ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Τσιμίκας δεν παίζει με ΟΦΗ λόγω Εθνικής

Ολυμπιακός: Ο Τσιμίκας δεν παίζει με ΟΦΗ λόγω Εθνικής

Ο Κώστας Τσιμίκας δεν θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ λόγω... Εθνικής. Ο γνωστός κανονισμός που θέτει εκτός τον 23χρονο αριστερό μπακ.

Στις 3 Οκτωβρίου ο Τζον Φαν Σιπ ανακοίνωσε την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για τους δύο αγώνες με Ιταλία και Βοσνία, στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2020. Ανάμεσα στις επιλογές του ήταν ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος όμως τραυματίστηκε τρεις μέρες μετά, στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη στο "Κλ. Βικελίδης".

Ο Ολλανδός υποχρεώθηκε να βρει αντικαστάτη του και επέλεξε τον ομόσταυλό του στους "ερυθρόλευκους", Λεονάρντο Κούτρη. Αυτός ο αποκλεισμός αφήνει τον Τσιμίκα εκτός από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ, που θα γίνει το Σάββατο (19/10, 19.30) στο Φάληρο.

Ο κανονισμός, άλλωστε, αναφέρει: "Ποδοσφαιριστής που έχει δικαίωμα συμμετοχής στις Ελληνικές Εθνικές Ομάδες, ο οποίος αποκλείσθηκε από Εθνική ομάδα, λόγω τραυματισμού ή ασθενείας του, δεν δύναται να μετάσχει σε αγώνα της ομάδας του πριν από την παρέλευση οκτώ ημερών από τον αγώνα της Εθνικής ομάδας στον οποίο δεν συμμετείχε για την πιο πάνω αιτία, χωρίς να υπολογίζεται η ημέρα του αγώνα της Εθνικής. Η απαγόρευση αυτή δεν υφίσταται αν ο τραυματισμός του επήλθε στην προπόνηση της Εθνικής ομάδας και διαγνώστηκε από τον γιατρό της Εθνικής ομάδας".

Η Εθνική αντιμετώπισε την Ιταλία στις 12 Οκτωβρίου, άρα ο κανονισμός "πιάνει" τον Τσιμίκα. Έτσι κι αλλιώς, βέβαια, ο Πέδρο Μαρτίνς προσανατολιζόταν στη μη χρησιμοποίηση του Τσιμίκα με τον ΟΦΗ, καθώς ακολουθεί την Τρίτη (22/10, 22.00) ο αγώνας στο "Γ. Καραϊσκάκης με τη Μπάγερν, όπου ο 23χρονος θα έπαιρνε φανέλα βασικού. Ο Κούτρης είναι το φαβορί να καλύψει το αριστερό άκρο των μετόπισθεν στον αγώνα με την ομάδα του Ηρακλείου, για την 7η αγωνιστική της Super League.

* Ομάρ Ελαμπντελαουί και Ζβέτοζαρ Μάρκοβιτς επέστρεψαν στο Ρέντη μετά τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές τους ομάδες. Ο Νορβηγός μπακ έκανε πρόγραμμα αποκατάστασης.

** Μόλις 4.000 εισιτήρια έχουν απομείνει για το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής με αντίπαλο την ΑΕΚ. Για τον αγώνα με τον ΟΦΗ έχουν απομείνει 5.500. Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται από το ίντερνετ, καθώς και από τα εκδοτήρια, την Παρασκευή από τις 10πμ έως τις 6μμ.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ