ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Χασάν δικαιώνει τον Μαρτίνς

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Αχμέντ Χασάν δικαιώνει τον Πέδρο Μαρτίνς που ήθελε να τον φέρει πίσω στον Ολυμπιακό, καθώς ο Αιγύπτιος φορ αποδεικνύει πως είναι μια εξαιρετική εφεδρεία για την γραμμή κρούσης.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον επικρίνουν. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι "δεν κάνει για τον σημερινό Ολυμπιακό". Μπορεί σε πολλούς να μην κάνει γκελ, να θεωρούν ότι χρειάζεται κάτι καλύτερο για την γραμμή κρούσης του, εντούτοις στο χορτάρι ο Αχμέντ Χασάν (περί ου ο λόγος) κάνει μια χαρά τη δουλειά του και δικαιώνει τον Πέδρο Μαρτίνς που τον ήθελε πίσω στο λιμάνι.

Ο 27χρονος φορ (ύψος 1.91μ.) για μια ακόμη φορά έδειξε πως έχει πολύ καλή σχέση με τα δίχτυα και αποτελεί μια πολύ καλή λύση πίσω από τον Μαροκινό, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, η θέση του οποίου προφανώς και δεν αμφισβητείται για το βασικό σχήμα, αφού αποτελεί μια μηχανή παραγωγής γκολ. Παρ' όλα αυτά, ο Χασάν την κάνει τη δουλειά του και με το παραπάνω και αποτελεί αξιόπιστο back up.

Απέναντι στον Άρη, πέτυχε άλλα δυο γκολ και έφτασε τα έξι σε 12 συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα, μετρώντας ως τώρα 15 τελικές προσπάθειες σε 598 αγωνιστικά λεπτά. Θυμίζουμε πως πέρυσι είχε πετύχει 11 τέρματα σε 22 εμφανίσεις, αν και επικρίθηκε αρκετά για χαμένες του ευκαιρίες, όπως στην οδυνηρή για την ομάδα του ήττα από τον ΠΑΟΚ με 0-1 στο Φάληρο.

Εν ολίγοις, έχει ένα γκολ ανά δυο παιχνίδια, ενώ είναι φορ που τον νιώθει για τα καλά η αντίπαλη άμυνα, που κινείται σωστά, παίρνει τις κατάλληλες θέσεις στην περιοχή και απειλεί διαρκώς. Τι άλλο μπορεί να θέλει ένας προπονητής από τον επιθετικό του...

Ο Χασάν σκόραρε το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, μπαίνοντας ως αλλαγή στο ματς, σκόραρε με τον Πανιώνιο στο Φάληρο, για να ακολουθήσουν δυο γκολ με τον ΟΦΗ στο 2-1 της 5ης αγωνιστικής των playoffs και άλλα δυο στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με τον Άρη (2-4). Σε αυτά, προστίθενται και δυο στο Κύπελλο απέναντι σε Λαμία και ΠΑΟΚ.

Η συνέπειά του είναι αξιοθαύμαστη, την ώρα που πρόκειται για έναν παίκτη που δεν δημιουργεί εσωτερικά προβλήματα στην ομάδα του, δεν γκρινιάζει για τον χρόνο συμμετοχής του και κάνει πάντα ό,τι καλύτερο μπορεί, όποτε μπαίνει στο γήπεδο.

Συνολικά έχει 17 γκολ σε 34 συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα (23 γκολ σε 48 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις), έχει παίξει 1.810 λεπτά και μετράει 53 τελικές προσπάθειες για γκολ. Ουσιαστικά, έχει ένα τέρμα ανά τρεις τελικές, διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό. Ο Μαρτίινς θέλει να τον κρατήσει στο λιμάνι και είναι γνωστή η αδυναμία του στον Χασάν και ο ίδιος περιμένει να δει ποιες είναι οι προθέσεις του συλλόγου.

Πάντως, οι εμφανίσεις δικαιολογούν την παραμονή του και την επόμενη σεζόν, αρκεί να το θελήσει ο Ολυμπιακός...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ