ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης γύρισε και είναι καλά

Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης γύρισε και είναι καλά

Τι έδειξε στην πρώτη του προπόνηση με την ομάδα. Πως πήγε και γιατί βλέπει επιστροφή στη δράση με την Καλαμάτα στο Κύπελλο Ελλάδας

Ένα ευχάριστο νέο περίμενε τον Πέδρο Μαρτίνς στην προπόνηση του Ολυμπιακού τη Δευτέρα. Ο Κώστας Φορτούνης ακολούθησε μέρος του προγράμματος, πέντε μήνες και δεκαεπτά ημέρες μετά την επέμβασή του στους χιαστούς.

Εδώ και αρκετό καιρό ο Φορτούνης, ανεβάζει ρυθμό. Έχει δουλέψει καλά και γι’ αυτό άλλωστε τον Δεκέμβρη ο Μαρτίνς σε δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι, τόνιζε ότι περιμένει το δώρο του τον Ιανουάριο και αυτό ήταν ο Φορτούνης.

Ο τραυματισμός του Έλληνα άσου, άλλαξε τον προγραμματισμό για τα καλά. Ο Βαλμπουενά προοριζόταν για τα άκρα, ωστόσο κλήθηκε να αναλάβει το ρόλο του επιτελικού και το έκανε με επιτυχία, μέχρι να εμφανιστούν τα προβλήματα τραυματισμού και να απουσιάσει και αυτός.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Ήταν η πρώτη προπόνηση που ο Φορτούνης μπήκε με την ομάδα. Ο αρχικός προγραμματισμός έδειχνε πως αυτό θα συνέβαινε στις 15 Ιανουαρίου, ωστόσο πηγαίνει καλά και δόθηκε νωρίτερα το «οκ» από το ιατρικό τιμ. Ο Μαρτίνς έτσι, τον είδε να μπαίνει στο πρόγραμμα της ομάδας για ένα διάστημα και το βασικότερο, ότι έπαιξε ακόμη και στο δίτερμα!

Βέβαια, να διευκρινίσουμε κάτι εδώ. Ο ρόλος του ήταν να είναι το «Τζόκερ». Ουσιαστικά δηλαδή, έπαιζε και με τις δύο ομάδες, για να έχει επαφές με την μπάλα, να μην κάνει πολλά μέτρα, να βρει τα πατήματά του. Έτσι γίνεται όταν ένας παίκτης έρχεται από τόσο σοβαρό τραυματισμό. Μπαίνει σιγά-σιγά, να βρει έναν αρχικό ρυθμό και να μπορέσει να ανέβει περισσότερο στη συνέχεια...

ΜΠΗΚΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ

Τι αίσθηση δόθηκε, όμως, στους ανθρώπους του Ολυμπιακού, αλλά και στους συμπαίκτες του μετά την πρώτη προπόνηση με την ομάδα; Ότι ο Φορτούνης μπήκε αρκετά καλά. Το βασικότερο, ότι έδειξε άνετος.

Δεν έδειχνε φοβισμένος, στο πως θα βάλει το πόδι του, στο πως θα πασάρει. Είναι πολύ σημαντικό σε μια τέτοια κατάσταση, να μπεις και να μην δείξεις προβληματισμένος. Είναι ένα πρώτο μεγάλο κερδισμένο στοίχημα για τον Φορτούνη, που πλέον καλείται μέσω των προπονήσεων να ανεβάσει ρυθμό και να τεθεί στη διάθεση του Μαρτίνς.

ΜΕΣΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ;

Στον Φορτούνη έχουν λείψει πολύ τα ματς. Είναι ένα παιδί που δεν έχανε αγώνες, για μικροτραυματισμούς. Βρέθηκε να μένει εκτός για αρκετούς μήνες, ήταν πρωτόγνωρο το συναίσθημα. Ο ίδιος αισθάνεται καλά και ψυχολογικά πλέον και δεν βλέπει την ώρα να επιστρέψει στους αγώνες. Στο μυαλό του Κώστα, το ιδανικό σενάριο θα ήταν να μπει αλλαγή έστω και για λίγο, στον αγώνα με την Καλαμάτα στο Καραϊσκάκη, στις 15 Ιανουαρίου. Θα είναι η ρεβάνς του αγώνα της Τετάρτης (8/1) στην Καλαμάτα, η λογική λέει ότι η ομάδα θα έχει «καθαρίσει» την πρόκριση, άρα προσφέρεται να επιστρέψει.

Βέβαια, είναι κάτι που θα αποφασίσει ο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος προπονητής θα μιλήσει και με το ιατρικό τιμ, τους γυμναστές, αλλά και τον ίδιο. Η θέληση του Φορτούνη είναι μεγάλη, άρα δεν θα είναι έκπληξη αν παίξει κόντρα στους Μεσσήνιους στα μέσα του μήνα.

Ο ρεαλιστικός στόχος ήταν να επιστρέψει στους έξι μήνες, φαίνεται πολύ πιθανό να υλοποιηθεί...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ