ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός - Ντουντελάνζ: Η κριτική των Ερυθρόλευκων

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 5-1 την Ντουντελάνζ στο "Γ. Καραϊσκάκης", στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, και το Sport24.gr "ακτινογραφεί" την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Πέδρο Μαρτίνς.

Πολύ εύκολο έργο είχε ο Ολυμπιακός εναντίον της Ντουντελάνζ στο "Γ. Καραϊσκάκης" και πλέον μετά τη νίκη του επί της πρωταθλήτριας Λουξεμβούργου με 5-1 και την ισοπαλία (1-1) στο Μπέτις - Μίλαν, ο όμιλος έχει πάρει φωτιά!

Το Sport24.gr "ακτινογραφεί" την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Πέδρο Μαρτίνς.

ΣΑ: Ο πιο κοντινός θεατής του αγώνα. Είναι ζήτημα αν ακούμπησε τη μπάλα 5 φορές συνολικά κι αν χρειάστηκε να επέμβει πάνω από τρεις. Δεν είχε πρόβλημα να το κάνει σε ένα από τα πιο ξεκούραστα βράδια της καριέρας του, αν και φέρει μερική ευθύνη στο γκολ της Ντουντελάνζ (κλειστή γωνία).

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Στο Λουξεμβούργο σκόραρε με κεφαλιά. Το ίδιο και στην Πάτρα. Αυτή τη φορά το έκανε με το αριστερό και με τακουνάκι μόλις στο 6'. Κράτησε άνετα τη θέση του, χωρίς τίποτα περιττό, ωριμάζει –επιθετικά- σαν το καλό κρασί. Στο γκολ της Ντουντελάνζ φέρει μερική ευθύνη, καθώς "έχασε" τον σκόρερ Σινάνι, μαζί με τον Μιράντα.

ΣΙΣΕ: Μπήκε δυναμικά, έδειξε στους επιθετικούς της Ντουντελάνζ ποιος είναι το αφεντικό στο χώρο ευθύνης του, καθάρισε όσες φορές χρειάστηκε, ενώ πήρε και μέτρα προς την επίθεση. Είναι σε φόρμα και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία.

ΜΙΡΑΝΤΑ: «Σβηστός» ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις. Δεν ένιωσε πίεση, κατέβασε σωστά τη μπάλα, υπήρχαν στιγμές που ανέβηκε μέχρι την αντίπαλη περιοχή. Εκεί δεν ήξερε τι να κάνει τη μπάλα, αλλά δεν είχε και μεγάλη σημασία στο συγκεκριμένο ματς, στο οποίο, όμως, είναι "συνυπεύθυνος" για το γκολ της Ντουντελάνζ.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Επέστρεψε δυναμικά στην ενδεκάδα. Με πολλές δυνάμεις πάτησε παντού στην πτέρυγα, από δική του σέντρα-ξυραφιά ο Φορτούνης έγραψε το 2-0. Πολύ καλή συνεργασία αρχικά με τον Ναουέλ και στη συνέχεια με τον Ποντένσε, όπως και στο πέμπτο γκολ του Ολυμπιακού.

ΚΑΜΑΡΑ: Με τον Νάτχο να ράβει, ο Μαντί έκοβε με άνεση. Δεν χρειάστηκε να τρέξει τόσο πολύ όσο συνήθως, αλλά και πάλι το έκανε όπως έπρεπε. Καλή συνεργασία με τους διπλανούς του και σωστές επιλογές. Αν έλειπαν και τα αψυχολόγητα μακρινά σουτ…

ΝΑΤΧΟ: Σαν στο σπίτι του. Άρχοντας στο χώρο του κέντρου, κράτησε από την αρχή τη μπαγκέτα, είχε εξαιρετική συνεργασία με τον Φορτούνη. Ήξερε τι να κάνει τη μπάλα, κάλυψε σωστά τα μέτρα ευθύνης του στον άξονα, χωρίς να ιδρώσει. Τραυματίστηκε στον αστράγαλο ελαφρώς και αντικαταστάθηκε στο 62' από τον Τουρέ.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Παρότι δεν βολεύεται πολύ από δεξιά, αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα. Στο 4-0 που βγάζει σέντρα πάρε-βάλε στον Φορτούνη έχει αδειάσει τον προσωπικό του αντίπαλο με προσποίηση, συμμετοχή στο πέμπτο γκολ. Έδειξε πάλι αδυναμία στο γκολ, καθώς έχασε δύο ευκαιρίες που δεν χάνονται…

ΝΑΟΥΕΛ: Εξαιρετικός τακτικά, λιτός και απέριττος με τη μπάλα, έτρεξε σωστά, έδωσε βοήθειες ανασταλτικά, ενώ από δικό του κόψιμο ξεκίνησε η φάση του 3-0. Σε αυτή την προσπάθεια, μάλιστα, τραυματίστηκε και βγήκε λίγο αργότερα.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Τουλάχιστον μια κλάση ανώτερος ποιοτικά από τους αντιπάλους του έκανε… πάρτι. Δύο γκολ, το ένα ωραιότερο από το άλλο και μία ασίστ στη γκολάρα του Χριστοδουλόπουλου. Βούτυρο στο ψωμί του. Αποχώρησε με το όνομά του σύνθημα στην εξέδρα. Αντικαταστάθηκε στο 56' από τον Χασάν.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ορεξάτος, ορμητικός, τεχνίτης, μπήκε στο παιχνίδι από το ξεκίνημα κι έκανε αισθητή την παρουσία του. Βρήκε, μάλιστα, δίχτυα ξανά για πρώτη φορά από τον Αύγουστο με τρόπο υπέροχο. Η… Ανάστασή του ήρθε με θόρυβο και αποθέωση.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ: Μπήκε ζεστός στο γήπεδο, ζήτησε και πήρε μπάλα, κινήθηκε σωστά και σίγουρα, βρέθηκε ξανά κοντά στο γκολ. Το ζήτησε, αλλά δεν το πέτυχε, αν και το... μισό γκολ του Χασάν στο 70' είναι δικό του. Ωστόσο, η παρουσία του ήταν αυτή που έπρεπε κι έδειξε να παίρνει τα πάνω του ψυχολογικά.

ΧΑΣΑΝ: Δραστήριος, μπήκε αμέσως στο πνεύμα του αγώνα, πέτυχε και το γκολάκι του (πάλι) βάζοντας το ποδαράκι του στο σουτ του "Φέτφα" στο 70'.

ΤΟΥΡΕ: Μπήκε στο 62' στη θέση του Νάτχο και έδειξε σε καλή κατάσταση σε γενικές γραμμές, με τρεις - τέσσερις κούρσες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ