ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Μέχρι και έξι αλλαγές με τη Μπάγερν

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε δύο μέρες ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τη Μπάγερν στο Φάληρο και η ενδεκάδα δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι και τις έξι αλλαγές σε σχέση με τον ΟΦΗ. Οι δεδομένες επιστροφές και τα διλήμματα του Μαρτίνς.

Ο αγώνας με τον ΟΦΗ το βράδυ του Σαββάτου έχει τελειώσει για τον Ολυμπιακό. Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι από τους τελευταίους που φεύγουν από το "Γ. Καραϊσκάκης". Μπαίνει στο μπλε RenaultKadjar και ανακουφισμένος, αλλά με ύφος σκεπτικό, αποχωρεί.

Η ομάδα του έχει πάρει τη νίκη (2-1), έστω και δύσκολα. Κανείς άλλωστε δεν περίμενε ότι θα είναι εύκολο παιχνίδι. Η ομάδα της Κρήτης μεσοεπιθετικά είναι μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Οι "ερυθρόλευκοι", που είναι σαφώς πιο ποιοτικό σύνολο, διατηρήθηκαν στην πρώτη θέση της Super League ύστερα από επτά αγωνιστικές και τώρα περιμένουν τη Μπάγερν Μονάχου.

Την Τρίτη (22/10, 22.00) διεξάγεται στο Φάληρο η σπουδαία αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, ένα παιχνίδι που θα παρακολουθήσει... όλη η Ευρώπη. Από το πρωί της Κυριακής (20/10) ο Μαρτίνς και οι παίκτες του αφοσιώνονται στους Βαυαρούς και αφήνουν -για λίγο- στην άκρη το πρωτάθλημα. Καλώς ή κακώς, ο αγώνα απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη έχει άλλη αίγλη, όσο και αν ο κορυφαίος στόχος για τους Πειραιώτες είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτά τα παιχνίδια αποτελούν όνειρο όλων των ποδοσφαιριστών.

Η λέξη "διαχείριση" έχει γραφτεί επανειλημμένα στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Είναι άλλωστε η μοναδική ομάδα στη χώρα που αγωνίζεται στην Ευρώπη και οι διαδοχικές αναμετρήσεις απαιτούν το κατάλληλο κοουτσάρισμα. Μετά τη Μπάγερν, άλλωστε, ακολουθεί την Κυριακή (27/10, 19.30) η ΑΕΚ για να λάβει τέλος μια καυτή τριάδα παιχνιδιών. Μέχρι να αρχίσει νέος κύκλος κρίσιμων και ζόρικων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τι θα δούμε όμως απέναντι στη γερμανική ομάδα;

ΟΙ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τον ΟΦΗ είναι αυτονόητο. Αναγκαστικές και μη. Κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν βγαίνουν. Όπως για παράδειγμα ο Ζοζέ Σα. Ο Γκιλιέρμε, που είχε μείνει εκτός με τον Ερυθρό Αστέρα, αυτή τη φορά θα είναι βασικός. Λογικά και ο Μπουχαλάκης. Από εκεί και πέρα, ο Ελαμπντελαουί ξεκουράστηκε κόντρα στους Κρητικούς και ετοιμάζεται να πάρει εκ νέου θέση στο αρχικό σχήμα, αντί του Τοροσίδη (τραυματίστηκε και αντικαστάθηκε από τον Γκασπάρ). Ο Κούτρης δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και ο Τσιμίκας επιστρέφει.

Η αλήθεια είναι ότι στην άμυνα υπάρχει ερωτηματικό. Θα συνεχίσει για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι ως στόπερ ο Αβραάμ ή θα επιλεγεί ο Μεριά; Ο 34χρονος Παπαδόπουλος ήταν πολύ καλός τόσο με τον Άρη όσο και με τον ΟΦΗ. Με όπλο την εμπειρία και το πάθος βοήθησε σημαντικά τον Ολυμπιακό. Ο Τυνήσιος είχε υποπέσει σε μια σειρά από λάθη κόντρα σε Τότεναμ, Παναθηναϊκό και Ερυθρό Αστέρα, με αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιηθεί στα δύο τελευταία παιχνίδια. Τι θα κάνει λοιπόν ο Μαρτίνς με τη Μπάγερν; Ας μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο επιστροφής του Μεριά που πήρε ανάσες, ενδεχομένως και το... μάθημά του.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΧΑΦ ΚΑΙ Ο ΦΟΡ

Ο τραυματισμός του Βαλμπουενά άλλαξε τα σχέδια που είχε ο τεχνικός του Ολυμπιακού για ΟΦΗ - Μπάγερν. Τώρα δηλαδή απέναντι στους Γερμανούς υπάρχει το πιθανό ενδεχόμενο να παίξει η ομάδα με τριάδα στη μεσαία γραμμή. Στο πλευρό των Γκιλιέρμε - Μπουχαλάκη να δούμε βασικό τον Καμαρά. Ο Λοβέρα, έτσι, που ξεκίνησε ως αριστερός χαφ με τον ΟΦΗ, περνάει στον πάγκο. Ο α λα Κούτρης Σουντανί βγαίνει από την ενδεκάδα και ο Μασούρας προβάρει φανέλα βασικού. Ποια είναι η έκτη πιθανή αλλαγή που μπορεί να κάνει ο Μαρτίνς σε σχέση με την ομάδα του Ηρακλείου;

Στη γραμμή κρούσης. Να παίξει ο Ελ Αραμπί αντί του Γκερέρο. Παρότι όλα έδειχναν ότι ο Μαροκινός θα ήταν ο βασικός με τον ΟΦΗ, ο προπονητής έβαλε τον Γκερέρο. Για να δούμε τι θα πράξει το βράδυ της Τρίτης με τους δύο επιθετικούς, που έχουν ίδιο αριθμό τερμάτων στα παιχνίδια του Champions League (2). Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η χρησιμοποίηση των Πορτογάλων Ρούμπεν Σεμέδο και Ντανιέλ Ποντένσε, οι οποίοι με την ποιότητά τους ανεβάζουν επίπεδο τον Ολυμπιακό. Για να είμαστε ειλικρινείς, βέβαια, ο αγώνας με τη Μπάγερν χρειάζεται και τύχη για να κατακτηθεί θετικό αποτέλεσμα. Επιτυχία όμως είναι και μόνο το γεγονός ότι μια ελληνική ομάδα συμμετέχει αυτήν την εποχή στους 32 καλύτερους της Ευρώπης.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ