σημερινή της μορφη, όταν δηλαδή μπήκαν και οι όμιλοι και άλλαξε ό,τι γνωρίζαμε από την περίοδο του Κυπέλλου UEFA, όπου όλοι οι γύροι ήταν νοκ άουτ.

ΑΔΟΞΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ

Με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του ο Ολυμπιακός, αντιμετώπισε την σεζόν 2008-09 τη Σεντ Ετιέν, η οποία παρέπαιε στο Σαμπιονά. Στον όμιλο, οι Πειραιώτες είχαν νικήσει 5-1 τη Μπενφίκα και 4-0 τη Χέρτα, επομένως υπήρχε μεγάλη αισιοδοξια. Οι ελπίδες όμως αποδείχθηκαν φρούδες, αφού οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν δίκαια με 1-3 από τους στεφανουά στο Φάληρο στις 18/2/2009 και με 2-1 στο Ζοφρουά Γκισάρ οκτώ ημέρες αργότερα (26/2).

Ολυμπιακός - Σεντ Ετιέν 1-3: (Τζόρτζεβιτς 63', Ιλάν12', Ντερνίς 43', Γκομίς 91')

Σεντ Ετιέν - Ολυμπιακός 2-1: (Παγέτ 44', Ιλάν 57', Όσκαρ 75')

ΔΙΠΛΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΜΕ ΡΟΥΜΠΙΝ

Το 2012, ο Ολυμπιακός βρέθηκε και πάλι στα νοκ άουτ του Europa, προερχόμενος από το Champions League και έπαιξε στους "32" με τη Ρουμπίν Καζάν. Στον πρώτο αγώνα στη Μόσχα (δεν έπαιξαν στο Καζάν οι Ρώσοι) στις 14 Φεβρουαρίου 2012, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε (δεύτερη θητεία του) επικράτησε 0-1 χάρη σε γκολ του Φουστέρ στο 71ο λεπτό. Εννέα ημέρες μετά, το τέρμα του Τζεμπούρ (13') και οι επεμβάσεις του ηρωικού Ρόι Κάρολ χάρισαν δεύτερη νίκη στον Ολυμπιακό, μαζί και την πρόκριση. Κόντρα στη Μέταλιστ και παρά το 0-1 του πρώτου αγώνα (πάλι με γκολ του Φουστέρ), οι ερυθρόλευκοι αυτοκτόνησαν στη ρεβάνς και έχασαν 1-2, αν και ήταν μπροστά με 1-0 μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο.

Ρουμπίν Καζάν - Ολυμπιακός 0-1: (Φουστέρ 71')

Ολυμπιακός - Ρουμπίν Καζάν 1-0: (Τζιμπούρ 13')

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΗ ΛΕΒΑΝΤΕ

Η συνέχεια βρήκε τη Λεβάντε στον δρόμο του Ολυμπιακού το 2013, με τον Μίτσελ να βρίσκεται στον πάγκο, διαδεχόμενος τον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Στον πρώτο αγώνα στην Ισπανία, η διαιτησία (δυο ανύπαρκτα πέναλτι) και η κακή εμφάνιση της ελληνικής ομάδας, έφεραν το τελικό 3-0, ενώ στη ρεβάνς του "Γ. Καραϊσκάκης" το γκολ του Μάρτινς μόλις στο 9' έβαλε τέλος στα όποια όνειρα ανατροπής. Δεύτερη ήττα από τη Λεβάντε και πρόωρος αποκλεισμός από την Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός είχε βγει τρίτος με εννεα βαθμούς στον όμιλο του Champions League και είχε συνεχίσει στο Europa.

Λεβάντε - Ολυμπιακός 3-0: (Ρίος 10', Μπαρκέκο 40', Μάρτινς 56')

Ολυμπιακός - Λεβάντε 0-1: (Μάρτινς 9')

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΝΤΝΙΠΡΟ

Τον Φεβρουάριο του 2015, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε ξανά στα νοκ άουτ του Europa League και αντίπαλος ήταν η Ντνίπρο, η οποία έφτασε μάλιστα μέχρι τον τελικό εκείνη την σεζόν. Στο πρώτο ματς στην Ουκρανία, οι Πειραιώτες έχασαν 2-0 με δυο γκολ που δέχτηκαν μέσα σε λίγα λεπτά από τους Κανκάβα (50') και Ροτέν (54') και θα κυνηγούσαν την ανατροπή στο Φάληρο. Το γρήγορο τέρμα του Μήτρογλου (14') αναπτέρωσε τις ελπίδες, όμως ο Φεντέτσκι ισοφάρισε (22') και πλέον ο Ολυμπιακός κυνηγούσε ένα θαύμα. Οι Τσόρι (89') και Κάλινιτς (92') διαμόρφωσαν το τελικό 2-2 που σήμανε το ευρωπαϊκό τέλος.

Ντνίπρο-Ολυμπιακός 2-0: (Κανκάβα 50', Ροτάν 54')

Ολυμπιακός-Ντνίπρο 2-2: (Μήτρογλου 14', Ντομίνγκεζ 89', Φεντέτσκι 22', Κάλινιτς 92')

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΕΡΑΣΕ Η ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ

Το 2016 ήταν η σειρά της Αντερλεχτ να αποτελέσει αντίπαλο του Ολυμπιακού στους "32". Στις Βρυξέλλες, εκεί που οι Πειραιώτες είχαν θριαμβεύσει με 0-3 τρία χρόνια πριν για το Champions League, ήρθε η ήττα με 1-0 χάρη σε γκολ του Μποτζ (67') έπειτα από λάθος του Ρομπέρτο. Σε εκείνο το ματς, οι ερυθρόλευκοι είχαν χάσει πολλές ευκαιρίες. Στη ρεβάνς, ο Φορτούνης άνοιξε το σκορ στο 29' με πέναλτι και το 1-0 έμεινε ως το τέλος. Στην παράταση, ο Ατσεαμπόνγκ σκόραρε δυο φορές (103' και 111'), με αποτέλεσμα η Άντερλεχτ να περάσει με δυο νίκες στον επόμενο γύρο. Πικρός αποκλεισμός εκείνη την σεζόν για τον Ολυμπιακό.

Άντερλεχτ-Ολυμπιακός 1-0: (Μποτζ 67')

Ολυμπιακός-Άντερλεχτ 1-2 (παρ.): (Φορτούνης 29', Ατσεαμπόνγκ 103', 111')

ΑΛΩΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τέλος, το 2017 ο Ολυμπιακός έπαιξε στο πρώτο νοκ άουτ του Europa με την Οσμάνλισπορ. Η ομάδα του Πειραιά είχε περάσει από τον όμιλο και έπεσε με τους Τούρκους. Το 0-0 του πρώτου αγώνα στο "Γ. Καραϊσκάκης" άφηνε τα πάντα ανοιχτά για τη ρεβάνς, όμως εκεί δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Με τον Ανσαριφάρντ να σκοράρει δυο φορές και τον Ελιουνούσι άλλη μια, ο Ολυμπιακός θριάμβευσε με 0-3 και πήρε μια εμφατική πρόκριση για τους "16", όπου τον περίμενε η Μπεσίκτας, η οποία αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο. Πάντως, για δεύτερη φορά κατάφερε να περάσει ένα νοκ άουτ και να προχωρήσει λίγο στον θεσμό.

Ολυμπιακός-Οσμάνλισπορ 0-0

Οσμάνλισπορ-Ολυμπιακός 0-3: (Ανσαριφάρντ 47', 86', Ελιουνούσι 70')

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ