ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο ευλογημένος Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πανηγύρισε το πρωτάθλημα κι έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία μετά τον Τάσο Μητρόπουλο που κατακτά τον τίτλο με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των playoffs και στέφθηκε και μαθηματικά πρωταθλητής για 45η φορά στην ιστορία του. Οι Πειραιώτες έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ένωση, παρουσίασαν εξαιρετικό πρόσωπο ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και πήραν τη νίκη που "κλείδωσε" τον τίτλο.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο πρωτάθλημα είχε ξεχωριστή σημασία και για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά τον Τάσο Μητρόπουλο, που παίρνει τον τίτλο με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Ο 33χρονος εξτρέμ ήταν μέλος του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2009/10, όταν κατέκτησε τον τίτλο και "έσπασε" την πενταετή κυριαρχία του Ολυμπιακού. Σε 17 συμμετοχές, ο Λάζαρος είχε ένα γκολ και δύο ασίστ, βοηθώντας την ομάδα του Νίκου Νιόπλια στην κατάκτηση του τροπαίου.

ΜVP ΣΤΗΝ ΑΕΚ, ΑΤΥΧΟΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Το επόμενο πρωτάθλημα του Έλληνα διεθνή μεσοεπιθετικού ήταν τη σεζόν 2017/18 με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο Χριστοδουλόπουλος ήταν πρωταγωνιστής και για πολλούς ο MVP της Ένωσης στην "τρελή" πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου ύστερα από 24 ολόκληρα χρόνια. Σε 27 αγώνες στη Super League, είχε επτά γκολ και μία ασίστ, ενώ γενικότερα εκείνη τη σεζόν είχε 16 τέρματα και τέσσερις ασίστ σε 47 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Το καλοκαίρι του 2018, όμως, αποφάσισε να αφήσει την ΑΕΚ ύστερα από μία διετία και να μετακομίσει στο Λιμάνι και τον Ολυμπιακό, του οποίου ήταν φίλαθλος από μικρό παιδί. Παρότι το πρώτο εξάμηνο ήταν εντυπωσιακό με την ερυθρόλευκη φανέλα (εννιά γκολ σε 26 ματς), η ρήξη χιαστού που υπέστη τον Φεβρουάριο του 2019 σε ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης" έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία του.

ΠΟΛΛΑ ΡΕΚΟΡ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ

Ο Λάζαρος επέστρεψε στα μέσα της φετινής σεζόν, αλλά δεν κατάφερε να μπει στα βασικά πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς, μετρώντας πέντε συμμετοχές στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο. Ωστόσο, στάθηκε κι άτυχος, καθώς μετά την περίοδο της καραντίνας έδειξε να τα πηγαίνει πολύ καλά στις προπονήσεις, αλλά υπέστη ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου δεξιού γόνατος πριν από την επανέναρξη του πρωταθλήματος και θα μείνει εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χριστοδουλόπουλος είναι κι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα των Big-4 (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), ενώ παράλληλα όχι μόνο έπαιξε, αλλά σκόραρε και με τους τέσσερις, ενώ είχε συμμετοχή και στα 12 ντέρμπι μεταξύ των τεσσάρων ομάδων.

Πέρα από τον Λάζαρο, ο μοναδικός που έχει φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού ήταν ο Τάσος Μητρόπουλος, ο οποίος ήταν ο πρώτος που πήρε το πρωτάθλημα και με τις τρεις ομάδες, παρά το γεγονός πως με τον Παναθηναϊκό μέτρησε μόλις μία συμμετοχή και αποχώρησε τον Δεκέμβριο της σεζόν 1994/95. Βέβαια, εν αντιθέσει με τον "Ράμπο", ο Χριστοδουλόπουλος είχε πιο ενεργό ρόλο γενικότερα στον Ολυμπιακό σε βάθος διετίας, ενώ θα είναι παρών και στις τρεις απονομές του τροπαίου.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο φετινός τίτλος είναι διαφορετικός
Ολυμπιακός: Οι μεταγραφές του έκαναν τη διαφορά
Poll: Ποιος είναι ο φετινός MVP του Ολυμπιακού;
Ολυμπιακός: Πιο ώριμος, πιο διαβασμένος, ο Μαρτίνς κέρδισε το στοίχημα
Πρωταθλητής γεμάτος με MVP
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ