ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Λοβέρα δεν έγινε Σολδάνο

BASKET LEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÑÅÈÕÌÍÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÑÅÈÕÌÍÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Λοβέρα έχει προλάβει μέσα σε τέσσερις μήνες να αποδείξει ότι δεν επρόκειτο για νέα περίπτωση Σολδάνο. Μόνο θετικά στοιχεία έδειξε ο 20χρονος αγωνιζόμενος ως δεκάρι στα δύο παιχνίδια με την Καλαμάτα.

Ήταν 31 Αυγούστου όταν η ΠΑΕ Ολυμπιακός επισημοποιούσε τη μεταγραφή του Μάξι Λοβέρα από τη Ροσάριο. Για έναν παίκτη 20 ετών, οι "ερυθρόλευκοι" έπαιρναν την απόφαση να δαπανήσουν 3,3 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν το 80% των δικαιωμάτων του. Ήταν σίγουρο ότι ο Αργεντινός θα χρειαζόταν χρόνο. Έφευγε άλλωστε για πρώτη φορά από την πατρίδα του για να παίξει σε μια ευρωπαϊκή ομάδα με απαιτήσεις.

Σε κάθε ευκαιρία ο Πέδρο Μαρτίνς μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον Λοβέρα. Υποστήριζε ότι μόλις προσαρμοστεί και εμπεδώσει όσα θέλει να του περάσει, όσα πρέπει να διδαχθεί αναφορικά με τον τρόπο που παίζει η ομάδα, τότε ο ίδιος θα μπορέσει να δείξει αυτά για τα οποία τον αγόρασε ο Ολυμπιακός.

" Ο Λοβέρα είναι ταλέντο, έχει ακόμα πολύ δρόμο, αλλά όταν θα είναι έτοιμος, θα δείτε ότι πρόκειται για μεγάλο παίκτη. Θα βρει τον χρόνο του στον Ολυμπιακό. Είναι ένα μεγάλο ταλέντο που ποντάρουμε πάνω του. Θα επενδύσουμε πάνω του και πιστεύουμε πως θα μείνει πολλά χρόνια στην ομάδα". Αυτό είχε πει μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος για τον νεαρό, ο οποίος έφτασε να κάνει το πρώτο του 90λεπτο στον αγώνα με την Καλαμάτα στη Μεσσηνία (νίκη 0-2) και το δεύτερο στη ρεβάνς του "Γ. Καραϊσκάκης" (4-1).

"ΜΗΧΑΝΑΚΙ" ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ

Στο πρώτο είχε την υπέροχη ασίστ στο γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και στο Φάληρο τα δύο γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο. Είχαν προηγηθεί άλλες δέκα παρουσίες του σε επίσημα παιχνίδια του Ολυμπιακού, αλλά σε κανένα δεν έπαιξε σε όλη τη διάρκεια. Προ ημερών, τέλη Σεπτεμβρίου, είχαμε γράψει να μη γίνει ο Λοβέρα νέος Σολδάνο. Να μην αποδειχθεί και αυτός, δηλαδή, παίκτης που δεν θα μπορέσει να σταθεί σε μια ομάδα όπως είναι οι ερυθρόλευκοι. Διότι κακά τα ψέματα, ο Σολδάνο ήρθε, αλλά ουδέποτε έπεισε ότι αξίζει να μείνει στο ρόστερ.

Τέσσερις και πλέον μήνες μετά, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ο Λοβέρα δεδομένα δεν αποδεικνεύεται περίπτωση όπως του συμπατριώτη του. Ασφαλώς και η διαφορά δυναμικής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Καλαμάτα είναι χαώδης, αλλά η ποιότητα του πιτσιρικά δεν κρύφθηκε. Ξεκίνησε πίσω από τον Γκερέρο, ως δεκάρι στο 4-2-3-1, και στο 3' έγραψε το 1-0, αφού πρώτα έκλεψε τη μπάλα από τον Νασέρ και σούταρε μέσα από την περιοχή με το δεξί.

"ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΜΠΑΛΑ"

Μέχρι και πριν μπει στο ματς ο Κώστας Φορτούνης, ο Αργεντινός απέδειξε ότι είναι ένα... μηχανάκι στη μεσοεπιθετική γραμμή πίσω από τον φορ, που μπορεί να περάσει κάθετες πάσες και να εκτελέσει. Μετά τη σπουδαία επιστροφή του 27χρονου στη δράση, ο Μάξι πέρασε στο δεξί φτερό. Όταν μπήκε ο 17χρονος Λιάτσος, μετατέθηκε αριστερά. Η αλήθεια είναι στον ίδιο αρέσει να παίζει καλύτερα είτε δεκάρι, είτε ως δεύτερος επιθετικός.

Θεωρεί πως όσο έχει τη μπάλα στην κατοχή του, μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στις αντίπαλες ομάδες. Ότι μπορεί να τα καταφέρει εξαιρετικά στο ένας εναντίον ενός και να προκαλέσει πρόβλημα στην αντίπαλη άμυνα. Ότι στα άκρα δεν μπορεί να είναι το ίδιο αποδοτικός. Βέβαια, ο Μαρτίνς είναι αυτός που αποφασίζει και η αλήθεια είναι πως αν ο Φορτούνης γυρίσει για τα... καλά, ο Λοβέρα ξέρει καλά πως δύσκολα θα έχει θέση εκεί που τον είδαμε να παίζει κόντρα στην Καλαμάτα. Το κερασάκι στην τούρτα στην εξαιρετική του εμφάνιση απέναντι στη Μαύρη Θύελλα ήταν το δεύτερο γκολ, το φοβερό σουτ έξω από την περιοχή που κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Νοτιοαμερικανός έδειξε ότι με το δεξί του πόδι μπορεί να κάνει τη ζημιά. Θυμηθείτε και το φάουλ στο πρώτο ημίχρονο, που λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίχτυα.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ

Σε γενικές γραμμές, αυτό που αποδεικνύει ο Λοβέρα είναι ότι σε στιγμές που οι αντίπαλες άμυνες θα είναι ταμπουρωμένες, αυτός έχει την ποιότητα να τις ξεκλειδώσει με μια έξυπνη πάσα, ή και να τελειώσει ο ίδιος τη φάση με τον επιθυμητό τρόπο.

Θεωρείται αυτονόητο ότι ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του. Ο ίδιος έχει προσαρμοστεί, ενώ οι γονείς του εξακολουθούν και ζουν μαζί του στην Αθήνα. Και μόνο το γεγονός ότι ο Μαρτίνς συνεχίζει να του δίνει ευκαιρίες σε ένα ρόστερ τόσο ποιοτικό και με τόσες λύσεις, δείχνει πόσο τον πιστεύει. Όπως επίσης θεωρείται φυσικό και αναμενόμενο να δείξει ακόμη περισσότερα πράγματα όσο πιο πολύ παίζει, όσο παίρνει χρόνο συμμετοχής.

Στον Ολυμπιακό δεν έχουν σκεφτεί καν το ενδεχόμενο δανεισμού του, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, δείγμα της πίστης που έχουν στο πρόσωπό του. Ο Λοβέρα απολαμβάνει την παρουσία του στον Ολυμπιακό και στη χώρα μας, ακούει αυτά που του λένε ο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του και είναι στο χέρι του να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και την πρόοδο. Σίγουρα έχει πολλά να μάθει και ασφαλώς με τον καιρό θα αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ