ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Κρύβει άσο και έκπληξη ο Μαρτίνς

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς ανακατεύει την τράπουλα για την ενδεκάδα με την Άρσεναλ και δεν αποκλείεται να κάνει κάτι που δεν έχει δοκιμάσει σε ευρωπαϊκό αγώνα του Ολυμπιακού την εφετινή σεζόν.

Η ώρα της επόμενης πρόκλησης για τον Ολυμπιακό έφτασε. Στις 22:00 οι "ερυθρόλευκοι" του Πέδρο Μαρτίνς, υποδέχονται στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την Άρσεναλ, για τη φάση των 32 του Europa League. Η κλήρωση θα μπορούσε σίγουρα να έχει φέρει ένα άλλο όνομα, μια άλλη φανέλα.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει τις πιθανότητές του, να είναι μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης και στη ρεβάνς, στις 27 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο. Δεν θέλουν να… παραιτηθούν από σήμερα οι "ερυθρόλευκοι" και αυτός είναι ο βασικός τους στόχος, η νοοτροπία τους στο ματς.

ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙ' ΑΥΤΟ

Αρχικά, θέμα νοοτροπίας. Την ώρα που πολλές ειδήσεις από το ρεπορτάζ ( όπως τα μέτρα ασφαλείας) αφορούν το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός την Κυριακή στην Τούμπα, στο στρατόπεδο των Πειραιωτών, βλέπουν το αποψινό ματς και μόνο. Και οι ποδοσφαιριστές φυσικά, καθώς γνωρίζουν πως αυτό το ματς με την Άρσεναλ, είναι άλλου… επιπέδου.

Κακά τα ψέματα, το Κυριακάτικο, πρωτάθλημα δεν θα κρίνει. Ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν τα πλέι οφ. Απόψε, τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Καραϊσκάκη, πάντα ένα ματς απέναντι σε έναν αγγλικό σύλλογο μαγνητίζει. Μήπως δεν έγινε το ίδιο με την Τότεναμ και το 2-2 τη φετινή σεζόν, για το Champions League;

Η ΛΟΓΙΚΗ (;) ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Εδώ και ημέρες, υπάρχει ένα σύστημα που δείχνει το πιθανότερο για να δει ο κόσμος το βράδυ. Που έδειχνε για την ακρίβεια. Με τέσσερις δηλαδή στην άμυνα, τρεις χαφ, δύο στα… άκρα και έναν φορ. Και εκεί, όλη η κουβέντα, γινόταν για το αν θα είναι ο Φορτούνης ή ο Μασούρας στο αρχικό σχήμα. Οι υπόλοιποι, φαίνονται δεδομένοι. Σα δηλαδή κάτω από τα δοκάρια, Σεμέδο με Μπα στόπερ, Τσιμίκας με Ομάρ στα άκρα, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης και Καμαρά χαφ, Βαλμπουενά με πιθανότερο τον Φορτούνη και Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. Δεν υπάρχει και άλλος φορ άλλωστε…

Μια άλλη δοκιμή πιο… τολμηρή, ήθελε την ομάδα με δύο χαφ (Μπουχαλάκη και Γκιλιέρμε), μέσα τον Φορτούνη, αλλά και τον Μασούρα! Σε μια τέτοια περίπτωση, εκτός μένει ο Καμαρά. Βέβαια, αυτή δεν αποκλείεται να έχει να κάνει με πλάνο που μπορεί να εφαρμοστεί στην εξέλιξη του ματς και όχι από την αρχή. Ειδικά αν "στραβώσει" η κατάσταση…

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΕΚΠΛΗΞΗΣ

Μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι του ΟΤΕ χθες ο Πέδρο Μαρτίνς, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εκπλήξεων στο σημερινό ματς. Ποιες μπορεί να είναι αυτές, όμως, αν κρίνουμε πως με τα πρόσωπα του αρχικού σχήματος, τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά; Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος προπονητής του Ολυμπιακού, έχει μεγάλη σκέψη για τα άκρα του. Βλέπει πως του λείπουν οι καθαρόαιμοι εξτρέμ, αυτοί του στυλ Ποντένσε. Τι σκέφτεται έτσι για να πάρει και μέτρα στο γήπεδο και να κρατήσει την ομάδα του κάπως πιο ψηλά; Να μην είναι μονίμως πίσω από την μπάλα;

Ο Μαρτίνς, έχει δοκιμάσει και σχήμα με τρεις στην άμυνα! Κάτι που είδαμε και στον αγώνα με τον Πανιώνιο στο δεύτερο ημίχρονο. Τι δοκίμασε; Τρεις πίσω, με Σεμέδο τελευταία και αριστερά τον Σισέ και δεξιά τον Μπα. Με τον Πανιώνιο είχαμε δει το ίδιο, με τον Αβραάμ αντί του Σεμέδο που είχε μείνει εκτός αποστολής.

Σε μια τέτοια περίπτωση έτσι, μια ενδεκάδα αν γίνει αυτή η έκπληξη, θα μπορούσε να έχει ως εξής:

Σα κάτω από τα δοκάρια, Σεμέδο, Μπα και Σισέ στην άμυνα. Πιο μπροστά Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, στα άκρα Τσιμίκας και Ομάρ και πιο μπροστά, Βαλμπουενά, Φορτούνης και Ελ Αραμπί!

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ

Ο Μαρτίνς πήρε στην αποστολή 21 ποδοσφαιριστές. Ουσιαστικά τους 19 ετοιμοπόλεμους από τη λίστα Α συν δύο από αυτή της Β (Καραργύρης, Ξενιτίδης).

Οι 19 είναι οι: Σα, Αλέν, Τοροσίδης, Ελαμπντελαουί, Μπα, Γκασπάρ, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Φορτούνης, Λοβέρα, Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, Ένας θα κοπεί πριν την έναρξη του αγώνα. Στο μυαλό του προπονητή πάντως, είναι να μπορεί να πάρει λύσεις από τον πάγκο, αν χρειαστεί. Γι’ αυτό και θεωρείται πολύ δύσκολο να ξεκινήσουν μαζί και Φορτούνης και Μασούρας. Γι’ αυτό και σκέφτεται το σχήμα με τρεις πίσω ώστε να έχει έναν μέσο στον πάγκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός: Πήρε 21 παίκτες στην αποστολή για Άρσεναλ ο Μαρτίνς
Αρτέτα: "Έχω δει πολύ τον Ολυμπιακό, θα είναι συγκεντρωμένος στη νίκη"
Ολυμπιακός: Αυτό που λείπει από τον Βαλμπουενά
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ