ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Μπροστά στην πρόκληση του Final-8

EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÃÏÕËÂÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÃÏÕËÂÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με κίνητρο και πίστη στους εαυτούς τους, άπαντες στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο κοιτάζουν το πώς θα ανταποκριθούν στην πρόκληση της πρόκρισης στο Final-8 του Europa League.

Ήρθε κι αυτή η βραδιά. Με περίεργα συναισθήματα βέβαια και πολλά να έχουν μεσολαβήσει. Πώς τα έφερε έτσι και η μοίρα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, αγωνιούσε στις 12 του Μάρτη για το αν θα είναι στο Καραϊσκάκη, να σπρώξει την ομάδα για να βάλει τις βάσεις πρόκρισης απέναντι στη Γουλβς του αντιπάλου πλέον, Ντανιέλ Ποντένσε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΓΟΥΛΒΕΡΧΑΜΠΤΟΝ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Θυμάμαι τότε και τη γκρίνια πολλών, για το γεγονός ότι μια εβδομάδα μετά, οι Άγγλοι θα έπαιζαν μπροστά στους οπαδούς τους, στο Μολινό. Ο κορονοϊός είχε άλλη άποψη, πέρασε ο Μάρτης, ο Απρίλης, ο Μάιος, ο Ιούνιος, ο Ιούλιος. Φτάσαμε στον Αύγουστο, για να γίνει αυτή η ρεβάνς. Για να μπουν στη σέντρα απόψε στις 22:00 Γουλβς και Ολυμπιακός, με στόχο ένα εισιτήριο που οδηγεί στο Final-8 της Γερμανίας.

Πώς είναι, όμως, η κατάσταση στο στρατόπεδο των ερυθρολεύκων; Αρχικά η ομάδα είναι ήδη πετυχημένη. Κατέκτησε το μεγάλο στόχο, που ήταν το πρωτάθλημα. Ελλάδας. Όσον αφορά στα τρόπαια, ενώ εκκρεμεί και ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας. Γιατί μεγάλος στόχος βλέπετε, ήταν και η είσοδος στους ομίλους του Champions League, πέρσι το καλοκαίρι.

Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς, όπως και ο Πορτογάλος με τους συνεργάτες του, έχουν παλέψει πολύ ως εδώ. Ήρθε η στιγμή που θα φανεί αν μπορούν να κάνουν το παραπάνω βήμα. Όλοι αυτό το διάστημα το πιστεύουν. Πρώτος από όλους, ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και στις δηλώσεις του έχει αναφερθεί σε πρόκριση επί της Γουλβς, αλλά και σε ομιλία του στους ποδοσφαιριστές στο Ρέντη.

Μήπως δεν το πιστεύει ο Πέδρο Μαρτίνς; Άνετος και χαμογελαστός και χθες την ώρα της προπόνησης, είναι ματς που δεν είναι σύμμαχος το άγχος. Όλα έχουν πάει καλά άλλωστε και όσον αφορά στον ίδιο, ανανέωσε και το συμβόλαιό του στο ενδιάμεσο διάστημα.

Οι παίκτες, είναι μια ΟΜΑΔΑ. Το κλίμα είναι εξαιρετικό, έχουν απολαύσει όλη αυτή τη διαδρομή και ποιος μπορεί να μην έχει κίνητρο απόψε από όλους αυτούς που βοήθησαν τα μέγιστα για να είναι η ομάδα ένα ματς πριν τις οχτώ καλύτερες του Europa League. Όλοι έχουν κίνητρο. Ακόμη και αν αυτό είναι ατομικό, για το τι προτάσεις μπορούν να κερδίσουν, ένα καλύτερο συμβόλαιο, όλα...

Η ώρα πλησιάζει, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση, ένα στοίχημα. Κανείς δεν θα χρεώσει οτιδήποτε αν δεν τα καταφέρει. Η διοργάνωση άλλαξε, είναι ματς τελείως διαφορετικά πλέον. Φαβορί είχαν την Μπασακσεχίρ απέναντι στην Κοπεγχάγη, πήγε με τον αέρα της πρωταθλήτριας Τουρκίας, έχασε 3-0 και... αντίο.

Κάτι τελευταίο. Ο Μαρτίνς βγάζει μια σιγουριά πως οι παίκτες του δεν έχουν "αδειάσει" ψυχολογικά μετά από αυτή τη σεζόν. Προφανώς και γνωρίζει καλύτερα από όλους που κάνουν άλλες εκτιμήσεις. Λίγες ώρες υπομονής και το μόνο σίγουρο, πως οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν ότι καλύτερο μπορούν για να τα καταφέρουν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ