ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Νέα κόντρα Μαρινάκη - Κόκκαλη με φόντο την Ευρωβουλή

Ολυμπιακός: Νέα κόντρα Μαρινάκη - Κόκκαλη με φόντο την Ευρωβουλή

Ο Συνδυασμός "Πειραιάς Νικητής", δημιούργημα του Βαγγέλη Μαρινάκη που εξέλεξε Δήμαρχο τον Γιάννη Μώραλη, καλεί τον Δημοτικό Σύμβουλο Πέτρο Κόκκαλη σε παραίτηση λόγω ΣΥΡΙΖΑ και πιθανής υποψηφιότητας στις Ευρωεκλογές.

Άλλο ένα επεισόδιο της κόντρας που έχει ξεσπάσει τελευταία ανάμεσα στην πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη κι εκείνη του Σωκράτη Κόκκαλη, βρίσκεται σε εξέλιξη...

Ο Συνδυασμός "Πειραιάς Νικητής", δημιούργημα του Βαγγέλη Μαρινάκη, μέσω του οποίου αναδείχθηκε Δήμαρχος ο Γιάννης Μώραλης, με αφορμή δημοσιεύματα που θέλουν τον Πέτρο Κόκκαλη πιθανό υποψήφιο Ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον καλεί σε παραίτηση.

Η ανακοίνωση του "Πειραιά Νικητή" απευθύνεται στον Πέτρο Κόκκαλη, πρώην αντιδήμαρχο και νυν Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά και τον καλεί ή να διαχωρίσει τη θέση του από τα εν λόγω δημοσιεύματα ή να παραιτηθεί:

" Δημοσιεύματα φέρνουν τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Κόκκαλη να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε τον κύριο Κόκκαλη, αν πράγματι είναι αυτή η επιλογή του, να υποβάλλει την παραίτηση του από τον Συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», καθώς είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι επιλογές του αποτελούν τον κύριο αντίπαλο του συνδυασμού".

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, από την πλευρά του Πέτρου Κόκκαλη δεν είχε υπάρξει κάποια, επίσημη ή ανεπίσημη, αντίδραση. Είναι δεδομένο, ωστόσο, ότι το ρήγμα μεταξύ της νυν διοίκησης του Ολυμπιακού και δη του Βαγγέλη Μαρινάκη, με την οικογένεια Κόκκαλη, μεγαλώνει...

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο νυν Δήμαρχος Πειραιά, αλλά και υπηρεσιακός πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Μώραλης, είναι αδερφικός φίλος με τον Πέτρο Κόκκαλη. Συμμαθητές από τα παιδικά τους χρόνια και στενοί φίλοι μέχρι σήμερα. Η σχέση με τον Πέτρο, αλλά και τον Σωκράτη Κόκκαλη, άλλωστε, έφερε τον Γ. Μώραλη στον Ολυμπιακό πριν από πολλά χρόνια, όπου υπηρέτησε την ΠΑΕ αναλαμβάνοντας διάφορα πόστα.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ο νυν Δήμαρχος Πειραιά πήρε το χρίσμα του επικεφαλής στον "Πειραιά Νικητή", είχε δηλώσει ότι ένας από τους λόγους που το έκανε, είναι πως πλην του Βαγγέλη Μαρινάκη, το ήθελε και ο Σωκράτης Κόκκαλης, ενώ ήταν συνυποψήφιος και ο Πέτρος Κόκκαλης.

Επίσης, πριν από λίγους μήνες, συγκεκριμένα στις Αρχές Νοέμβρη, ο Πέτρος Κόκκαλης απαντώντας σε άλλα σενάρια που τον ήθελαν να κατεβαίνει... αντίπαλος του "Πειραιά Νικητή" και του Γ. Μώραλη στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, είχε ξεκαθαρίσει το τοπίο, εστιάζοντας στην φιλία τους.

« Από τότε που με τίμησαν με την ψήφο τους οι πολίτες τους Πειραιά, τον Μάιο του 2014, έχω εργαστεί με όλη μου την ψυχή και όλες μου τις δυνάμεις για την ανάπτυξη της πόλης μας στο πλευρό του Γιάννη Μώραλη, που είναι φίλος μου και κάνει εξαιρετική δουλειά.

Υπάρχει πολλή και σκληρή δουλειά μπροστά μου για τους επόμενους μήνες και δε σκέφτομαι αυτή τη στιγμή αν και πώς θα συμμετέχω στις επερχόμενες εκλογές. Σε κάθε περίπτωση ποτέ δεν θα ήθελα και ούτε θέλω να γίνω δήμαρχος», ήταν η σχετικά ανάρτηση στα social media από τον Πέτρο Κόκκαλη.

Θα έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη, καθώς είναι γνωστό ότι μεταξύ Μαρινάκη - Κόκκαλη υπήρξε δημόσια αντιπαράθεση και για το θέμα των δανείων του "Γ. Καραϊσκάκης".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ