ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών και κεκλεισμένων των θυρών

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών και τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών για 2-4 αγωνιστικές για τα επεισόδια στην Πάτρα στον αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή. Τι αναφέρει ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ.

Στο 51ο λεπτό του αγώνα Κυπέλλου Παναχαϊκή - Ολυμπιακός, ο διαιτητής, Γιάννης Παπαδόπουλος του συνδέσμου Μακεδονίας, διέκοψε προσωρινά (για 15 λεπτά) το ματς λόγω εκτεταμένης χρήσης χημικών και δακρυγόνων από την πλευρά των αστυνομικών, οι οποίοι συγκρούστηκαν με οπαδούς των "ερυθρόλευκων".

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν υπήρξε καυγάς ορισμένων οπαδών του Ολυμπιακού μεταξύ τους. Ισχυρή αστυνομική δύναμη μπήκε ανάμεσά τους και έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών για να τους χωρίσει. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, τα επεισόδια γενικεύτηκαν και μάλιστα μερίδα φίλων των Πειραιωτών μεταφέρθηκε στο πίσω μέρος της κερκίδας που έγινε το σκηνικό, προκειμένου να προστατευτούν.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν μεταξύ των δύο πλευρών, κυρίως στον περιβάλλοντα χώρο (υπήρξαν φθορές σε βοηθητικούς χώρους), ενώ έσπασαν και καρέκλες, οι οποίες άρχισαν να εκσφενδονίζονται. Ο ρέφερι Παπαδόπουλος υποχρεώθηκε να διακόψει τον αγώνα, όταν η ατμόσφαιρα άρχισε να γίνεται ανυπόφορη λόγω της χρήσης δακρυγόνων.

Οι "ερυθρόλευκοι" με βάση το δεδικασμένο που υπάρχει και από την περίπτωση της ΑΕΚ (αφαίρεση τριών βαθμών από το ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού), κινδυνεύουν με αφαίρεση τριών βαθμών εφόσον τα επεισόδια συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 4β. Επιβαρυντικό είναι το γεγονός ότι η αναμέτρηση Παναχαϊκή - Ολυμπιακός διεκόπη για 15 λεπτά, κάτι που στο ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός δεν είχε συμβεί.

Παράλληλα, προβλέπεται ποινή τιμωρίας κεκλεισμένων των θυρών δύο έως τεσσάρων αγωνιστικών και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τις 250.000 ευρώ.

Ιδού τι αναφέρει ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ:

Ολυμπιακός: Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών και κεκλεισμένων των θυρών
Ολυμπιακός: Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών και κεκλεισμένων των θυρών

Βέβαια, πρέπει να τονιστεί πως ο αγώνας είναι για την φάση των ομίλων του Κυπέλλου με βαθμολογία και πως ο Π.Κ. στο άρθρο 15 κάνει λόγο για -3 και δεν διευκρινίζει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν αποκλείεται η αφαίρεση βαθμών να ισχύσει στο Κύπελλο και όχι στο πρωτάθλημα, αφού δεν ξεκαθαρίζει για ποια διοργάνωση είναι η αφαίρεση βαθμών.

Το άρθρο 13 που γράφει για "ποινές σε ομάδες", κάνει λόγο για αφαίρεση βαθμών "από μία Π.Α.Ε. ή ένα σωματείο από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου, διεξαχθέντος ή μελλοντικού πρωταθλήματος". Εν ολίγοις, τίθεται θέμα ερμηνείας και θα χρειαστεί να περιμένουμε την κλήση από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ.

ΔΕΙΤΕ VIDEO ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ