ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Νίκη με ανατροπή για την Πλζεν υπό το βλέμμα του Μαρτίνς

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

O Πέδρο Μαρτίνς βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο γήπεδο της Πλζεν και είδε την αντίπαλο του Ολυμπιακού στον 2ο προκριματικό γύρο του UCL να νικάει 3-1 την Όλομουτς στην πρεμιέρα του τσεχικού πρωταθλήματος.

Απομένουν δέκα ημέρες για το πρώτο ραντεβού του Ολυμπιακού με την Βικτόρια Πλζεν στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League ωστόσο η "κατασκοπεία" από πλευράς Πειραιωτών έχει ήδη αρχίσει, με τον Πέδρο Μαρτίνς να ταξιδεύει στην Τσεχία και να παίρνει μία πρώτη γεύση από την προσεχή αντίπαλο της ομάδας του στον πρώτο επίσημο αγώνα της νέας σεζόν.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν στις εξέδρες της "Doosan Aréna" και παρακολούθησε διά ζώσης την Πλζεν να υποδέχεται (παρουσία περίπου 10.000 θεατών) την Σίγκμα Όλομουτς στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος στην Τσεχία, με την ομάδα του Πάβελ Βρμπα να κάνει ποδαρικό με το δεξί επικρατώντας με 3-1.

Η περσινή δευτεραθλήτρια Τσεχίας (συγκέντρωσε 68 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από την Σλάβια Πράγας) ήταν το φαβορί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και το επιβεβαίωσε στο χορτάρι, καθώς πέτυχε τρία γκολ, πανηγύρισε το τρίποντο αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ ενώ ήταν πολύ καλύτερη από την αντίπαλό της χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, ειδικά στο πρώτο μέρος.

Σε αυτό το διάστημα, η Πλζεν δημιούργησε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, όμως τις απώλεσε καθώς οι Κρμέντσικ (20', 28') και Τσέρμακ αστόχησαν από πλεονεκτική θέση και έτσι τιμωρήθηκε από τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου. Κόντρα στη ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ καθώς κέρδισαν πέναλτι στο 31' και μετά από τη χρήση του VAR είδαν τον Πίσεκ να ευστοχεί στο 34' από την άσπρη βούλα για το 1-0.

Το σκορ δεν αντικατόπτριζε πάντως την εικόνα του αγώνα, με την αντίπαλο του Ολυμπιακού να ήταν η ομάδα που πίεζε και έφτιαχνε τις ευκαιρίες, και έτσι στο 40' αποκαταστάθηκε η ποδοσφαιρική τάξη, με τον Καγιάμπα να ισοφαρίζει σε 1-1 με κοντινό σουτ.

Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΖΕΝ

Στο δεύτερο μέρος, η κόπωση άρχισε να κάνει την εμφάνισή της στους παίκτες των δύο ομάδων και αυτό δεν ευνοούσε την Πλζεν που ήθελε πάση θυσία τη νίκη στην πρεμιέρα, για να μείνει όμως με 10 παίκτες η Όλομουτς στο 70ο λεπτό (κόκκινη κάρτα στον Γιούνις) και να έρθει η ανατροπή.

Στο 74ο λεπτό ο Τσέρμακ έδωσε ασίστ στον Κόπιτς μέσα στην μεγάλη περιοχή της Όλομουτς και εκείνος με ωραία ενέργεια και πλασέ έγραψε το 2-1, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν κατόπιν το ματς έχοντας και αριθμητικό πλεονέκτημα και να βάζουν το κερασάκι στην τούρτα στο φινάλε των καθυστερήσεων.

Στο 94ο λεπτό βγήκαν στην κόντρα βρίσκοντας ανοργάνωτη την άμυνα της Όλομουτς και ο Κόβαριτς με πανέμορφη λόμπα από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το τελικό 3-1 και να υπογράψει το πρώτο τρίποντο της σεζόν για την Πλζεν.

Σε ένα ματς που βρήκε την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού να έχει 12 τελικές προσπάθειες (4 εντός εστίας) έναντι μόλις 4 της αντιπάλου της, να υπερτερεί στην κατοχή ολοκληρώνοντας το ματς με 55% και να δείχνει πως είναι μία ομάδα που διαθέτει αν μη τι άλλο ποιότητα στο παιχνίδι της.

Το σίγουρο είναι πως ο Πέδρο Μαρτίνς θα κράτησε αρκετές σημειώσεις για την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο πρώτο της επίσημο ματς μέσα στη σεζόν, με την Πλζεν να έχει μία ακόμα αγωνιστική υποχρεώση πριν το πρώτο της ραντεβού με την ελληνική ομάδα: το εκτός έδρας ματς με την Σλόβαν Λίμπερετς για τη 2η αγωνιστική του τσεχικού πρωταθλήματος που θα λάβει χώρα την ερχόμενη Παρασκευή (19/7).

Η σύνθεση της Βικτόρια Πλζεν: Χρούσκα, Ρέζνικ, Χέτζα (34' Πέρνιτσα), Μπράμπετς, Λιμπέρσκι, Κροσόβσκι, Κάλβακ, Τσέρμαχ, Καγιάμπα, Κόπιτς (88' Κόβαριτς), Κρμέντσικ (78' Τσόρι)

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Έσπασε το φράγμα των 20.000 διαρκείας
Ολυμπιακός: Τι παίζει με τον Νάτχο
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ