ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Μην το πείτε του Μαρτίνς μόνο…

SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, έχει θέμα με τους αγωνιστικούς χώρους, δεν το κρύβει και περιμένει την έδρα του τελικού Κυπέλλου.

Πρώτες ημέρες προετοιμασίας του Ολυμπιακού. Στην πρώτη χρονιά τότε του Πέδρο Μαρτίνς. Οι ερυθρόλευκοι μεταβαίνουν στο Βέλγιο και στο προπονητικό κέντρο της Γκενκ. Εκεί θα έκαναν τις προπονήσεις τους, ενώ θα έπαιζαν φιλικά παράλληλα.

Θυμάμαι κάποια στιγμή τον Μαρτίνς να… φουντώνει. Φωνάζει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και μαζί και του προπονητικού κέντρου. Κάτι δεν του αρέσει, είναι ξεκάθαρο. Τι ζητάει; Αλλαγή γηπέδου που γινόταν η προπόνηση. Την επόμενη ημέρα, επιθυμία του να ποτίζεται αρκετά ο αγωνιστικός χώρος. Έβλεπες πως ασχολείται με τη λεπτομέρεια. Όποιος έχει ζήσει τον Πορτογάλο κόουτς από κοντά, την αδυναμία του την ξέρει. Δίνει τεράστια σημασία στον αγωνιστικό χώρο, στο πως είναι ένα γήπεδο.

ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΠΕΙ…

Την 1 Νοεμβρίου 2018, ο Ολυμπιακός παίζει με την Παναχαϊκή για το Κύπελλο Ελλάδας στην Πάτρα. Τότε που οι ερυθρόλευκοι τα είχαν βάλει με την ΕΠΟ, για τον ορισμό του ματς στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Είχε μπει ο Μαρτίνς στο γήπεδο και δεν ήθελε να… κατεβάσει την ομάδα. Ήταν έξαλλος με αυτό που είχε αντικρίσει και φυσικά μόνο άδικο δεν είχε. Ποιος να του εξηγήσει και τι; Φοβόταν για τραυματισμό των ποδοσφαιριστών, έδειξε τότε για μια ακόμη φορά πως η κατάσταση των αγωνιστικών χώρων, είναι κάτι που τον προβληματίζει…

ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την επόμενη ημέρα (2/11/2018) ο Πέδρο Μαρτίνς κάνει δηλώσεις για το ματς που ακολουθούσε στο πρωτάθλημα με τον Άρη. Σιγά μην άφηνε, όμως, το θέμα του γηπέδου και αυτού που είχε ζήσει στην Πάτρα. Κάνει ειδική αναφορά έτσι, τονίζοντας:

"Ο υπεύθυνος κάθε διοργάνωσης πρέπει να κοιτάζει την ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και προφανώς δεν έγινε χθες. Τους βάζουμε σε κίνδυνο. Όποιος θέλει ένα ελκυστικό προϊόν για να το πουλήσει, θα πρέπει να είναι ελκυστικό. Σε ένα τέτοιο γήπεδο καμία ομάδα δεν μπορεί να παράξει θέαμα. Όποιος βάζει τις ομάδες σε ένα τέτοιο γήπεδο δεν ενδιαφέρεται για την ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών, δεν αγαπά το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν είναι στο ύψος των περιστάσεων η δουλειά του για να προωθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο". Ξεκάθαρος, θέλατε κάτι άλλο;

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΙΓΜΑ

Το καλοκαίρι του 2019, ο Ολυμπιακός τα καταφέρνει περίφημα. Αφήνει εκτός Πλζεν, Μπασακσεχίρ και Κράσνονταρ και καταφέρνει να μπει στους ομίλους του Champions League. Λίγο πριν την πρεμιέρα, η ομάδα παίζει στη Λάρισα με την ΑΕΛ. Στο AEL FC Arena, οι ερυθρόλευκοι θα πάρουν έστω και δύσκολα το τρίποντο, ωστόσο ο Μαρτίνς το στίγμα του για το γήπεδο θα το δώσει.

"Αυτός ο αγωνιστικός χώρος ήταν απαγορευτικός για να παίξεις καλό ποδόσφαιρο. Γι' αυτούς τους λόγους δεν ήμασταν στο επίπεδο που συνηθίζουμε και που θέλουμε", τονίζει χαρακτηριστικά... Έχει θέμα με τα γήπεδα, την κατάστασή τους και δεν το έκρυψε ποτέ!

ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ…

Τον Φεβρουάριο του 2020 και λίγο πριν μπούμε στη φάση της καραντίνας, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη Λαμία για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Χωρίς σκορ (0-0) εκείνο το ματς και ο τεχνικός του Ολυμπιακού, στέλνει πάλι το μήνυμά του: "Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι ικανοποιημένος. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν δύσκολος, υπήρχε αέρας, ο αντίπαλος μας δυσκόλεψε αρκετά και αρκετοί παίκτες έπαιξαν για πρώτη φορά", τονίζει και εδώ, αναλύουμε κάτι άλλο.

Ο Μαρτίνς θεωρεί βασικό πως ένα γήπεδο πρέπει να ποτίζεται. Ακόμη και λίγο πριν την έναρξη των αγώνων. Πολλοί στο Καραϊσκάκη θα έχετε παρατηρήσει πως κάτι τέτοιο συμβαίνει και στο ημίχρονο. Αλλού ωστόσο, ούτε… κουβέντα. Και δεν είναι λίγες οι φορές που ο Μαρτίνς έχει εκφράσει αυτό το παράπονό του, ανεξάρτητα αν δεν βγαίνει προς τα έξω. Το θεωρεί ως ένα βασικό στοιχείο και για τις δύο ομάδες που μπαίνουν στο γήπεδο, για να δώσουν ότι καλύτερο έχουν.

ΘΑ ΤΑ… ΡΙΞΕΙ ΓΙΑ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ

Ο Πέδρο Μαρτίνς, έχει δείξει ενδιαφέρον για το γήπεδο που θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Περιμένει και αυτός να ενημερωθεί. Ο σύλλογος, μέσω ανακοίνωσής του την Παρασκευή, εξέφρασε την αντίθεσή του για τη Ριζούπολη.

Και το εξήγησε κιόλας, στη λογική πως είναι ένα γήπεδο που έχει να χρησιμοποιηθεί από τον Φεβρουάριο και ήταν σε ομάδα της Football League. Να είστε σίγουροι πως ο Μαρτίνς, αναμένει. Και αν δει κανένα… περίεργο από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, δεν θα διστάσει να τα… χώσει. Περιμένει, αλλά γνωρίζει. Για κάποιους μπορεί να μην έχει σημασία, αλλά ένας προπονητής που αυτή τη στιγμή εισπράττει τα καλύτερα λόγια όλων, νομίζω πως θα έπρεπε να ενδιαφέρει και τους ανθρώπους της ομοσπονδίας που θα αποφασίσουν. Γήπεδα άλλωστε υπάρχουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός για τελικό Κυπέλλου: "Θλιβερή παράσταση"
Ο Μαρτίνς για το poll του Sport24.gr: "Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο, σπουδαίος ο Βαλβέρδε"
Ολυμπιακός: Το "πακέτο" που θέλει ο ΑΠΟΕΛ για Ιωάννου - Τάμαρι
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ