ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Νικηφόρο το πρώτο τεστ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο πρώτο φιλικό της νέας αγωνιστικής σεζόν, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 3-2 της Κυπελλούχου Ρουμανίας, Βιτορούλ. Μάνος, Ποντένσε και Γκιλιέρμε οι σκόρερ. Ντεμπούτο για Μπρούνο, Κάιπερς και Μπα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τέσσερις παίκτες από τα τμήματα υποδομής και έναν ποδοσφαιριστή που προέρχεται από την Ακαδημία της ομάδας, τον Θανάση Ανδρούτσο. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, απείλησε αρχικά στο 7’ με κεφαλιά του Παπαδόπουλου και έξι λεπτά αργότερα ο Ποντένσε νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Tordai.

Στο 19’ ο Ποντένσε επιχείρησε το σουτ από τα δεξιά, χωρίς να βρει στόχο και στο 26’ ο Μαρίνος, μετά από έξοχη ατομική ενέργεια βρέθηκε σε θέση βολής, στέλνοντας την μπάλα λίγα εκατοστά πάνω από το δοκάρι.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο 28’, όταν ο Μάνος έκλεψε έξω από την περιοχή και με πλασέ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας, γράφοντας το 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι» διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 30’ με τον Ποντένσε να φεύγει από τη μεσαία γραμμή με ωραία προσποίηση και αφού έφτασε μέχρι τη γραμμή της μικρής περιοχής, πλάσαρε εξαιρετικά τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Η Βιτορούλ μείωσε σε 2-1 στο 32’, με τον Ganea να αξιοποιεί με προβολή τη σέντρα του Tucaliuc από τα δεξιά.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πετύχει και άλλα τέρματα στο πρώτο ημίχρονο. Αρχικά στο 39’ ο Σολδάνο γύρισε από τα αριστερά, ο Μάνος βρήκε την μπάλα, αλλά ο Grosu με προβολή πάνω στη γραμμή έσωσε τους Ρουμάνους. Ο Έλληνας επιθετικός άγγιξε το 3-1 και στο 41’. Συγκεκριμένα ο Μαρίνος γύρισε από αριστερά, ο Μάνος στόπαρε και με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σουτ του Calcan από τα δεξιά της περιοχής.

Στο δεύτερο μέρος ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε τα 10/11 της ομάδας, αφήνοντας μέσα μόνο τον Τζολάκη. Το ανεπίσημο ντεμπούτο τους με τη φανέλα του Ολυμπιακού έκαναν οι Κάιπερς, Μπρούνο και Μπα, οι οποίοι μαζί με τους Τοροσίδη, Τσιμίκα, Ιγκόρ, Σουρλή, Γκιλιέρμε, Βοΐλη και Γκερέρο χρησιμοποιήθηκαν στο δεύτερο 45λεπτο από τον προπονητή τους.

Παρά τις πολλές αλλαγές ο Ολυμπιακός είχε ρυθμό στο παιχνίδι του και στο 54’ είχε καλή στιγμή με την κεφαλιά του Βοΐλη. Ότι δεν μπόρεσε να κάνει ο νεαρός επιθετικός, το έκανε ο Γκιλιέρμε στο 59′ με σουτ έξω από την περιοχή. Η φάση ξεκίνησε με σπουδαία ατομική ενέργεια του Μπρούνο και συνεχίστηκε με τακουνάκι του Βοΐλη.

Μετά το 3-1 το σύνολο του Χάτζι ανέβηκε πιο ψηλά και στο 60′ ο Τζολάκης έδιωξε σε κόρνερ το φάουλ του Iancu. Στο 65′ οι Ρουμάνοι έφτασαν στο 3-2 με τον de Nooijer να γυρίζει από τα αριστερά και τον Iancu αυτή τη φορά να βρίσκει στόχο με κοντινό πλασέ.

Στο 76′ ο Κάιπερς επιχείρησε το σουτ από τα αριστερά της περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Οι Ρουμάνοι “απάντησαν” στo 82′ με τον Iacob, αλλά ο Στουρνάρας που είχε πάρει τη θέση του Τζολάκη δύο λεπτά νωρίτερα, επενέβη σωτήρια κρατώντας τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ. Στα εναπομείναντα λεπτά οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή για να σκοράρουν. Ο de Nooijer στο 89′ “σημάδεψε” το δοκάρι και στο επόμενο λεπτό ο Γκερέρο νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο τετ α τετ.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Τζολάκης, Μασούρας, Παπαδόπουλος, Βούκοβιτς, Μαρτίνης, Ξενιτίδης, Ανδρούτσος, Μαρίνος, Ποντένσε, Σοδάνο, Μάνος.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν: Τζολάκης (80’ Στουρνάρας), Τοροσίδης, Σουρλής, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπα, Γκερέρο, Μπρούνο, Κάιπερς, Βοΐλης, Σίλβα.

Viitorul (Χάτζι): Tordai, Kuipers, Mladen, Ţîru, Grosu, Vînă, Mălăele, Achim, de Oliveira, Calcan, Ganea.

Επίσης έπαιξαν και οι: Colocaru, Buzbuchi, de Nooijer, Mățan, Iancu, Tîrcoveanu, Iacob, Keita, Popescu, Leca, Tucaliuc, Danuleasa, Ilie, Artean, Houri, Halep, Birzu.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ