ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο λόγος που δεν πήγε Πολωνία ο Σιαμπάνης

Ολυμπιακός: Ο λόγος που δεν πήγε Πολωνία ο Σιαμπάνης
EUROKINISSI SPORTS

Γιατί ο κίπερ Μάριος Σιαμπάνης δεν ταξίδεψε με τον Ολυμπιακό στην Πολωνία και αναγκάστηκε ο Πέδρο Μαρτίνς να πάρει στην αποστολή εκτός από τον Σα έναν 18χρονο και έναν 17χρονο; Το Sport24.gr εξηγεί.

Ο Ολυμπιακός αγόρασε τον Ζοζέ Σα από την Πόρτο αντί 2.500.000€, αναζητά τον γκολκίπερ που θα πλαισιώσει τον Πορτογάλο, έχει όμως αποκτηθεί και ο 20χρονος Σιαμπάνης, ο οποίος αφήνει τον ΠΑΟΚ για να φορέσει τα "ερυθρόλευκα.

Στην αποστολή που αναχώρησε για την Πολωνία, ωστόσο, ο διεθνής με την εθνική Ελπίδων και πολλά υποσχόμενος τερματοφύλακας δεν ήταν διαθέσιμος. Ο Πέδρο Μαρτίνς, λοιπόν, είχε μόνο τον Σα και αναγκάστηκε να πάρει μαζί του τον 17χρονο Κώστα Τζολάκη και τον 18χρονο Δημήτρη Στουρνάρα, ελλείψει άλλων επιλογών ( ο Χουτεσιώτης αποχώρησε από τον Ολυμπιακό δύο μέρες πριν από το ταξίδι για Γκνιεβίνο, περίπου μία ώρα μακριά από το Γκντανσκ).

Ποιος είναι όμως ο λόγος που ο Σιαμπάνης δεν ταξίδεψε με τη νέα του ομάδα στην Πολωνία, παρότι η μεταγραφή του έχει ολοκληρωθεί με υπογραφές; Το συμβόλαιό του στον ΠΑΟΚ, όπως τα συμβόλαια όλων των ποδοσφαιριστών που εκπνέουν καλοκαίρι, λήγει στις 30 Ιουνίου.

Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν επέτρεψε να υπάρξει πρόωρη λύση του συμβολαίου του, ώστε να τον ανακοινώσει ο Ολυμπιακός. Αυτό σημαίνει πως η επισημοποίηση της απόκτησής του από τους Πειραιώτες θα σημειωθεί από 1η Ιουλίου, όταν πλέον θα πάψει να υπάρχει η παραμικρή σχέση του παίκτη με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Ανδρέας Γιαννιώτης, για παράδειγμα, ανακοινώθηκε προ ημερών από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, παρότι και εκείνου του συμβόλαιο στον Ολυμπιακό έληγε στις 30 Ιουνίου. Η πειραϊκή ΠΑΕ, όμως, επέτρεψε στον διεθνή τερματοφύλακα να λυθεί πρόωρα το συμβόλαιο κι έτσι η πρωταθλήτρια ομάδα του Ισραήλ (του προπονητή Βλάνταν Ίβιτς) προχώρησε στις σχετικές ανακοινώσεις.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου, λοιπόν, ο Σιαμπάνης δεν επιτρέπεται βάσει νόμου να εμφανιστεί στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού και να κάνει προπονήσεις. Αυτό μπορεί να γίνει μετά τις 30 Ιουνίου, αλλά τότε δεδομένα ο 20χρονος θα μεταβεί στην Πολωνία για να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα των "ερυθρόλευκων", που βάζει τις βάσεις για τη νέα σεζόν.

Αυτό το διάστημα ο τέως πια κίπερ του ΠΑΟΚ βρίσκεται στην Αθήνα, κάνει ατομικές προπονήσεις (πιθανολογείται με τον Λουίτζι Τσέναμο, που από 1η Ιουλίου αναλαμβάνει προπονητής τερματοφυλάκων στην ακαδημία του Ολυμπιακού) και διαμένει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ