ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Μπα, αυτός που άρπαξε την ευκαιρία!

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ουσεϊνού Μπα είναι ένα μεγάλο κερδισμένο στοίχημα για τον Ολυμπιακό που μέσα από την εικόνα του στο γήπεδο κέρδισε την εκτίμηση του Μαρτίνς. Γράφει ο Διονύσης Βερβελές.

Η πρώτη φορά που συστήθηκε, ήταν το καλοκαίρι. 23 Ιουλίου 2019, ο Ολυμπιακός παίζει στο Πλζεν με την Βικτόρια. Μόλις στο 20ό λεπτό ο Αβραάμ Παπαδόπουλος νιώθει ενοχλήσεις και ο Μαρτίνς βάζει στο 22’ τον Μπα, χωρίς να προλάβει να κάνει προθέρμανση!

Βέβαια, τότε υπήρχε και το δεδομένο με τον Μεριά να μην έχει επιστρέψει από τις υποχρεώσεις του από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής με την Τυνησία, όπως είχε χάσει έδαφος και ο Σισέ.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΔΕΙΞΕΙ ΩΣ ΤΟΤΕ

Ο Ουσεϊνού Μπα, είχε πάρει το χρόνο του στα φιλικά του καλοκαιριού. Με τα χαρακτηριστικά του, να μοιάζουν πολύ με αυτά του Σισέ. Μόνο που τότε, όλοι είχαν παρατηρήσει κάτι. Ο Μπα, έδειχνε να θέλει να παίξει πιο σίγουρα, να μην είναι τόσο παρορμητικός στο παιχνίδι του. Προτιμούσε να πάει σε μια πιο σίγουρη επιλογή, από το να ρισκάρει. Βέβαια, αυτό τον έκανε να φαίνεται ένας παίκτης της... σειράς. Ένας νορμάλ κεντρικός αμυντικός.

ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ!

Όπως τονίσαμε, ο Μπα έπαιξε 23/7/2019 στην Τσεχία και τον ξαναείδαμε σε αγώνα του Ολυμπιακού στις 28/8/2019. Με την Λαμία στο εντός έδρας 2-0 για το πρωτάθλημα, στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Τότε βέβαια, ένα άλλο δεδομένο που είχε προστεθεί, ήταν το γεγονός ότι ο Σισέ είχε τεθεί εκτός μάχης με τη λοίμωξη του αναπνευστικού.

ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 70 ΗΜΕΡΕΣ!

Παρόλα αυτά, ο Μαρτίνς έδειχνε στο επόμενο διάστημα να στηρίζεται στο δίδυμο Σεμέδο-Μεριά. Βέβαια, ο Μπα δεν είχε και δικαίωμα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά ματς, καθώς είχε μείνει εκτός της λίστας για το Champions League. Μετά το ματς με τη Λαμία έτσι, ξαναέπαιξε, 70 ημέρες μετά! Στη νίκη με 3-0 στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού, για το πρωτάθλημα. Εκεί, φαίνεται να γυρίζει και ο διακόπτης, έχοντας βέβαια κάτι ακόμη. Είχε βαρύνει επικίνδυνα το κλίμα για τον Μεριά και όλα έδειχναν πως ο Τυνήσιος θα τεθεί αργά ή γρήγορα εκτός κάδρου.

16 ΜΑΤΣ ΣΕ 96 ΗΜΕΡΕΣ...

Ο διακόπτης όντως είχε γυρίσει και ο Ουσεϊνού Μπα πήρε τις ευκαιρίες του. Μονιμοποιήθηκε στα ματς του πρωταθλήματος και έτσι, μαζί με αυτό στο Αγρίνιο, από τις 7 Δεκέμβρη 2019, ως τις 12 Μάρτη 2020 που ήταν το 1-1 με τους Γουλβς, ο Μπα αγωνίστηκε σε διάστημα 96 ημερών, σε 16 ματς. Όλα ως βασικός μάλιστα, δείγμα της εκτίμησης του Μαρτίνς στο πρόσωπό του. Εκτίμηση που κέρδισε με την εικόνα του μέσα στο γήπεδο.

ΤΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ

Σε αρκετά ματς, ο Μπα, σε κάποια μαρκαρίσματα πήγαινε... δυνατά στους αντιπάλους του. Όχι επικίνδυνα μαρκαρίσματα, αλλά πολλές φορές έδειχναν οι αντίπαλοι φορ να τον βγάζουν εκτός... πορείας. Αναγκαζόταν έτσι να τραβήξει, αλλά δεν δίσταζε να δοκιμάσει να βγει πρώτος στην μπάλα. Ο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του, δούλεψαν πολύ σε αυτό το κομμάτι. Να τον πείσουν μέσω των προπονήσεων και των αγώνων στη συνέχεια, πως δεν πρέπει να βγαίνει τόσο δυνατά και... άκομψα. Δεν ήθελαν να δέχεται κάρτα νωρίς, να μην τίθεται εκτός συνέχεια αγώνα. Βέβαια, ως τώρα ο Μπα έχει δει πέντε κίτρινες κάρτες. Ποτέ δεν αποβλήθηκε και κιτρινίστηκε στη Λαμία, με την Άρσεναλ εντός και εκτός έδρας, στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, αλλά και τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη. Το διόρθωσε σε μεγάλο βαθμό πάντως αυτό το κομμάτι.

ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ...

Ο 24χρονος στόπερ του Ολυμπιακού (γεννήθηκε στις 22/11/1995) πάντως, ήταν μέσα σε αρκετά δύσκολα ματς της ομάδας. Βασικός στο 1-0 επί του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη, στο κεκλεισμένων των θυρών ματς για το πρωτάθλημα. Μέσα και στα δύο ματς με την Άρσεναλ. Στο πρώτο με τον Σεμέδο στο πλευρό του, στο δεύτερο με τον συμπατριώτη του Σισέ και μάλιστα παίζοντας 120 λεπτά, λόγω και της παράτασης. Ενδιάμεσα, είχε περάσει και με το διπλό στην Τούμπα για το πρωτάθλημα, ενώ στο ματς Κυπέλλου δεν έπαιξε. Βασικός ήταν και με τους Γουλβς στο Καραϊσκάκη, στο 1-1 που άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς, όταν γίνει αυτή...

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Το συμπέρασμα είναι πως ο Μπα για τον Ολυμπιακό αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα που ωστόσο είναι κερδισμένο. Άρπαξε την ευκαιρία του ο Σενεγαλέζος στόπερ και ανεβάζει έτσι τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Στο transfermarkt μπορεί να κοστολογείται στα 500.000 ευρώ η αξία του, αλλά όλοι γνωρίζουν πως είναι πολύ παραπάνω αυτή. Δεν θα αργήσει η ώρα που το όνομά του θα είναι υπό παρακολούθηση από ευρωπαϊκές ομάδες και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα κάποια να χτυπήσει την πόρτα του Ολυμπιακού.

Ο Μπα άλλωστε, ό,τι κέρδισε, το κατάφερε μέσα από την εικόνα του στο γήπεδο, εκμεταλλευόμενος τις ευκαιρίες που πήρε. Έστω και αν τον βοήθησαν και οι... συγκυρίες εκεί. Ο Σισέ έχασε έδαφος, ο Αβραάμ είχε μικροπροβλήματα, ο Μεριά βγήκε από το κάδρο και το ρόστερ στη συνέχεια. Έδειξε έτοιμος, όμως, "κούμπωσε" καλά στο πλευρό του Σεμέδο και γι'αυτό πήρε το χρόνο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ