ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Μάχη για Μπουφάλ, πρέσινγκ σε Γκάρι Ροντρίγκες

Fulham's Aboubakar Kamara, left, competes for the ball with Southampton's Sofiane Boufal during the English League Cup second round soccer match between Fulham and Southampton at Craven Cottage stadium in London, Tuesday, Aug. 27, 2019. (AP Photo/Matt Dunham)
Fulham's Aboubakar Kamara, left, competes for the ball with Southampton's Sofiane Boufal during the English League Cup second round soccer match between Fulham and Southampton at Craven Cottage stadium in London, Tuesday, Aug. 27, 2019. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Φουλάρει ο Ολυμπιακός για να κλείσει τον αντί-Ποντένσε και χτυπά σε δύο μέτωπα. "Τελειώνει" του Ματέους Ρέις, που "κόλλησε" του Λίντσεϊ Ροζ, τα νεότερα για Καμαρά, Σεμέδο.

Η κλεψύδρα έως το βράδυ της Πέμπτης που ο Ολυμπιακός καλείται να παραδώσει στην UEFA τη λίστα με τα ονόματα που θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Ομόνοια – Ερυθρός Αστέρας, αδειάζει.

Για τα δύο παιχνίδια της φάσης των playoffs του Champions League που οδηγούν στους χρυσοφόρους και γκλαμουράτους ομίλους της διοργάνωσης, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει να διαλέξει μεταξύ των “παλιών”, αλλά και των Κρίστινσον, Χολέμπας, Ραφίνια, Πέπε, Εμβιλά για το ποιούς θα εντάξει άμεσα στο ευρωπαϊκό πλάνο. Στο χέρι του είναι να επιλέξει, αν το θέλει, και τους πέντε νεοαποκτηθέντες, αλλά δύσκολα θα προκύψει… έκτος.

Κι αυτό επειδή δύσκολα μέσα στις ώρες που ακολουθούν θα ολοκληρωθεί άλλη μεταγραφή παρότι οι επαφές έχουν κορυφωθεί σε τουλάχιστον τρία μέτωπα. Το πιο καυτό από αυτά, αφορά φυσικά τον διάδοχο του Ντανιέλ Ποντένσε, με τον Γκάρι Ροντρίγκες που έτρεχε μόνος του εδώ και καιρό στην κούρσα να έχει αποκτήσει και παρέα, τον Μαροκινό Σοφιάν Μπουφάλ.

Αυτοί οι δύο ακραίοι και ποιοτικοί εξτρέμ έχουν πάρει κεφάλι στις ερυθρόλευκες αναζητήσεις, με το βαθμό δυσκολίας, ωστόσο, να παραμένει πολύ ψηλά. Μέρες τώρα διαβάσατε στο Sport24.gr για τις τρελές αποδοχές του Γκάρι Ροντρίγκες και τη μεγάλη προσπάθεια να καλυφθούν οι απαιτήσεις του. Και η υπόθεση Μπουφάλ, ωστόσο, δεν είναι πολύ πιο εύκολη, καθώς κι ο 26χρονος ακραίος της Σαουθάμπτον πέρα από το συμβόλαιό του στην Αγγλία που ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν, έχει μπει για τα καλά και στο μάτι της Μπέτις.

Ο ΜΠΟΥΦΑΛ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Το δίλημμα είναι μεγάλο για τον συμπαίκτη του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στην Εθνική του Μαρόκου έως το 2019, ο οποίος, όμως, έχει εισπράξει πολύ θετικά όσα του έχει μεταφέρει ο επιθετικός των “ερυθρολεύκων”, προκειμένου να τον συντροφεύσει στην ομάδα του Πειραιά. Αργά το βράδυ της Τρίτης (15/9) έγινε γνωστό ότι ο Μπουφάλ κλείνει το μάτι στον Ολυμπιακό, συγκριτικά με τη Μπέτις, για τον απλούστατο λόγο πως τον εξιτάρει η παρουσία του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το πιο πιθανό, ωστόσο, είναι να περιμένει λίγες ημέρες ακόμη για να σιγουρευτεί αναφορικά με το επόμενο βήμα του, ενώ αρκετά θολό παραμένει το τοπίο και στο μέτωπο Ροντρίγκες, παρότι οι αρμόδιοι του συλλόγου προσπαθούν να τον πολιορκήσουν με κάθε τρόπο.

Κάπου εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ομάδες που μετέχουν στα playoffs του UCL έχουν δικαίωμα να πραγματοποιήσουν έως την προσεχή Δευτέρα (21/9) δύο αλλαγές στην αρχική λίστα της Πέμπτης. Είναι από δύσκολο έως απίθανο, όμως, να υπογράψει έναν ποδοσφαιριστή ο Ολυμπιακός την Παρασκευή ή μέσα στο Σαββατοκύριακο και να κριθεί έτοιμος ώστε να μπει στο κόλπο για να παίξει δύο μέρες αργότερα.

Για να μην πάμε μακριά τη βαλίτσα, αυτή τη στιγμή είναι πιο πολλές οι πιθανότητες για τον Μπουφάλ, συγκριτικά με τον Γκάρι, ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να παίξει ξανά στη Φενέρ ή να γυρίσει στη Γαλατά που τον καλοβλέπει, χωρίς, όμως, να έχει μπει κάποια ιστορία στην τελική ευθεία. Δεν αποκλείεται τελικά να προκύψει κάτι άλλο, ή να δουλεύεται κάποια άλλη ιστορία παράλληλα που θα “σκάσει” από το πουθενά...

ΚΟΚΚΙΝΟ Ο ΑΡΗΣ ΓΙΑ ΡΟΖ

Για τον αμυντικό του Άρη, Λίντσεϊ Ροζ που οι Ιταλοί υποστήριξαν ότι “κλείνει” στον Ολυμπιακό, καλά ενημερωμένες πηγές επιβεβαίωναν από το βράδυ της Δευτέρας ότι όντως υπάρχει θέμα και μάλιστα σοβαρό. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τον 28χρονο παίκτη διεκδικεί πλην των νταμπλούχων Ελλάδας και το ΑΠΟΕΛ, αλλά και μία ακόμη ελληνική ομάδα, η οποία, μάλιστα, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από υψηλόβαθμο στέλεχος του Άρη “επιχείρησε να τον προσεγγίσει με πλάγιο τρόπο”.

Το θέμα, ωστόσο, είναι ότι οι “κίτρινοι” της Θεσσαλονίκης, δεν προλαβαίνουν να τον αντικαταστήσουν και δεν σκοπεύουν να τον αποχωριστούν τουλάχιστον μέχρι τον προσεχή Γενάρη. Δεν πρέπει να αποκλειστεί, ωστόσο, το ενδεχόμενο να γίνει από τώρα κίνηση για την αγορά του και να συνεχίσει στην ομάδα του μέχρι νεοτέρας, παρότι αυτό το σενάριο δεν επιβεβαιώνεται από τα εμπλεκόμενα μέρη.

Για τον Ολυμπιακό, πάντως, είναι άμεση ανάγκη να ενισχύσει τα άκρα της άμυνας με έναν “πασπαρτού” ή με δύο ακόμη μπακ. Με τον 25χρονο Ματέους Ρέις της Ρίο Άβε οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και υπάρχει αισιοδοξία για happy end, ενώ εξετάζονται και μία – δύο ακόμη εναλλακτικές από Γαλλία και Πορτογαλία.

ΚΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΣΕΜΕΔΟ

Για τον Μαντί Καμαρά που όπως από χθες αποκάλυψε το Sport24.gr βρίσκεται στα ραντάρ της Φιορεντίνα, υπάρχουν δύο σημαντικές εξελίξεις. Πρώτον ότι οι “βιόλα” απέκτησαν τον 35χρονο Μπόρχα Βαλέρο για τη θέση του κεντρικού χαφ, οπότε είναι άγνωστο αν θα δαπανήσουν ένα ποσό κοντά στα 20 εκατομμύρια που κοστολογεί ο Ολυμπιακός τον 23χρονο μέσο από τη Γουινέα. Άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι με τον Καμαρά, μεταγραφή μπορεί να γίνει ακόμη και με ένα ποσό των 15-16 εκατομμυρίων, αλλά αυτό θα το δούμε στην πορεία…

Τέλος, με τον Ρούμπεν Σεμέδο, τα νεότερα δημοσιεύματα από την Πορτογαλία οδηγούν εκεί που σας έχουμε ενημερώσει από την προηγούμενη εβδομάδα. Ότι η συμφωνία με τη Μπενφίκα θα κλείσει στα 10 εκατομμύρια, συν δύο ως μπόνους επίτευξης στόχων. Το να ανατραπεί το σκηνικό και να μείνει ο Σεμέδο για ακόμη έναν χρόνο που θα ήθελε και ο Πέδρο Μαρτίνς δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, καθώς ο “ράστα” είναι εδώ και καιρό φευγάτος. Άντε να μείνει για να παίξει στα δύο κρίσιμα ματς με τον νικητή του Ομόνοια – Ερυθρός Αστέρας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός: Αυτή είναι η νέα εμφάνιση
Record: "Ολυμπιακός και Μπενφίκα πλησίασαν για Σεμέδο"
Ολυμπιακός: Ψηλά στη λίστα της Φιορεντίνα ο Καμαρά, 20 εκατ. ζητούν οι ερυθρόλευκοι
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ