ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο "τζόκερ" Μεριά και τα φυσιολογικά λάθη

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τυνήσιος δημοσιογράφος Bashar Al-Qarawi μιλά στο Sport24.gr για τον συμπατριώτη του Γιασίν Μεριά, που προέρχεται στον Ολυμπιακό από μια τριάδα αγώνων με λάθη. Η εξήγηση του ρεπόρτερ, ο χαρακτηρισμός "τζόκερ" και η αναφορά σε Αμπντενούρ και Τραμπελσί.

Ένας από τους πολυσυζητημένους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, ειδικά το τελευταίο διάστημα, είναι ο Γιασίν Μεριά. Η εντυπωσιακή του εκκίνηση κατά τη φετινή σεζόν έδωσε τη θέση της σε παιχνίδια με λάθη, ορισμένα εκ των οποίων κόστισαν ακριβά. Ας επαναλάβουμε ότι πρόκειται για τον πιο "φορτωμένο" παίκτη των "ερυθρόλευκων".

Από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί σε 22 παιχνίδια. Το καλοκαίρι, μετά την παρουσία του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, όπου παρεμπιπτόντως μπήκε στην κορυφαία ενδεκάδα, δεν ξεκουράστηκε σχεδόν καθόλου και ενσωματώθηκε στις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού. Μέχρι και τον αγώνα με τον Βόλο, έπειτα από επτά φετινά ματς, δηλαδή, ήταν βασικός, αναντικατάστατος στο κέντρο της άμυνας και με θετικότατη παρουσία.

Στον αγώνα με την Τότεναμ υπέπεσε σε αβίαστα λάθη, το ίδιο με τον Παναθηναϊκό, ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν η εμφάνιση με τον Ερυθρό Αστέρα, οπότε και ήταν μοιραίος. Έφερε ευθύνη στο πρώτο γκολ που δέχτηκε η ομάδα του, ενώ στο 86' έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 1-2.

Έτσι, ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να τον αφήσει εκτός ενδεκάδας στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με τον Άρη, περνώντας τον Αβραάμ Παπαδόπουλο δίπλα στον Σεμέδο. "Ο Γιασίν έχει τη στήριξη όλων μας. Μπορεί να έκανε κάποια λάθη, αλλά είναι μεγάλος παίκτης και τον έχουμε ανάγκη. Τα λάθη είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Ο υγιής ανταγωνισμός κάνει καλό σε όλους μας" ανέφερε για τον Τυνήσιο ο Αβραάμ μετά το "διπλό" (1-2) του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη.

Μπορεί λοιπόν τελευταία ο Μεριά να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα με τους Πειραιώτες, αλλά στην εθνική του ομάδα αποτελεί κεφάλαιο. Ο προπονητής Mondher Kbaïer όχι μόνο τον καλεί, αλλά τον επιλέγει για τη θέση του βασικού είτε πρόκειται για φιλικό, είτε για επίσημο παιχνίδι. Το Σάββατο (12/10) για παράδειγμα, έπαιξε και στα 90 λεπτά του ισόπαλου (0-0) φιλικού αγώνα με το Καμερούν.

"ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΛΑΘΗ, ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΥΝΗΣΙΟΥΣ"

Το Sport24.gr συζήτησε με τον Τυνήσιο δημοσιογράφο Bashar Al-Qarawi για τον συμπατριώτη του κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού. Ο ρεπόρτερ του ραδιοφωνικού σταθμού "radio express fm" κατέθεσε την άποψή του για τον 26χρονο ποδοσφαιριστή, για τα λάθη που έχει κάνει στα τελευταία ματς με τον Ολυμπιακό, ενώ τον χαρακτήρισε τζόκερ, από την άποψη ότι είναι μπαλαντέρ, ότι μπορεί να καλύψει τρύπες και να παίξει σε περισσότερες από μία θέσεις.

Σε παραλληλισμό με την ωμόνυμη ταινία της χρονιάς, στην οποία ο Χοακίν Φίνιξ προσπαθεί να νικήσει τους δαίμονές του, ο Μεριά προσπαθεί να ρεφάρει από τα λάθη του και να επανέλθει στο επίπεδο που βρέθηκε, όντας βασικός συντελεστής στην επιτυχημένη προσπάθεια του Ολυμπιακού να επιστρέψει στους ομίλους του Champions League.

SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

"Ο Μεριά είναι τζόκερ. Μπορεί να παίξει ως λίμπερο, ως δεξιός μπακ, ενώ στη Σφάξιεν, αλλά και πιο παλιά στη Μετλάουι, έπαιζε και αμυντικός χαφ. Προτιμά όμως να αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός" ανέφερε αρχικά ο Al-Qarawi και έδωσε τη διάστασή του για τα τελευταία λάθη του: " Το θεωρώ φυσιολογικό, τα λάθη είναι μέσα στο παιχνίδι και ειδικά στο υψηλό επίπεδο στο οποίο αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό. Ο Μεριά είναι ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, δουλευταράς και έχει πολλά χρόνια καριέρας μπροστά του. Επίσης, θα γνωρίζεις ότι το όνομά του απασχόλησε ομάδες όπως η Νάπολι και η Μαρσέιγ. Νομίζω ότι θα βελτιωθεί κι άλλο όσο περισσότερο χρόνο παίρνει".

Ποια είναι όμως η άποψη των Τυνήσιων για τον Γιασίν Μεριά; Ο ραδιοφωνικός παραγωγός απαντά: "Είναι πολύ σημαντικός για την εθνική Τυνησίας, ένας από τους καλύτερους παίκτες, αδιαμφισβήτητα βασικός και μαζί με τον Ντιλάν Μπρον της Γάνδης φτιάχνουν πολύ καλό δίδυμο για το κέντρο της άμυνας. Για τους Τυνήσιους παίκτες γενικότερα, είναι δύσκολο να παίζουν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Το ποδόσφαιρο στην Τυνησία δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό της Ευρώπης. Ο Μεριά, για παράδειγμα, είναι από τους λίγους της χώρας που μπορεί και παίζει στο Champions League. Αυτό έκανε ο Αϊμέν Αμπντενούρ παλιότερα με Βαλένθια και Μονακό, αλλά και ο Χατέμ Τραμπελσί με τον Άγιαξ. Ο Μεριά θέλει να έχει θέση βασικού, να κερδίσει τίτλους στην Ελλάδα και γιατί όχι να πάει σε ακόμα μεγαλύτερη ομάδα αν δείξει ότι αξίζει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο δικός του ο δρόμος...
Ολυμπιακός: Ο κομβικός ρόλος του Καμαρά
Η φοβερή ραμπόνα του Ελαμπντελαουί κόντρα στους Ισπανούς
Ολυμπιακός: Τα εισιτήρια με ΑΕΚ
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ