ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο "αλμυρός" Νασέρ Σαντλί

Belgium's Nacer Chadli, right, jubilates after scoring his sides second goal during the Euro 2020 group I qualifying soccer match between Belgium and San Marino at the King Baudouin Stadium in Brussels, Thursday, Oct. 10, 2019. (AP Photo/Francisco Seco)
Belgium's Nacer Chadli, right, jubilates after scoring his sides second goal during the Euro 2020 group I qualifying soccer match between Belgium and San Marino at the King Baudouin Stadium in Brussels, Thursday, Oct. 10, 2019. (AP Photo/Francisco Seco) AP

Η περίπτωση του Βέλγου εξτρέμ, Νασέρ Σαντλί, έχει προταθεί στον Ολυμπιακό, πρόκειται ωστόσο για έναν ποδοσφαιριστή πολύ ακριβό. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα οικονομικά δεδομένα για τον 30χρονο.

Δίνουν και παίρνουν τα ονόματα των εξτρέμ που προτείνονται και γράφονται για τον Ολυμπιακό. Τις τελευταίες μέρες έχει έρθει στο προσκήνιο η περίπτωση του Νασέρ Σαντλί. Ενός εξαιρετικού, αλλά ακριβού ακραίου επιθετικού. Ειδικά για τα ελληνικά οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια.

Ο Σαντλί, γεννημένος στις 2 Αυγούστου 1989 στη Λιέγη -με καταγωγή από το Μαρόκο-, έχει ύψος 1.87 και ανήκει στη Μονακό. Έχει συμβόλαιο με τους Μονεγάσκους μέχρι το 2021, ενώ τον Ιούνιο του 2019 είχε παραχωρηθεί δανεκός στην Άντερλεχτ. Έκανε 17 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, πέτυχε οκτώ γκολ και μέτρησε πέντε ασίστ.

Για να αντιληφθείτε την αξία που έχει ως ποδοσφαιριστής, έχει πραγματοποιήσει 59 συμμετοχές με την πανίσχυρη εθνική ομάδα του Βελγίου, έχει σημειώσει και οκτώ τέρματα και έχει συμμετάσχει σε δέκα αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου με ένα τέρμα. Παλαιότερα έχει παίξει και σε Γουέστ Μπρομ, Τότεναμ, Τβέντε, AGOVV Apeldoorn, ενώ σε νεαρή ηλικία βρέθηκε στη Σταντάρ Λιέγης κα στα τμήματα υποδομής της Μάαστριχτ.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΣΑ ΖΗΤΑ Η ΜΟΝΑΚΟ

Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο που φέρεται να ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ ετησίως. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα με τέτοιες ετήσιες αποδοχές. Το γεγονός ότι είναι 30 ετών και παραμένει σε πολύ καλή κατάσταση, τού επιτρέπει να εξακολουθεί να ζητά υψηλό συμβόλαιο.

Και η Μονακό, ωστόσο, η οποία έχει πραγματικά μεγάλο ρόστερ και ψάχνεται για να πουλήσει παίκτες, δεν θα... ξεφορτωθεί τον Σαντλί κοψοχρονιά. Οι πληροφορίες από τη Γαλλία αναφέρουν πως η ομάδα του Μόντε Κάρλο ζητά ένα ποσό που κυμαίνεται από 5 έως 8 εκατ. ευρώ. Μεγάλο ποσό για ελληνική ομάδα και ειδικά στην μετά - κορονοϊό εποχή. Η Μονακό είχε αγοράσει τον Βέλγο το καλοκαίρι του 2018 αντί του ποσού των 12 εκατ. ευρώ από τη Γουέστ Μπρομ, η οποία από την πλευρά της είχε δώσει 15,2 εκατ. ευρώ στην Τότεναμ τον Αύγουστο του 2016.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, η Μονακό έχει σκοπό να πουλήσει αυτό το καλοκαίρι 30 παίκτες και να εισπράξει τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στο ρόστερ της ανήκει ο Νιγηριανός, Χένρι Ονιεκούρου, που δόθηκε φέτος δανεικός στη Γαλατασαράι και που έχει συνδεθεί και αυτός με τον Ολυμπιακό.

"ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ"

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ανέφερε για το μέλλον του Σαντλί: "Πρέπει να πάει σε ένα κλαμπ όπου θα παίζει όσο το δυνατόν περισσότερο. Σε αυτή τη σεζόν ήταν σημαντικός για την Άντερλεχτ με τα γκολ και τις ασίστ του. Πρέπει να συνεχίσει έτσι κι εμείς θα τον παρακολουθούμε". Την ίδια ώρα, στο Βέλγιο υποστηρίζουν πως εκτός από τον Ολυμπιακό, ενδιαφέρον έχει δείξει η Μπεσίκτας, η Μπριζ, η Άντβερπ και η ομάδα στην οποία αγωνίστηκε φέτος, η Άντερλεχτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Μασούρας on fire
Να μπει ο κόσμος στα γήπεδα
Βαλμπουενά: "Εύχομαι να μην επηρεαστούμε αρνητικά"
Φουρνιέ στο Sport24.gr για Τσιμίκα: "Ταξιδεύω συχνά στην Ελλάδα, αλλά όχι τώρα"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ