ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Με συγκέντρωση και βαρόμετρο τον Σεμέδο

SUPERLEAGUE / ΒΟΛΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΒΟΛΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε και διάβασε το πλάνο της Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα και ετοιμάζει το δικό του για να βάλει τις βάσεις πρόκρισης του Ολυμπιακού στους "16" του Europa League.

Αντίστροφη μέτρηση για το ματς με την Άρσεναλ στον Ολυμπιακό και γι’ αυτό ζουν και αναπνέουν. Βλέπετε ακόμη και η εξέλιξη με τον Ματιέ Βαλμπουενά, ήταν απλά μια επιβράβευση της προσπάθειας του Γάλλου. Μια συμφωνία που δεν ήρθε χθες, αλλά το Σάββατο βράδυ.

Από εκεί και πέρα, ο Πέδρο Μαρτίνς αποκρυπτογραφεί την Άρσεναλ και βάζει τους παίκτες του για τα καλά σε αυτή την αναμέτρηση.

Ο Πορτογάλος προπονητής, επέστρεψε με τις σημειώσεις του. Φυσικά και το τμήμα αναλυτών έχει αναλάβει δράση. Έχει καταγράψει τα τελευταία ματς της Άρσεναλ, επί ημερών Αρτέτα και μεταφέρει τις διαπιστώσεις του, για την εικόνα της ομάδας που θα βρει απέναντί του ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Ο Μαρτίνς, ήδη στην προπόνηση της Δευτέρας, έδωσε το στίγμα του. Έκανε τις πρώτες δοκιμές, για το ανασταλτικό κομμάτι. Είναι κάτι που τον ενδιαφέρει. Και ουσιαστικά, αυτό που ήθελε να κάνει ο τεχνικός των Πειραιωτών, ήταν μια προσομοίωση του παιχνιδιού της Άρσεναλ, πάνω σε αυτό των παικτών του.

Το ιδανικό σενάριο για τον Μαρτίνς θα ήταν να μη δεχθεί η ομάδα του γκολ. Να καταφέρει να κρατήσει το μηδέν. Αν δει κάποιος τις εκτός έδρας αναμετρήσεις της Άρσεναλ, θα βρει και δυσκολίες για τους "κανονιέρηδες". Δεν σκόραρε στις 2 Φεβρουαρίου 2020 στην έδρα της Μπέρνλι. Δεν είχε σκοράρει στις 21 Δεκεμβρίου 2019 κόντρα στην Έβερτον και στις 9 Νοεμβρίου 2019, απέναντι στην Λέστερ. Γκολ βρίσκει. Αυτή είναι μια πραγματικότητα. Γι’ αυτό και ο Μαρτίνς, θα ενισχύσει πολύ τη μεσαία του γραμμή, ώστε να μη δοθούν πολλές τελικές προσπάθειες στους Άγγλους.

ΘΕΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Ένα πράγμα στο οποίο εστιάζει ο Μαρτίνς, είναι η συγκέντρωση. Δεν θέλει οι ποδοσφαιριστές του να… χάνονται μέσα στο ματς. Θέλει την ισορροπία στις γραμμές, αλλά και στην αποφυγή των λαθών. Ο Ολυμπιακός, όποτε έκανε λάθη, τα πλήρωσε. Τρανό παράδειγμα στο Λονδίνο με την Τότεναμ, όπως και στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα, στη φάση των ομίλων του Champions League. Ο Μαρτίνς έχει ψηλά στην εκτίμησή του την Άρσεναλ. Στέκεται στην ποιότητα των παικτών της. Πιστεύει πως μπορούν με δύο κινήσεις τους να κάνουν τη ζημιά και γι’ αυτό θέλει να περιορίσει τις στιγμές που θα πάρει στο ματς.

ΣΕ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΕΥΚΟΛΑ…

Άλλη εντολή. Να μην παρασυρθούν οι ποδοσφαιριστές του. Είναι μια ομάδα που δέχεται φάσεις η Άρσεναλ. Που μπορεί, όμως, να βγάλει και την κόντρα. Γενικά, υπάρχουν στιγμές που πιστεύεις ότι η Άρσεναλ βάλλεται. Ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα στην αμυντική της λειτουργία. Και με τη Νιούκαστλ έγινε αυτό. Στο πρώτο ημίχρονο, η φιλοξενούμενη ομάδα παρασύρθηκε, έτσι θέλησε να μπει και στην επανάληψη. Μόνο που γνώρισε την άλλη πλευρά του νομίσματος, με την Άρσεναλ να εκμεταλλεύεται τις στιγμές που πήρε.

ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΤΣΑΡΑ Ο ΣΕΜΕΔΟ

Η Άρσεναλ φέρνει πολύ την μπάλα στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής. Το έκανε και στο τελευταίο της ματς, το θέλει ο Αρτέτα. Αυτό, δείχνει πως το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού, θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δηλαδή, να κάνει ματσάρα ο Σεμέδο και να ακολουθήσει και ο άπειρος της υπόθεσης, ο Μπα. Θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά που θα παίξουν μαζί σε ευρωπαϊκό ματς, καθώς ο Μεριά ως τώρα ήταν αυτός που έπαιζε δίπλα στον Σεμέδο, στα ματς του Champions League. Το βράδυ της Πέμπτης. πάντως, η απόδοση του Σεμέδο θα είναι βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό.

ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΠΑΟΚ

Μπορεί ο κόσμος να ασχολείται και με το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την ομάδα. Ο οργανισμός του Ολυμπιακού, ασχολείται με την Άρσεναλ. Και δεν είναι κάτι απλά για να το αποτυπώσουμε εδώ. Ο Μαρτίνς ναι μεν θα έχει κάποια πράγματα στο μυαλό του, αλλά θέλει και απαιτεί από τους ποδοσφαιριστές του, να δουν έναν-έναν τον στόχο. Πέρσι, γνώρισε τον αποκλεισμό από την Ντιναμό Κιέβου, πληρώνοντας το 2-2 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Αυτή τη φορά, κόντρα σε μια καλύτερη ομάδα από τους Ουκρανούς, νιώθει πως και η δική του ομάδα, ο Ολυμπιακός, πατάει καλύτερα. Γι’ αυτό και εστιάζει στο πρώτο ενενηντάλεπτο, που θα δείξει και πολλά για τη ρεβάνς. Ο Μαρτίνς ξέρει πως στην Τούμπα μπορεί να μην κριθεί το πρωτάθλημα. Μπορεί να γίνει φαβορί αν κερδίσει. Δεν χάνεται αν έρθει ισόπαλος ή ηττηθεί. Με νίκη επί της Άρσεναλ, όμως, κάνει ένα σημαντικό βήμα για κάτι που θα ικανοποιήσει και τον κόσμο. Μην ξεχνάμε πως για την Αγγλία, έχουν κλείσει ήδη ραντεβού 6.000 φίλοι του Ολυμπιακού.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Βαλμπουενά ανανέωσε με τον Ολυμπιακό
Η 26χρονη σύζυγος του Καρεμπέ γέννησε το δεύτερο παιδί τους
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ