ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Κράσνονταρ 4-0: Τη διέλυσε με... ρωσικές ρουκέτες

CHAMPIONS LEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ένας συγκλονιστικός Ολυμπιακός, συνέτριψε 4-0 την Κράσνονταρ και έγινε το ακλόνητο φαβορί για να περάσει στους ομίλους του Champions League. Μοναδική βραδιά στο Φάληρο, δύο γκολ ο Ραντζέλοβιτς και ένα οι Γκερέρο - Ποντένσε. (VIDEOS)

Ο Ολυμπιακός "διέλυσε" την Κράσνονταρ στο "Γ. Καραϊσκάκης με 4-0 και πλέον είναι με το... ενάμιση πόδι στους ομίλους του Champions League 2019-2020. Οι "ερυθρόλευκοι"... καθήλωσαν τους Ρώσους παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο, σε ένα μαγικό ευρωπαϊκό βράδυ.

Σε πέντε φετινά ευρωπαϊκά παιχνίδια οι Πειραιώτες έφτασαν τα έντεκα γκολ ενεργητικό, έχοντας κρατήσει την εστία τους απαραβίαστη. Πάμε να δούμε τα στοιχεία του αγώνα στο Φάληρο...

1. ΤΟ ΕΦΕΡΕ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν χάλασε τη συνταγή. Ίδια ενδεκάδα και στο πέμπτο παιχνίδι. Όλοι υγιείς, αυτοί επελέγησαν και κόντρα στην Κράσνονταρ. Ήταν δεδομένο πως οι ερυθρόλευκοι δεν θα μπουν για να... πατήσουν τους Ρώσους, γνωρίζοντας τι κινδύνους μπορεί να προκαλέσουν στην κόντρα επίθεση. Σε αντίθεση με Πλζεν και Μπασακσεχίρ, οι γηπεδούχοι μπήκαν με μεγάλη αμυντική προσήλωση κι ας μην έκαναν αμέσως τελικές. Ώριμο, ψύχραιμο παιχνίδι, απέναντι σε ένα καλοδουλεμένο σύνολο που από την αρχή θέλησε να πάρει εκείνο τον έλεγχο. Με κινητήριο μοχλό τον Φιλένα και παρτενέρ τον Καμπελά, επιδίωξαν να αναπτυχθούν από τα άκρα, κυρίως από δεξιά με τον Βάντερσον. Ο Βραζιλιάνος ήταν πολύ επικίνδυνος με τη μπάλα στα πόδια, αλλά είχε απέναντί τον Τσιμίκα που συνέχισε με... φόρα από τα προηγούμενα ματς. Εξαιρετικός αμυντικά, δεν επέτρεψε στον ταχύτατο και ικανότατο Νοτιοαμερικανό να κάνει τη "ζημιά". Τα κατάφερε στο 45λεπτο γιατί είχε και τεράστια βοήθεια από τον Μασούρα, ο οποίος ξεκίνησε αριστερά και δεν σταμάτησε να γυρίζει πίσω για να ενισχύσει τον ακραίο αμυντικό του Ολυμπιακού.

2. ΣΕΝΤΕΡΦΟΡΙΣΙΟ 1-0 ΜΕ ΓΚΕΡΕΡΟ

Στο 11ο λεπτό έγινε η πρώτη χρήση του VAR στο "Γ. Καραϊσκάκης". Ο Ισπανός Ντελ Θέρο αφού το συμβουλεύτηκε, έκρινε ότι ο Γκιλιέρμε δεν έκανε παράβαση με το χέρι που... σηκώνει πέναλτι στο πολύ κοντινό σουτ του αντίπαλου εξτρέμ. Οι παίκτες του Μαρτίνς έκαναν αλάνθαστο παιχνίδι αμυντικά. Ακατάπαυστο τρέξιμο από Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκη, ο οποίος ολιγώρησε δύο φορές στο πρώτο μισό, δίχως αυτό να κοστίσει. Ο Ολυμπιακός το είχε φέρει το ματς στα μέτρα του, ενώ η Κράσνονταρ έχασε νωρίς έναν από τους καλύτερους παίκτες της, τον Γάλλο Καμπελά, που τραυματίστηκε μόνος του στο 20ό λεπτό. Το... πάλεψε να συνεχίσει, αλλά ήταν ανέφικτο (τον αντικατέστησε ο Όλσον στο 25'). Ο Ποντένσε ήταν σκέτος... δαίμονας από δεξιά, προκαλώντας προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Με την ταχύτητα και την εντυπωσιακή του ικανότητα να ντριμπλάρει, δεν ήταν λίγες οι φορές που "ζάλισε" τον Κολομβιανό μπακ Ραμίρες. Ένα από τα κορυφαία του παιχνίδια έκανε όμως και ο Γκερέρο. Δεν σταμάτησε να πιέζει μπροστά και τελικά κατάφερε να σκοράρει. Και τι γκολ! Αφού έκανε κοντρόλ, έκανε σεντερφορίσιο πλασέ, το οποίο χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα (1-0). Αν εξαιρεθεί η επικίνδυνη στιγμή του 11' στα ερυθρόλευκα καρέ, άλλη δεν έκαναν οι Ρώσοι. Ακόμα και στο 41' που ο άφαντος Μπεργκ βρήκε το δοκάρι, ήταν οφσάιντ. Ο Φιλένα πίεζε διαρκώς τον Βαλμπουενά για να μην κάνει παιχνίδι ο Γάλλος, όταν όμως έπαιρνε τη μπάλα, ήξερε πολύ τι να την κάνει και πού να το δώσει. Το αλάνθαστο τακτικά για τον Ολυμπιακό ημίχρονο ολοκληρώθηκε με κατοχή μπάλας 51% υπέρ του και με τέσσερις τελικές, αντί μιας της Κράσνονταρ.

3. ΑΛΛΑΓΗ Ο "ΑΚΑΠΝΟΣ" Ο ΜΠΕΡΓΚ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με την ίδια σοβαρότητα. Μυαλωμένα. Η Κράσνονταρ είχε την κατοχή, αλλά το ερυθρόλευκο σύνολο έβρισκε τρόπο να αμυνθεί και να κρατήσει τους Ρώσους μακριά από την εστία. Ο προπονητής των φιλοξενούμενων έβλεπε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Γι αυτό στο 58' πέρασε εκτός αγώνα τον Δανό Ναμλί και έριξε στον αγώνα τον Σουλεϊμάνοβ, ο οποίος πέρασε δεξιός εξτρέμ και ο Βάντερσον άλλαξε πλευρά, παίζοντας αριστερά. Η πρώτη φορά που έγινε σοβαρό λάθος στα μετόπισθεν καταγράφηκε στο 58', όταν ο Σεμέδο δεν απομάκρυνε σωστά, ο Μπεργκ έβαλε την κόντρα και ο Σουλεϊμάνοβ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα την έστειλε στα... πουλιά. Στα λεπτά που ακολούθησαν οι Πειραιώτες θέλησαν να ρίξουν το τέμπο και κυκλοφόρησαν τη μπάλα με πάρα πολύ ωραίο τρόπο, μέχρι που μια κόντρα ευνόησε τους Ρώσους, αλλά ο Μπεργκ που βρέθηκε σε θέση βολής αστόχησε. Αμέσως μετά ο 33χρονος Σουηδός, που φάνηκε ότι δεν είχες ανάσες, έγινε αλλαγή με τον 20χρονο Ιγνατίεβ.

4. ΤΟ "ΑΣΤΡΟ" ΤΟΥ ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ

Θα έλεγε κανείς πως το 1-0 είναι εξαιρετικό σκορ για τον Ολυμπιακό, αλλά οι γηπεδούχοι έφτασαν σε κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα. Στο 70' με τον Μασούρα, στο 71' με τον Ποντένσε, στο ίδιο λεπτό πάλι με τον Μασούρα. Αν δηλαδή μια ομάδα φαινόταν πως είναι κοντά σε γκολ, αυτή ξεκάθαρα ήταν ο Ολυμπιακός. Ο Μαρτίνς στο 76' αποφάσισε να κάνει την πρώτη του αλλαγή. Έβγαλε τον πολύ κουρασμένο Μασούρα και πέρασε τον Ραντζέλοβιτς. Δεξιά ο Σέρβος, μετατοπίστηκε αριστερά ο Ποντένσε. Το... άστρο του Ραντζέλοβιτς έλαμψε και πάλι. Με τη Μπασακσεχίρ στο Φάληρο λίγο μετά την είσοδό του κέρδισε πέναλτι από πάσα του Βαλμπουενά. Το σκηνικό επαναλήφθηκε. Ο Γάλλος με μπαλιά που μόνο η δική του κλάση μπορούσε να δώσει, βρήκε τον Σέρβο και αυτός αφού μπήκε στην περιοχή, εκτέλεσε τον Σαφόνοβ στο 78' (2-0). Το Καραϊσκάκης πήρε φωτιά. Ο Ολυμπιακός έκανε απίστευτο παιχνίδι. Οι Ρώσοι τα είχαν χαμένα. Το 2-0 είχε... απογειώσει τους παίκτες του Μαρτίνς.

Μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Και αυτός ο Ραντζέλοβιτς είναι για μεγάλα πράγματα. Στο 85' με σουτ έξω από την περιοχή, από τον άξονα, "ξέρανε" τον Ρώσο κίπερ, έκανε το 3-0. Δύο γκολ από το 76' μέχρι το 85'. Η βραδιά ήταν ερυθρόλευκη. Οι φιλοξενούμενοι τα είχαν χαμένα και τελικά δέχτηκαν και τέταρτο γκολ στο 89', από το καταπληκτικό "κρέμασμα" του Ποντένσε μετά τη σκαφτή πάσα του Μπουχαλάκη. Άξιζε το γκολ ο Πορτογάλος, στο καλύτερό του φετινό ματς. Το ματς έληξε 4-0 και όσα ακολούθησαν στο φινάλε στο φαληρικό γήπεδο ήταν ανεπανάληπτα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ