ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο δύσκολος δρόμος του Ζιλ Ντίας

Ολυμπιακός: Ο δύσκολος δρόμος του Ζιλ Ντίας

Θα μείνει ή θα αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι ο Ζιλ Ντίας; Το Sport24.gr ζυγίζει τα δεδομένα της υπόθεσης και καταγράφει ποιο είναι αυτή τη στιγμή το πλάνο της διοίκησης για τον Πορτογάλο και πώς το μέλλον του συνδέεται με αυτό του Ντανιέλ Ποντένσε.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε στις 24 Ιανουαρίου τον Ζιλ Ντίας ως δανεικό από τη Μονακό. Εκείνο το διάστημα οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν προσπάθειες να ενισχύσουν την ομάδα του με έναν αριστεροπόδαρο ακραίο επιθετικό που θα έχει τη δυνατότητα να παίξει και στις δύο πλευρές.

Η... μπίλια κάθισε τελικά στον Ζιλ Ντίας, έναν εξτρέμ που αγωνίζεται κυρίως δεξιά, με καλή τεχνική κατάρτιση, που μπορεί να παίξει το ένας εναντίον ενός. Από τότε έχουν περάσει δύο μήνες και 12 μέρες και ο Πορτογάλος έχει κάνει τέσσερις συμμετοχές στη Super League, με απολογισμό 156 λεπτά. Έχει καταγράψει επίσης μία συμμετοχή στο κύπελλο (73 λεπτά), στο εκτός έδρας 3-3 με τη Λαμία, στον πρώτο προημιτελικό.

Τόσο οι "ερυθρόλευκοι" όσο και ο ίδιος ο 22χρονος ποδοσφαιριστής σκέφτονταν διαφορετικά τη συνεργασία τους όταν έπεφταν οι υπογραφές. Ο πρώτος λόγος για τον οποίο ο Ζιλ Ντίας έχει παίξει τόσο λίγο από την ημέρα που υπέγραψε, είναι ο τραυματισμός μετά τον αγώνα με τη Ντινάμο Κιέβου στο Φάληρο για το Europa League, στις 21 Φεβρουαρίου. Στο παιχνίδι, δηλαδή, που σημείωσε ένα από τα ομορφότερα γκολ της καριέρας του. Ξαναφόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού σε επίσημο παιχνίδι στις 31 Μαρτίου, στη νίκη (2-1) επί του Ατρόμητου.

Ακόμα και σε αυτές τις πέντε συμμετοχές με τους Πειραιώτες, καμία δεν ήταν 90λεπτη. Η αλήθεια είναι πως ούτε ο Ντίας έχει προλάβει να δείξει αυτά που μπορεί, ούτε στον Ολυμπιακό έχουν ενθουσιαστεί με την παρουσία του.

Δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς πως αδιαφορεί όταν καλείται να αγωνιστεί. Ίσα, ίσα που το "παλεύει" και υπάρχουν στιγμές που δείχνει εξαιρετικά στοιχεία, αλλά το δείγμα δεν είναι καθόλου επαρκές.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν ο Ντίας θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό. Σημειώνεται ξανά ότι πρόκειται για παίκτη που είναι δανεικός κι ανήκει στη Μονακό μέχρι το 2022. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η πλάστιγγα δεν γέρνει προς την πλευρά της παραμονής του Πορτογάλου.

Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι μπορούν να βρουν κάτι καλύτερο απ' αυτόν, εκτός κι αν στις επαφές που θα κάνουν προσεχώς για την εξεύρεση εξτρέμ δεν βρεθεί η ενδεδειγμένη λύση για τη διοίκηση και το προπονητικό τιμ. Ή αν στα προσεχή τέσσερα παιχνίδια ο Ντίας εντυπωσιάσει με την απόδοσή του. Κι αυτό έχει τη σημασία του, όπως και η πολύ καλή άποψη που έχει γι' αυτόν ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ρόλο στην τελική απόφαση για τον Ζιλ Ντίας θα παίξει και ο Ντανιέλ Ποντένσε, ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται φέτος στον Ολυμπιακό (37 συμμετοχές, 8 γκολ κι 7 ασίστ).

Με βάση τις εμφανίσεις του, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο ταχύτατος και βιρτουόζος μπαλαδόρος εκπροσωπείται από τον Ζόρζε Μέντες, διόλου απίθανο είναι να προκύψει πρόταση την οποία οι "ερυθρόλευκοι" δύσκολα θα είναι σε θέση να αρνηθούν. Αυτή η εξέλιξη θα τους οδηγήσει σε δεύτερες σκέψεις αναφορικά με το μέλλον του Ντίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Τι "βλέπει" ο Μαρτίνς από Νότιγχαμ
Ο Νάτχο φεύγει μόνος του, στη λίστα και ο Φερνάντο
Ολυμπιακός: Η λεπτομέρεια για Σα και ο αριστερός στόπερ που έρχεται
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ