OPINIONS

Ολυμπιακός: Ο Μπενζιά, ο Φορτούνης κι ο Μάρκο Μάριν

CHAMPIONS LEAGUE / ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος σχολιάζει τα λόγια του Μιλόγεβιτς για Φορτούνη, την εξήγηση Μαρτίνς για Μπενζιά και το ποιους θυμήθηκε ο Μάρκο Μάριν από τα παλιά λημέρια του Ρέντη λίγες ώρες πριν από τον τελικό με τον Ερυθρό Αστέρα.

Δύο ποδοσφαιριστές έκλεψαν την παράσταση στις χθεσινές συνεντεύξεις Τύπου του Πέδρο Μαρτίνς και του Βλάνταν Μιλόγεβιτς ενόψει του αποψινού "τελικού", όπως τον χαρακτήρισε ο Πορτογάλος κόουτς, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο ένας θα δει τον αγώνα από την εξέδρα, ανήμπορος ακόμη να αγωνιστεί. Αναφέρομαι στον Κώστα Φορτούνη. Ο άλλος θα είναι, όπως όλα δείχνουν, στον πάγκο με στόχο να αγωνιστεί ένα διάστημα και να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει απαραίτητος στον Ολυμπιακό. Δεν είναι άλλος από τον Γιασίν Μπενζιά.

Στον Φορτούνη στάθηκε ιδιαίτερα ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς και η κουβέντα του έχει πολύ μεγάλη σημασία, καθώς δεν θα κάθεται απόψε στον πάγκο των γηπεδούχων, αλλά στον απέναντι. Με περίσσια ειλικρίνεια και ποδοσφαιρικό ρεαλισμό ο Σέρβος τεχνικός, ο οποίος στις ερωτήσεις που του απηύθυναν οι Έλληνες ρεπόρτερ απάντησε στη γλώσσα μας, εξήγησε για ποιο λόγο η απουσία του αρχηγού επηρεάζει συνολικά τον Ολυμπιακό.

Στάθηκε στην επιδραστικότητα του Κώστα σε όλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού, αλλά και στο ότι όλο το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού είχε στηθεί πάνω του, μέχρι τη "μαύρη" ώρα του σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ήταν πλήρως ενημερωμένος μέχρι και για το πότε θα επιστρέψει στο γήπεδο, καθώς το προσδιόρισε "στα τέλη Γενάρη, με αρχές Φλεβάρη".

ΗΞΕΡΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ

Εδώ κάποιος θα μπορούσε να αναρωτηθεί. "Μα καλά, τι τον νοιάζει τον Βλάνταν πότε θα γυρίσει ο Φορτούνης αφού ούτως ή άλλως δεν θα παίξει με τον Αστέρα;". Εδώ η απάντηση χωράει διάφορες ερμηνείες. Η προφανής, σε γενικό πλαίσιο, είναι ότι ο Μιλόγεβιτς παρακολουθεί τα πάντα στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού εδώ έχει ζήσει τη μισή -ποδοσφαιρική- ζωή του. Η λιγότερο προφανής είναι πως γνωρίζει τα πάντα και για τον Ολυμπιακό, με κάθε λεπτομέρεια, επειδή ενδεχομένως θα ήθελε κάποια στιγμή στο μέλλον θα δουλέψει στον πάγκο του...

Ο Σέρβος τεχνικός, ωστόσο, δεν δίστασε να ονοματίσει κι άλλους "ερυθρόλευκους" που είναι ικανοί να κάνουν τη διαφορά. Μέσα σε αυτή την κατηγορία έβαλε τον μεγάλο απόντα Ματιέ Βαλμπουενά, ενώ στάθηκε και στους Ποντένσε, Ομάρ, Σα. Συνολικά, ωστόσο, είπε ότι ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς είναι ομάδα – γροθιά, ικανή στο γήπεδό της να κάμψει κάθε αντίπαλο. Εν ολίγοις έδειξε τεράστιο σεβασμό στη δουλειά του συναδέλφου του, μιλώντας με συγκεκριμένα παραδείγματα.

Δίπλα του ο Μάρκο Μάριν, προτίμησε να απαντήσει στα αγγλικά στις ερωτήσεις που δέχθηκε από τους Έλληνες ρεπόρτερ κι όταν του ζητήθηκε να θυμηθεί φίλους και γνωστούς, πριν από οποιονδήποτε άλλον, μίλησε για τον γιατρό του Ολυμπιακού Χρήστο Θέο και τους συνεργάτες του στο ιατρικό τιμ. Την αλήθεια είπε, αφού τις μισές μέρες της παρουσίας του στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη τις πέρασε στο φυσιοθεραπευτήριο...

Παίκτης χαρισματικός, με ποιότητα, αλλά δύστροπος και ιδιότροπος χαρακτήρας, φεύγοντας δεν άφησε πολλούς φίλους. Εκείνος, βέβαια, υποστήριξε ότι ακόμη διατηρεί σχέσεις με τον Ομάρ και δήλωσε υποστηρικτής του Ολυμπιακού στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Όσο για το αποψινό παιχνίδι εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ομάδα του μπορεί να νικήσει σε γνώριμα για τον ίδιο, λημέρια. Θα το δούμε σε λίγες ώρες...

Από την άλλη πλευρά, ο Πέδρο Μαρτίνς εμφανίστηκε πολύ σίγουρος και για την ομάδα του και για την πρόκριση. Ο ίδιος τοποθέτησε την αποψινή (22.00) αναμέτρηση σε mode τελικού, λέγοντας ότι "μας αρέσουν οι τελικοί, έχουμε παίξει πολλούς από αυτούς" και συμπλήρωσε "είμαι απόλυτα σίγουρος για την πρόκριση όπως ήμουν και πέρυσι με τη Μίλαν". Εξήγησε, μάλιστα, ότι η ομάδα του αν ήταν πιο προσεκτική στις λεπτομέρειες θα είχε διαγράψει πολύ καλύτερη πορεία στον όμιλο.

Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΜΠΕΝΖΙΑ

Είχα προαναγγείλει στη διάρκεια της εκπομπής "Ανατροπή και Πέναλτι" (12-2 από Δευτέρα έως Παρασκευή) του Sport24 Radio 103,3 ότι θα του θέσω το ερώτημα "τι γίνεται με τον Μπενζιά;" κι έτσι έγινε. Ο Πορτογάλος τεχνικός ουσιαστικά κάλυψε τον διεθνή Αλγερινό χαφ, λέγοντας ότι τον τελευταίο ενάμιση μήνα δεν κατάφερε να προπονηθεί σε υψηλό επίπεδο επειδή αντιμετώπισε διάφορα ζητήματα, είτε μυϊκά, είτε υγείας.

Δεν περίμενε, βέβαια, κανείς να πει δημόσια ότι ο 25χρονος μέσος θα μπορούσε να δώσει πολλά περισσότερα στη διάρκεια των προπονήσεων. Ο κόουτς υποστήριξε ότι ο Γιασίν εδώ και δέκα μέρες γυμνάζεται εντατικά με την ομάδα και πως είναι διαθέσιμος για την αποψινή μάχη. Πράγματι, λίγες ώρες αργότερα, τον συμπεριέλαβε στην 20άδα.

Ο δανεικός από τη Λιλ μέσος και πρώην συμπαίκτης του Βαλμπουενά στη Φενέρ, έχει απόψε την ευκαιρία για προσωπική ρεβάνς. Η τελευταία του συμμετοχή ήταν την 1η του Οκτώβρη στο Βελιγράδι, όταν ξεκίνησε βασικός, αλλά ένα απερίσκεπτο μαρκάρισμα έδωσε την ευκαιρία στον διαιτητή να τον αποβάλλει με -τραβηγμένη από τα μαλλιά- δεύτερη κίτρινη. Από τότε δεν έχει πατήσει χορτάρι με την ερυθρόλευκη ούτε δευτερόλεπτο. Κι έχουν περάσει 2,5 μήνες, διάστημα αρκετά μεγαλύτερο απ' αυτό που χαρτογράφησε ο προπονητής του.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΡΕΒΑΝΣ

Με δύο κουβέντες, επειδή τα κουκιά σήμερα είναι μετρημένα και στα χαφ, αν ξεκινήσουν παρέα Γκιλιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης, δεν θα υπάρχει άλλη αξιόπιστη λύση στον πάγκο πλην του Μπενζιά, είναι στο χέρι του να πάρει προσωπική ρεβάνς κόντρα στον ίδιο αντίπαλο και να ισχυροποιήσει τη θέση του στο ρόστερ. Μπαίνεις, παίζεις και δείχνεις ότι μπορείς να σηκώσεις τη φανέλα. Ποιότητα έχει, παραστάσεις έχει, προσωπικότητα έχει, ας δείξει και την απαιτούμενη διάθεση σε μια καμπή της σεζόν που και ο ίδιος και η ομάδα πρέπει να δείξουν το κάτι παραπάνω σε όλα τα ανοικτά μέτωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ