ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Μπεργκ ώρα μηδέν

Ολυμπιακός: Μπεργκ ώρα μηδέν

Μέσα στις επόμενες ώρες ο Μάρκους Μπεργκ, που αγωνίζεται σήμερα με τη Σουηδία στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" κόντρα στην Ισπανία, δίνει την οριστική του απάντηση στον Ολυμπιακό. Αναμονή για Βερμάλεν.

Η Σουηδία κοντράρεται το βράδυ της Δευτέρας (10/6, 21.45) με την Ισπανία στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2020. O Μάρκους Μπεργκ θα πάρει ξανά θέση βασικού στη γραμμή κρούσης των Σκανδιναβών από τον Γιαν Άντερσον και στον Ολυμπιακό θα περιμένουν την ολοκλήρωση του αγώνα, καθώς τις ώρες που θα ακολουθήσουν ο 32χρονος θα δώσει την πολυπόθητη απάντηση.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν καταθέσει πρόταση στον πρώην στράικερ του Παναθηναϊκού, ο οποίος καλείται να πάρει την οριστική του απόφαση. Μέχρι την Τρίτη (11/6), πιθανότατα το "καυτό" ζήτημα για την ομάδα του Πειραιά θα έχει ξεκαθαρίσει, είτε θετικά είτε αρνητικά. Ο Μπεργκ, ο οποίος έχει ταξιδέψει στη Μαδρίτη οικογενειακώς, με τη Ζοζεφίν και τα παιδιά του, δεν έχει δεχτεί άλλη πρόταση τόσο ικανοποιητική όσο αυτή του Ολυμπιακού.

Από τη μία, ο έμπειρος φορ σκέφτεται το "πράσινο" παρελθόν του και έχει κάποιους ενδοιασμούς, από την άλλη η σύζυγός του έχει μεγάλη επιθυμία να γυρίσει και να ζήσει η οικογένειά της στη χώρα μας. Στον Ολυμπιακό είναι αισιόδοξοι πως ο Σκανδιναβός θα απαντήσει θετικά στην πρόταση που του έχει γίνει, την ίδια ώρα που δεν σκοπεύουν να τον περιμένουν για πολύ, ώστε να προχωρήσουν στις εναλλακτικές που υπάρχουν.

Παρά το πως ο Μπεργκ βαδίζει στο 33ο έτος της ηλικίας του, στην εθνική Σουηδίας εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς. Αποτελεί τον βασικό στράικερ και στον προ ημερών αγώνα με τη Μάλτα έδωσε δύο ασίστ στη νίκη με 3-0, η μία εκ των οποίων ήταν φανταστική. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι την τελευταία διετία έπαιξε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η... μπογιά κρατάει και τα ΜΜΕ της Σουηδίας έχουν διαρκώς τα φώτα τους επάνω του.

Σε περίπτωση που απαντήσει θετικά και υπογράψει στον Ολυμπιακό, τότε θα του δοθούν δύο εβδομάδες ξεκούρασης και θα ενσωματωθεί στην αποστολή των "ερυθρόλευκων" πριν αυτή αναχωρήσει για το Γκντανσκ, στις 24 Ιουνίου. Αυτό άλλωστε θα ισχύσει και για τους υπόλοιπους διεθνείς που έχει στο ρόστερ της η ομάδα, που δεν είναι και λίγοι.

ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΒΕΡΜΑΛΕΝ

Εκτός από τη θέση του επιθετικού, στον Ολυμπιακό κινούνται δυναμικά και για τη θέση του κεντρικού αμυντικού. Στην κορυφή της λίστας υπάρχει αυτή τη στιγμή το όνομα του Τόμας Βερμάλεν, του 33χρονου που μένει ελεύθερος από τη Μπαρτσελόνα. Ο Βέλγος είναι ενσωματωμένος με την εθνική του ομάδα, η οποία την Τρίτη (11/6) αντιμετωπίζει εντός έδρας τη Σκωτία. Παίκτης με βαρύ βιογραφικό, που κοστίζει ακριβά, αλλά και με ευπάθεια σε τραυματισμούς.

Η διαβεβαίωση που έχουν οι "ερυθρόλευκοι" από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ωστόσο, είναι πως στο ελληνικό πρωτάθλημα ο διεθνής κεντρικός αμυντικός δεν θα έχει πρόβλημα να κάνει τη διαφορά και πως δεν θα παρουσιάσει τον ίδιο αριθμό τραυματισμών. Άλλο Super League, άλλο La Liga. Στον Βερμάλεν λοιπόν έχει κατατεθεί πρόταση και ο ίδιος καλείται να δώσει την απάντησή του.

Στον παίκτη έχει μιλήσει τόσο ο αθλητικός διευθυντής, Κριστιάν Καρεμπέ, ενώ τα καλύτερα λόγια του είπε και ο Βαλβέρδε. Οι "ερυθρόλευκοι", γνωρίζοντας πως ο άλλοτε στόπερ της Άρσεναλ και της Ρόμα θα έχει, ή τουλάχιστον μπορεί να βρει, κι άλλες εξαιρετικές προτάσεις, κρατούν μικρό καλάθι και περιμένουν, εξετάζοντας παράλληλα κι άλλες περιπτώσεις αμυντικών με ανάλογη ποδοσφαιρική καριέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Παρόντες και απόντες από την "πρώτη"
Βρέντζος: "Ο Ολυμπιακός θα ήταν η καλύτερη ομάδα στην Championship"
Μπεργκ για Ολυμπιακό: "Μετράει το οικονομικό, δεν έχω αποφασίσει ακόμα"
Ολυμπιακός: Το 80-20 για Μπεργκ και οι άλλοι Μπεργκ
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ