ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο δύσκολος δρόμος για Νις - Τσιμίκα

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το Sport24.gr βάζει κάτω τα τελευταία δεδομένα σχετικά με το υπαρκτό ενδιαφέρον της Νις για τον Κώστα Τσιμίκα και εστιάζει στον δύσβατο δρόμο ενός ενδεχόμενου deal της γαλλικής ομάδας με τον Ολυμπιακό.

Τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής (29/6) η Equipe αποκάλυψε το υπαρκτό ενδιαφέρον της Νις για τον Κώστα Τσιμίκα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο αθλητικός διευθυντής του γαλλικού συλλόγου, Ζουλιέν Φουρνιέ, βρέθηκε στην Αθήνα για να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του 24χρονου. Την ίδια ημέρα ο Φουρνιέ διέψευσε στο Sport24.gr ότι βρέθηκε στην Ελλάδα για τον μπακ του Ολυμπιακού, παρότι σημείωσε ότι ταξιδεύει συχνά στη χώρα μας, ενώ πρόσθεσε: "Δεν υπάρχει τίποτα σχετικά με αυτόν τον ποδοσφαιριστή".

Η ομάδα της Νίκαιας με την εξαιρετική φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα που διεκόπη (κατέλαβε την πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με απολογισμό έντεκα νίκες, οκτώ ισοπαλίες και εννέα ήττες), θεωρείται μια από τις πιο πλούσιες ομάδες της Γαλλίας. Ενδεχομένως η δεύτερη δύναμη μετά την πανίσχυρη πρωταθλήτρια Παρί. Η Νις έχει μπόλικα χρήματα να ξοδέψει στη μεταγραφική περίοδο που θα ακολουθήσει. Για την απόκτηση αριστερού μπακ, όμως, δεν είναι διατεθειμένη να προσφέρει το ποσό που φέρεται να ζητά ο Ολυμπιακός. Οι πληροφορίες που έρχονται από τη Γαλλία μιλούν για πρόταση 8-10 εκατ. ευρώ για τον Σερραίο ακραίο αμυντικό. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν υπάρχει περίπτωση να πουλήσουν τον διεθνή μπακ με αυτά τα χρήματα.

Τουλάχιστον τώρα, σε αυτή τη φάση που μιλάμε. Κι ας μεσολάβησε ο κορονοϊός, κι ας έχουν διαμορφωθεί νέα οικονομικά δεδομένα, η στάση του Ολυμπιακού δεν αλλάζει. Ο Τσιμίκας, σύμφωνα με την ΠΑΕ, θα παραχωρηθεί σε άλλη ομάδα μόνο εφόσον δεχτεί τα χρήματα που ζητά. Επισήμως γίνεται λόγος για 20 εκατ. ευρώ. Η προσωπική μας αίσθηση είναι πως μια πρόταση ύψους 15 εκατ. ευρώ θα έβαζε σε σκέψεις την ομάδα. Με άλλα λόγια, αν η Νις δεν ανεβάσει την προσφορά της, το deal δεν έχει τύχη να επιτευχθεί. Οι πληροφορίες από την Ιταλία και οι αναδημοσιεύσεις στη Γαλλία πως Ολυμπιακός και Νις είναι πολύ κοντά σε συμφωνία στα 8 εκατ. ευρώ, είναι αυτή τη στιγμή μακριά από την πραγματικότητα.

Πάμε παρακάτω... Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του πολύ σημαντικά παιχνίδια μέχρι να πέσει η καρό σημαία της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020. Ο κορονοϊός έβαλε φρένο στους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς, που βρίσκονται μια ανάσα από τον τίτλο στη Super League, ένα παιχνίδι μακριά από τον τελικό Κυπέλλου, ενώ απομένει ένα κρισιμότατο παιχνίδι που μπορεί να δώσει πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Europa League. "Αν περάσουμε τη Γουλβς και φτάσουμε στους "8", στις μεταγραφές θα είναι το μυαλό μας;" σχολιάζεται. Στο λιμάνι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία βιασύνη για μεταγραφές. Ούτε για ενίσχυση, ούτε για πώληση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται συζητήσεις. Θα ήταν ουτοπικό να ειπωθεί κάτι τέτοιο. Βιασύνη όμως δεν υπάρχει. Και όπως χαρακτηριστικά λέγεται, ούτε καμία κάψα να πουληθεί κανείς. Ναι, αν έρθει πρόταση ικανοποιητική, ο Ολυμπιακός δεν θα βάλει εμπόδια στο μέλλον κανενός. Όχι όμως πως υπάρχει και καμία σκοτούρα να δώσει παίκτη του άρον άρον για να πάρει χρήματα.

Πράγματι ο Τσιμίκας ήταν φέτος απολαυστικός. Ήταν ραγδαία η βελτίωσή του και αξιοθαύμαστη η παρουσία του σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Και είναι αλήθεια πως αυτό το καλοκαίρι είναι πολύ κοντά σε μεταγραφή. Ανεξάρτητα από το ρεπορτάζ, τι ισχύει και τι όχι με τη Νις, να κάνουμε μια παρατήρηση με βάση όσα έχει δείξει το παρελθόν, όταν Έλληνες ποδοσφαιριστές πήγαν στη Γαλλία για να αγωνιστούν. Όταν ο Χρήστος Τασουλής πήγε στη Λανς, στη Ligue 2, δεν "έπιασε" και έφυγε γρήγορα. Κάτι αντίστοιχο έγινε με τον Αλέξανδρο Κατράνη, όταν υπέγραψε στη Σεντ Ετιέν.

Παρεμπιπτόντως αριστεροί μπακ και οι δύο. Αν πάμε ακόμα πιο πίσω, θα θυμηθούμε την περίπτωση κι άλλου αριστερού μπακ που δεν τα κατάφερε όπως περίμενε, του Φίλιππου Δάρλα που έπαιξε στη Μπρεστ το 2010-2011. Κι άλλοι Έλληνες όμως δεν πέτυχαν στο ιδιαίτερο γαλλικό πρωτάθλημα. Δεν μπορεί να πει κανείς πως ο Κλωναρίδης εντυπωσίασε στη Λιλ, ούτε οι Μπασινάς - Χαριστέας στην Αρλ Αβινιόν. Γενικά αποδεικνύεται πως δεν είναι λίγκα που ταιριάζει σε Έλληνες παίκτες. Υπήρξαν και εξαιρέσεις, αλλά ο κανόνας ήταν άλλος. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι αν τελικά η Νις αποκτήσει τον Τσιμίκα, ο διεθνής μπακ θα αποτύχει στη Γαλλία. Εξετάσαμε απλά μια παράμετρο σχετικά με όσα συνέβησαν στο παρελθόν με άλλους ποδοσφαιριστές από τη χώρα μας που επέλεξαν το Σαμπιονά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Η νέα διάσταση που δίνουν οι Πορτογάλοι στο θέμα Γκασπάρ
Φαν του Λεμπρόν Τζέιμς ο Ελ Αραμπί
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ