ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης του Μάη

Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης του Μάη

Πότε σχεδιάζουν στον Ολυμπιακό το ραντεβού για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Κώστα Φορτούνη. Με ποιες προθέσεις θα καθίσουν στο τραπέζι και ποιες -σημαντικές- ομάδες καλοβλέπουν τον αρχηγό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε τετραήμερο ρεπό στους παίκτες του για τις ημέρες του Πάσχα. Η τελευταία προπόνηση έγινε το πρωί της Μ. Πέμπτης και το ραντεβού ανανεώθηκε για την προσεχή Τρίτη. Οι περισσότεροι αναχώρησαν ήδη. Άλλοι για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, άλλες για τις χώρες τους, άλλοι για ξεχωριστούς προορισμούς.

Εντός της επόμενης εβδομάδας, μάλιστα, θα υπάρξει κι άλλο τραπέζωμα όλης της ομάδας, για να κλείσει όπως πρέπει η σεζόν. Το δείπνο της Μ. Τετάρτης ήταν δώρο από τον Πέδρο Μαρτίνς, ενώ ο λογαριασμός στο επόμενο τραπέζωμα είναι... πληρωμένος από τα πρόστιμα που μαζεύτηκαν στη διάρκεια της σεζόν, απ' όσους καθυστέρησαν στην προγραμματισμένη ώρα προπόνησης.

Ένα από τα πρώτα θέματα που θα καταπιαστεί προσεχώς η διοίκηση του Ολυμπιακού αφορά ασφαλώς τον αρχηγό Κώστα Φορτούνη. Ο 26χρονος μπαλαντέρ που διανύει σούπερ σεζόν θα καθίσει στο τραπέζι για να συζητήσει με την ΠΑΕ την επέκταση του συμβολαίου που λήγει το επόμενο καλοκαίρι (2020).

Κόντρα στα σενάρια που θέλουν τον διεθνή μέσο να έχει καθίσει ήδη στο τραπέζι με τη διοίκηση των "ερυθρολεύκων" ή να κάθεται την επόμενη εβδομάδα, η αλήθεια είναι διαφορετική. Καμία συνάντηση δεν έγινε ως τώρα πλην της -γενικόλογης- κουβέντας Μαρινάκη - Κουτσολιάκου στο περιθώριο του αγώνα με τον Ατρόμητο στο Φάληρο.

Στην επικοινωνία που υπάρχει ανάμεσα στη διοίκηση και την πλευρά του "Φορτού" έχει γίνει σαφές ότι το κρίσιμο ραντεβού θα γίνει μετά και τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Πρώτα δηλαδή θα περάσει ο Ολυμπιακός από τη Λάρισα για να αντιμετωπίσει την ΑΕΛ και ακολούθως θα μπουν στο πρόγραμμα τα θέματα σχεδιασμού.

Με τον Φορτούνη, όπως σας έχει ενημερώσει με διαδοχικά ρεπορτάζ το Sport24.gr, τα πράγματα είναι λίγο – πολύ ξεκάθαρα. ΠΑΕ και ποδοσφαιριστές ξεκινούν από κοινή αφετηρία και με διάθεση να ανανεωθεί η συνεργασία έως το καλοκαίρι του 2023, δηλαδή τρία χρόνια μετά τη λήξη του ισχύοντος συμβολαίου.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού που δεν είναι αρνητικός να μείνει για... πάντα στον Πειραιά και να εξελιχθεί σε νέο Τζόρτζεβιτς, περιμένει μια καλή πρόταση και κλείνει τα αυτιά του στους μνηστήρες από το εξωτερικό. Πλην της τουρκικής Φενέρ που τον έχει εδώ και μήνες στο κατόπι, ενδιαφέρον έχουν δείξει, αλλά σε φιλολογικό επίπεδο μέχρι στιγμής, δύο μεγάλες ομάδες της Ιταλίας. Η Μίλαν και η Ρόμα.

Την ίδια ώρα στην ΠΑΕ σκοπεύουν να του ανανεώσουν το συμβόλαιο με -μια λογική- αύξηση αποδοχών από το 1,3 εκατ. € που είναι η φετινή του αποζημίωση. Αυτό θα συμβεί για δύο λόγους. Πρώτον επειδή είναι ο πιο σημαντικός κρίκος της ομάδας που φτιάχθηκε φέτος από τον Πέδρο Μαρτίνς και δεύτερον για να πουληθεί με τα λεφτά που πρέπει, αν προκύψει κάποια δελεαστική πρόταση στο μέλλον.

Για να μπει ο σύλλογος σε διαδικασία να το συζητήσει η προσφορά θα πρέπει να υπερβαίνει τα 12 εκατομμύρια €. Σε μια τέτοια περίπτωση, πρώτο φαβορί για να τον αντικαταστήσει είναι ο Πορτογάλος Ζοάο Καρβάλιο της Νότιγχαμ.

Με βάση αυτά που γνωρίζουμε ως τώρα, το συμβόλαιο του Κώστα Φορτούνη θα ανανεωθεί μέσα στον Μάη, πιθανότατα στο πρώτο μισό του μήνα, διάστημα στο οποίο ο παίκτης δεν θα έχει υποχρεώσεις με τον Ολυμπιακό, αλλά θα έχει με την Εθνική ομάδα.

Μέχρι τις 20/5, λοιπόν, που το συγκεντρωθεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ενόψει των αγώνων με την Ιταλία (8/6) και την Αρμενία (11/6) αναμένεται να δέσει και ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστές στο μεγάλο λιμάνι, με ορίζοντα τα επόμενα 4 χρόνια.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ