ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Oλυμπιακός - Νότιγχαμ Φόρεστ 3-0: Εκρηκτικός και ενθουσιώδης, έστειλε μήνυμα στην Πλζεν

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ένας ενθουσιώδης Ολυμπιακός σκόραρε τρις στο πρώτο ημίχρονο και έφτασε σε άνετο 3-0 κόντρα στην Φόρεστ στο "Καραϊσκάκης", μία εβδομάδα πριν την μάχη με την Πλζεν για τα προκριματικά του Champions League (VIDEOS).

Και τώρα η Πλζεν... Μία εβδομάδα πριν από το πρώτο ραντεβού με τους Τσέχους στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League ο Ολυμπιακός έδειξε πως βρίσκεται σε καλό δρόμο καθώς επιβλήθηκε 3-0 της Νότιγχαμ Φόρεστ στο διεθνες φιλικό των ομάδων στο γήπεδο "Καραϊσκάκης".

Οι παίκτες του Μάρτινς ήταν αποτελεσματικοί και εκρηκτικοί ανά διαστήματα στο πρώτο ημίχρονο και ανταμείφθηκαν με τρία γκολ στις 11 τελικές προσπάθειες που δημιούργησαν ενώ στο δεύτερο μέρος δημιούργησαν πολύ λίγες φάσεις, με τον Ζοζέ Σα να κρατάει πάντως το μηδέν πραγματοποιώντας δύο εξαιρετικές επεμβάσεις όταν χρειάστηκε να υπερασπιστεί την εστία του.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1 κόντρα στην Νότιγχαμ Φόρεστ, δοκιμάζοντας ουσιαστικά τους 11 που θα τεθούν αντιμέτωποι της Βικτόρια Πλζεν σε μία εβδομάδα ακριβώς (23/7) στην Τσεχία, στον πλαίσιο του πρώτου αγώνα των δύο ομάδων για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

O Σα κάτω από την εστία, Ελαμπντελαουί, Ελαμπντελαουί και Τσιμίκας στα δύο άκρα της οπισθοφυλακής και δίδυμο στο κέντρο της άμυνας τους Σεμέδο και Αβραάμ Παπαδόπουλο. Οι Μπουχαλάκης και Γκιλιέρμε πήραν θέση στον άξονα, Μασούρας και Ποντένσε κάλυψαν τα φτερά της επίθεσης, ενώ ο Βαλμπουενά μπήκε στα παπούτσια του Φορτούνη, έχοντας ελεύθερο ρόλο πίσω από τον σέντερ φορ Γκερέρο.

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι φίλοι του Ολυμπιακού πήγαν με ενθουσιασμό στο "Καραϊσκάκης" για να δώσουν ώθηση στην ομάδα τους στο φετινό της ξεκίνημα και αυτή η σπίθα της εξέδρας εξαπλώθηκε τάχιστα στο χορτάρι, με τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς να μπαίνουν με τρομερή ενέργεια και να αποκτούν προβάδισμα δύο γκολ πριν καν αντιληφθούν εκείνοι του Λαμουσί που πατούσαν και που βρίσκονταν.

Το σκορ για τους "ερυθρόλευκους" άνοιξε μόλις στο 3' ο Γιώργος Μασούρας (με κεκτημένη ταχύτητα από τον εντυπωσιακό του εξάμηνο στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν) με δυνατό σουτ ενώ στο 7' ο Γκερέρο εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Μούριτς σε κεφαλιά του Σεμέδο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή.

Η συνέχεια βρήκε τον Ολυμπιακό να ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό, έχοντας σε καλή βραδιά τους Γκιλιέρμε-Μπουχαλάκη, και να κρατάει μακριά από την περιοχή του Σα τους παίκτες της Φόρεστ, ενώ από την πλευρά του ήταν πολύ καλός στο πρέσινγκ χωρίς ωστόσο να φτιάχνει μεγάλες φάσεις.

Αυτό ίσχυσε μέχρι το ημίωρο καθώς το τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιώρου βρήκε τους παίκτες του Μαρτίνς να απελευθερώνονται, να κυκλοφορούν πιο γρήγορα τη μπάλα, να βγάζουν συνεργασίες και να επισκέπτονται πολύ πιο συχνά τα καρέ του Μούριτς.

Στο 32' ήρθε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού, δεύτερο του Γκερέρο, το οποίο προήλθε και αυτό από ασταθή απόκρουση του Μούριτς (η φάση άρχισε από εκτέλεση κόρνερ όπως και στα δύο πρώτα γκολ!), με τους Πειραιώτες να πιέζουν και να αγγίζουν το τέταρτο γκολ έχοντας να επιδείξουν μεταξύ άλλων την διπλή ευκαιρία στο 40' με τους Μασούρα και Ελαμπντελαουί και το φαλτσαριστό σουτ του Βαλμπουενά στο 43' που απέκρουσε εντυπωσιακά ψηλά στην αριστερή του γωνία ο Μούριτς.

Κάπως έτσι το 3-0 στο φινάλε του 45λεπτου ήταν απολύτως φυσιολογικό, με την Νότιγχαμ Φόρεστ να έχει μόλις μία τελική προσπάθεια (σουτ εκτός περιοχής απελπιστικά άστοχο) και τον Ολυμπιακό να μετράει 11 τελικές, εκ των οποίων οι 8 στην αντίπαλη εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες πήραν πολύ καλό βαθμό όσον αφορά στην οργάνωση και στο στήσιμό τους στο χορτάρι, όχι όμως και στον δημιουργικό τομέα, με την κούραση να κάνει την εμφάνισή της και τις φάσεις στα αντίπαλα καρέ να είναι ελάχιστες.

Ουσιαστικά, στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησαν τα δυναμικά μαρκαρίσματα (υπήρχε εκνευρισμός από τους παίκτες και των δύο ομάδων), με τους δύο προπονητές να προχωρούν σε πολλές αλλαγές (ο Μαρτίνς αντικατέστησε όλους τους ποδοσφαιριστές του πλην του Αβραάμ Παπαδόπουλου) και το γεγονός αυτό να επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό στην απουσία ρυθμού.

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Φόρεστ ήταν η ομάδα που έφτασε πιο επικίνδυνα στην αντίπαλη περιοχή σε αυτό το διάστημα όμως ο Ζοζέ Σα αντέδρασε εξαιρετικά στις δύο πολύ καλές στιγμές της αγγλικής ομάδας με ισάριθμες θεαματικές επεμβάσεις, με τους Πειραιώτες από την πλευρά τους να αποκτούν επιθετική πνοή λίγο πριν το φινάλε με την είσοδο του βιρτουόζου Ραντζέλοβιτς.

Είναι ενδεικτικό πως στο δεύτερο ημίχρονο οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν μόλις τρεις τελικές προσπάθειες έναντι τέσσερις των Άγγλων, με το 3-0 να παραμένει ως το φινάλε και να αφήνει ευχάριστη γεύση στον κόσμο των Πειραιωτών, μία ακριβώς εβδομάδα πριν το πρώτο ραντεβού με την Βικτόρια Πλζεν για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι συνθέσεις των δύο ομαδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα (84' Τζολάκης), Ελαμπντελαουί (72' Τοροσίδης), Σεμέδο (72' Μπα), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τσιμίκας (78' Κούτρης), Γκιλιέρμε (81' Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης (46' Καμαρά), Ποντένσε (81' Ντουρμισάι), Βαλμπουένα (78' Ραντζέλοβιτς), Γιώργος Μασούρας (67' Μπρούνο), Γκερέρο (67' Ελ Αραμπί)

ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ: Μούριτς (46' Παντιλίμον), Κας (62' Νταρικά), Ρόμπινσον (65' Ριμπέιρο), Γουόραλ (72' Φιγκειρέδο), Ντόσον (62' Μιλόσεβιτς), Γουότσον, Σιλβα (46' Αμεόμπι), Όσμπορν (85' Τζόνσον), Λόλεϊ (81' Ρίτσαρντσον), Αντόμα (46' Άπια), Γκράμπαν (72' Γουόκερ)

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ