ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Φέλιξ Τσβάιερ σφυρίζει στο ματς με την Άρσεναλ

Referee Felix Zwayer shows a yellow card to Atletico forward Antoine Griezmann during the Champions League round of 16 first leg soccer match between Atletico Madrid and Juventus at Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Wednesday, Feb. 20, 2019. (AP Photo/Andrea Comas)
Referee Felix Zwayer shows a yellow card to Atletico forward Antoine Griezmann during the Champions League round of 16 first leg soccer match between Atletico Madrid and Juventus at Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Wednesday, Feb. 20, 2019. (AP Photo/Andrea Comas) AP

Ο 38χρονος Γερμανός διαιτητής, Φέλιξ Τσβάιερ, ορίστηκε από την UEFA να διαιτητεύσει την αναμέτρηση της Πέμπτης (20/2) στο "Γ. Καραϊσκάκης" ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Άρσεναλ. (VIDEOS)

Ένας γνώριμος διαιτητής τόσο στον Ολυμπιακό όσο και εν γένει στο ελληνικό κοινό θα είναι ο άρχων της αναμέτρησης του αγώνα της Πέμπτης για το Europa League ανάμεσα στους ερυθρόλευκους και την Άρσεναλ.

Ο λόγος για τον 38χρονο Φέλιξ Τσβάιερ ο οποίος έχει σφυρίξει ξανά στο παρελθόν άλλες δύο φορές σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας του Ολυμπιακού ενώ ήταν διαιτητής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας το 2019 στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Ο Τσβάιερ είναι ένας ρέφερι που συγκαταλέγεται στην κατηγορία ελίτ της UEFA ενώ είναι και ειδικός στο ζήτημα του VAR αφού είχε επιλεχθεί ως video assisant στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018.

ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο Γερμανός ρέφερι έχει σφυρίξει και παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Ο Τσβάιερ διαιτήτευσε τη νίκη του Ολυμπιακού με 2-1 στον "Γ. Καραϊσκάκης" με τη Ριέκα για τα προκριματικά του Champions League τη σεζόν 2017-18, αλλά και την ήττα των ερυθρολεύκων με 3-1 στη Λισαβόνα απέναντι στην Σπόρτινγκ για τους ομίλους της διοργάνωσης την ίδια σεζόν. Ο Τσβάιερ δεν έκανε κάποιο λάθος και στους δύο αγώνες.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÑÉÅÊÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - RIJEKA ---×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ/ Eurokinissi Sports)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÑÉÅÊÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - RIJEKA ---×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ/ Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Επίσης έχει οριστεί και σε παιχνίδια άλλων ελληνικών ομάδων. Αρχικά διαιτήτευσε στο παιχνίδι του Δικεφάλου με την Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ το 2013 για τους ομίλους του Europa League που έληξε 0-0. Επίσης, σφύριξε τον ΠΑΟΚ σε αγώνα με την Φιορεντίνα στην Τούμπα πάλι για τους ομίλους του Europa το 2014, όπου ο Δικέφαλος ηττήθηκε με 0-1.

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Μεταξύ άλλων ο Φέλιξ Τσβάιερ έχει διευθύνει και τον τελικού του Κυπέλλου Γερμανίας μεταξύ της Μπάγερν και της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στις 19 Μαίου 2018. Οι "αετοί" είχαν κατακτήσει το τρόπαιο με 3-1 και τους Βαυαρούς να έχουν παράπονα από τη διαιτησία του.

Λίγο πριν τη λήξη του παιχνιδιού, ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ κλώτσησε μέσα στην περιοχή τον Χάβι Μαρτίνες και ο διαιτητής έδειξε κόρνερ, αφού δεν είδε κάτι αντικανονικό. Οι παίκτες της Μπάγερν έπεσαν πάνω του και του ζητούσαν πέναλτι. Ο Τσβάιερ μπερδεμένος ζήτησε την βοήθεια του VAR, όμως δεν άλλαξε την αρχική του απόφαση, αφού έκρινε ότι επρόκειτο για απλή μονομαχία.

Ο Γερμανός δικαιολόγησε την απόφαση του, όμως αρκετά βαυαρικά μέσα συνέχισαν να αμφισβητούν αυτόν, αλλά και το ίδιο το VAR.

ΟΙ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ

Ο 38χρονος διαιτητής έχει απασχολήσει αρκετές φορές τα μέσα με τις αποφάσεις του. Για παράδειγμα πέρυσι, ένα χρόνο πριν ακριβώς στις 20/2/2019 στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16 του Champions League μεταξύ της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Γιουβέντους, όπου η ομάδα του Σιμεόνε κέρδισε με 2-0.

Οι Μαδριλένοι διαμαρτυρήθηκαν αρκετές φορές στον Γερμανό, αφού εκείνος δεν έδειχνε κάποια κάρτα στα φάουλ των Ιταλών. Η Γιουβέντους, επίσης, παραπονέθηκε ειδικά όταν έδειξε πέναλτι σε φάουλ του Ντε Σίλιο στον Ντιέγκο Κόστα. Αφού άκουσε τις διαμαρτυρίες, ξαναείδε τη φάση στο VAR και άλλαξε την απόφαση του υποδεικνύοντας φάουλ εκτός περιοχής.

Στην Γερμανία επίσης είχε πάρει μία απόφαση που συζητήθηκε έντονα. Συγκεκριμένα το 2016 σε παιχνίδι της Μπάγερ Λεβερκούζεν με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ είχε αποβάλλει τον προπονητή των "ασπιρίνων", Ρότζερ Σμιτ, καθώς εκείνος διαμαρτυρήθηκε για ένα αμφισβητούμενο φάουλ που οδήγησε σε γκολ των Βεστφαλών.

Ο κόουτς της Λεβερκούζεν αρνήθηκε να αποχωρήσει και ο Τσβάιερ αποφάσισε να διακόψει τον αγώνα για οκτώ λεπτά. Η γερμανική ομοσπονδία είχε στηρίξει την απόφαση του διαιτητή, όπως και ο Σμιτ ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΗΜΕΝΑ

Ο Φέλιξ Τσβάιερ είχε δει το όνομά του να εμπλέκεται με τα γερμανικά στημένα το 2005, όταν ήταν δηλαδή 23 ετών. Σύμφωνα με το " independent", ο κύριος κατηγορούμενος για χειραγώγηση παιχνιδιών ρέφερι, Ρόμπερτ Χόιζερ, πλησίασε και τον διαιτητή του αγώνα της Πέμπτης.

Εκείνος ήταν επόπτης στον αγώνα μεταξύ Έσεν και Κολονίας με τον Χόιζερ να θέλει τη βοήθεια του στην αλλοίωση του αποτελέσματος. Ο Τσβάιερ αρνήθηκε και έφερε εις πέρας τις υποχρεώσεις του κανονικά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ