ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο άνθρωπος-κλειδί για το μέλλον του Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Ο άνθρωπος-κλειδί για το μέλλον του Μαρτίνς

Ο Σάντσο Φρέιτας, ατζέντης του Πέδρο Μαρτίνς ψάχνεται… Η αγορά που θέλει και γιατί μια καλή πρόταση προς τον προπονητή του Ολυμπιακού μπορεί να είναι διαπραγματευτικό ατού.

Ως τυπικό παρουσιάζεται από αρκετούς το θέμα της παραμονής του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά δεν είναι τόσο… τελειωμένο. Απλά και κατανοητά, θα θέσουμε κάποια ζητήματα και ενόψει της συνέχειας. Είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει με τον Μαρτίνς. Το πρωτάθλημα θα το κατακτήσει, μένει να δούμε τι θα γίνει με το Κύπελλο και φυσικά το Europa League. Η χρονιά, ανεξάρτητα του τι συνέβη με τον κορονοϊό επηρεάζοντας άλλωστε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, κρίνεται πετυχημένη.

Η άποψη των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι κάτι παραπάνω από θετική, βοήθησε και το γεγονός ότι φέτος πήρε και μεγάλα ματς ο Πορτογάλος τεχνικός και έτσι, δείχνει να είναι κοντά στην παραμονή…

ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

Στην περίπτωση του Μαρτίνς, ένα πρόσωπο "κλειδί", είναι ο ατζέντης του. Ο Σάντσο Φρέιτας. Ο 42χρονος ατζέντης γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, πόσο έχει ανέβει φέτος ο προπονητής που έχει πρώτο στη λίστα του. Άλλωστε βρέθηκε κοντά του σε ματς του Ολυμπιακού. Στο Λονδίνο με την Άρσεναλ, στη μεγάλη βραδιά με την πρόκριση, είχε έρθει και στο Καραϊσκάκη στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League και το 2-2 με την Τότεναμ.

Ο Σάντσο Φρέιτας, είναι αυτός που θα δείξει το δρόμο στον Μαρτίνς. Γιατί; Πολύ απλά, γιατί αυτός διαπραγματεύεται το όνομα του Πορτογάλου τεχνικού όλο αυτό το διάστημα και έδωσε το στίγμα του, όταν ήρθε το ενδιαφέρον από τη Ρωσία και τη Λοκομοτίβ Μόσχας. Τότε μάλιστα, ο Φρέιτας είχε πει πως και άλλες ομάδες έχουν ενδιαφερθεί, χωρίς ωστόσο να δώσει επιπρόσθετες λεπτομέρειες.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΓΛΙΑ

Αν ο Φρέιτας θέλει να περάσει κάπου τον Μαρτίνς, είναι σίγουρα στην Αγγλία. Στην Premier League. Αυτός ήταν ο μεγάλος στόχος, σε ένα πρωτάθλημα που υπάρχει εξαιρετική άποψη για τους Πορτογάλους προπονητές. Και βρίσκουν δουλειές. Η αλήθεια, όμως, είναι πως ο κορονοϊός αλλάζει κατά πολύ τα δεδομένα και ενδεχομένως και τα όποια πλάνα του Πορτογάλου ατζέντη. Αυτόματα, αυτό δίνει περισσότερες πιθανότητες στον Ολυμπιακό, γιατί άλλο να έχει να… αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις και άλλο προτάσεις που μπορεί να ισοσκελίσει και στο τέλος να υπερκαλύψει κιόλας.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Έχω την αίσθηση πως οι περισσότεροί μας, έχουμε κάνει ένα λάθος. Έχουμε υποτιμήσει την Πορτογαλία. Έχουμε την εντύπωση ότι ο Μαρτίνς αν φύγει από τον Ολυμπιακό, θα το έκανε μόνο για την Αγγλία ή για κάποιο άλλο πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Ο Φρέιτας, έχει εξαιρετικές σχέσεις με τις πορτογαλικές ομάδες, αναμενόμενο θα μου πείτε. Και στη Σπόρτινγκ, αλλά και στην Μπενφίκα κάνει δουλειές, ενώ και στην Πόρτο για τον Μαρτίνς υπάρχει καλή άποψη.

Αλήθεια, αν ερχόταν μια πρόταση από τις τοπ ομάδες της Πορτογαλίας, δεν θα το σκεφτόταν ο Μαρτίνς; Στην τελική, δεν θα μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει ως βάση στη συζήτησή του για το νέο συμβόλαιο; Μην την υποτιμάμε την Πορτογαλία…

ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ

Ο Σάντσο Φρέιτας, όπως κάνει κάθε ατζέντης για τους πελάτες του, είναι δεδομένο πως θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα να βρει κάτι πολύ καλό στον Μαρτίνς. Γνωρίζει ότι μια καλή πρόταση, όπως αναφέραμε, μπορεί να είναι και διαπραγματευτικό ατού στις συζητήσεις με τον Ολυμπιακό. Ναι, η πρόθεση των Πειραιωτών είναι να μείνει, αλλά οι οικονομικοί όροι θα παίξουν το ρόλο τους. Και μην ξεχνάμε, πως έχει σημασία το πότε θα γίνει η συζήτηση. Οι ημέρες είναι… περίεργες για όλους τους συλλόγους, μπαίνουν… κόκκινες γραμμές σε αποδοχές συμβολαίων, σε άλλους όρους. Γι’ αυτό, εκτιμώ πως δεν θα πρέπει να βιαστούμε… Ο Φρέιτας άλλωστε, θα δείξει το δρόμο για τον Μαρτίνς. Αν δεν έρθει αυτό που θέλει, τότε ο Πορτογάλος προπονητής θα είναι όλο και πιο κοντά στην παραμονή του στον Ολυμπιακό.

ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ

Κάτι άσχετο με το θέμα Μαρτίνς και ατζέντη του. Αν φτάσουμε στο σημείο να λέμε και να γράφουμε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έδινε με 20.000.000 ευρώ τον Μπα στη Λίβερπουλ, ε, εντάξει, τότε το έχουμε πάει σε άλλο… επίπεδο. Λίγο σοβαροί να είμαστε, ειδικά ημέρες που είναι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕΑ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός - Καμπιάσο: Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό
Ζάντερ για το ματς με τον Ολυμπιακό: "Μου έλεγαν να πεθάνω εγώ και η οικογένειά μου"
Ολυμπιακός: Ο Βαλμπουενά άφησε μουσάκι
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ