ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Κεφάλαιο Μαρτίνς και για του χρόνου

Ολυμπιακός: Κεφάλαιο Μαρτίνς και για του χρόνου

Ο Ολυμπιακός θέλει, ο Πέδρο Μαρτίνς το ίδιο, υπάρχουν ωστόσο και κάποιες λεπτομέρειες. Το καλύτερο συμβόλαιο και το καθοριστικό ραντεβού με τον Πορτογάλο.

Γίνεται… τζόγος το τελευταίο διάστημα με τον Πέδρο Μαρτίνς. Τελευταίο κομμάτι του παζλ, το ενδιαφέρον της Λοκομοτίβ Μόσχας για τον προπονητή του Ολυμπιακού και ουσιαστικά, μια επιβεβαίωση αυτού από τον ατζέντη του.

Πρέπει ωστόσο, να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα που ίσως παίξουν το ρόλο τους στο επόμενο διάστημα. Είναι κάποια δεδομένα που θα αναλυθούν και που μπορεί στο μέλλον, να αποδειχθούν βασικά για την εξέλιξη στο θέμα του Μαρτίνς και της παραμονής του στον Ολυμπιακό.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Το τελευταίο διάστημα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού δείχνει πολύ απελευθερωμένος. Η αλήθεια είναι πως δύο διπλά, τον βοήθησαν πολύ σε αυτό το κομμάτι. Η επική πρόκριση επί της Άρσεναλ μέσα στο Λονδίνο, του άλλαξε status.

Κόντρα σε όλα τα προβλήματα, κατάφερε κάτι ξεχωριστό. Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους 16 του EuropaLeague και ανεξάρτητα τι θα γίνει στη ρεβάνς με Γουλβς, όταν γίνει βέβαια, κανείς δεν θα του χρεώσει τίποτα. Έπαιξε στο κεκλεισμένων των θυρών Καραϊσκάκη, με δέκα παίκτες για μία ώρα, έφερε 1-1…

Το άλλο διπλό, ήταν αυτό στην Τούμπα για το πρωτάθλημα. Διπλό με τρίποντο που ουσιαστικά ξεκλείδωσε το πλεονέκτημα στη διαδρομή για την κατάκτηση του 45πρωταθλήματος στην ιστορία των Πειραιωτών.

Αυτές οι δύο νίκες μακριά από το Καραϊσκάκη, τον βοήθησαν πολύ, έβγαλε μεγάλο άγχος και πίεση από πάνω του… Και αν το 0-2 έγινε 3-2 στο Κύπελλο στην Τούμπα, σε ρεβάνς αυτό «σβήνει». Όταν και αν πάντα…

ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

Αν δει κανείς τις εμφανίσεις του Μαρτίνς από τότε και μετά, σίγουρα θα διαπιστώσει πως «πουλάει» διαφορετικά τον εαυτό του. Και το να μιλήσει στην πατρίδα του, την Πορτογαλία, πες ότι είναι αναμενόμενο. Και οι συμπατριώτες του άλλωστε, ασχολούνται αρκετά μαζί του το τελευταίο διάστημα, μετά και τις επιτυχίες του με τον Ολυμπιακό.

Μέχρι και στη Ρωσία μίλησε, όμως, από εκεί που προέκυψε το ενδιαφέρον της Λοκομοτίβ Μόσχας. Γενικά είναι πιο ομιλητικός, πιο επικοινωνιακός τον τελευταίο καιρό. Όχι ότι ο Μαρτίνς ήταν αντιδημοσιογραφικός, τώρα, όμως, έχει βγει μπροστά και είναι ξεκάθαρο πως έχει να κάνει και με τη δική του προβολή. Λογικό, όταν έχει μπροστά του και ένα συμβόλαιο να διαχειριστεί. Και φυσικά, όταν και τα αποτελέσματα, η καλή πορεία με την ομάδα τον βοηθά…

ΕΜΕΙΝΕ ΕΔΩ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΣ

Ένα σημαντικό στοιχείο. Ο Μαρτίνς στη διακοπή του πρωταθλήματος, δεν πήρε αεροπλάνο να φύγει… Έμεινε στην Αθήνα, ακολουθεί τις οδηγίες που υπάρχουν, προσπαθεί να δουλέψει όπως μπορεί. Πήγε στα γραφεία, πέρασε από το Ρέντη, ενημερώνεται για το πρόγραμμα των παικτών του και περιμένει να δει τι θα γίνει.

Αν θα αρχίσει και πότε ξανά το πρωτάθλημα. Μόνο… αλλού δεν δείχνει πάντως. Το μυαλό του είναι στον Ολυμπιακό, θέλει να κλείσει η χρονιά με την κατάκτηση του τίτλου, να δούμε και τι θα γίνει με Κύπελλο και φυσικά την Ευρώπη. Γνωρίζει πως δεν εξαρτάται από αυτόν, οφείλει να περιμένει και αυτός… Είναι, όμως, πάνω στην ομάδα. Τι πρόγραμμα ακολουθεί ο κάθε παίκτης, σκέφτεται τη μίνι προετοιμασία αν τελικά τον Μάη έρθει η ώρα επιστροφής στα γήπεδα. Έχει πλάνο και περιμένει να το εφαρμόσει.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΕΛΕΙ…

Τα δεδομένα που παρουσιάζονται, θα παραπέμψουν σε μια νέα χρονιά που δεν θα έχει και… άνεση χρόνου. Όχι μόνο για τον Ολυμπιακό φυσικά, για όλους τους συλλόγους. Οι «ερυθρόλευκοι» την απόφασή τους την έχουν πάρει.

Θέλουν να παραμείνει στον πάγκο τους ο Πέδρο Μαρτίνς, τον ξέρουν, τους ξέρει, δεν υπάρχει κάτι άλλο όσον αφορά στον τρόπο δουλειάς.

Τελείως διαφορετική η περσινή σεζόν από τη φετινή, η τελευταία γεύση που έχει μείνει είναι καλή, η ομάδα είναι μέσα σε όλους τους στόχους και έτσι αυτό το καρπώνεται και ο προπονητής. Θα είναι ξεκάθαρη η θέση του Ολυμπιακού, να μείνει ο Μαρτίνς. Αυτό επιθυμεί, αλλά πάμε να δούμε και μια άλλη πτυχή.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Προφανώς και ο ατζέντης του Μαρτίνς δίνει ένα στίγμα των προθέσεών του. Θα ψάξει για το καλύτερο συμβόλαιο. Προσοχή. Όχι απαραίτητα τις καλύτερες συνθήκες. Γιατί πολλοί μπορεί να εκτιμούν πως ο Μαρτίνς έχει βοηθήσει σε αυτόν τον άξονα. Για παράδειγμα, δεν είπε «ναι» όταν είχε πρόταση από τη Σαουδική Αραβία.

Μετά, έχει δηλώσει πως του αρέσουν τα μακροχρόνια πρότζεκτ, πως θέλει να δουλεύει για αρκετά χρόνια σε ένα σύλλογο. Εδώ, όμως, υπάρχει και η άλλη πλευρά. Ο Μαρτίνς βάζοντας στο βιογραφικό του κατάκτηση τίτλου και καλής πορείας στην Ευρώπη, κερδίζει πόντους. Εδώ τον ξέρουν όλοι πλέον. Τον βλέπουν, όμως και από την πατρίδα του. Και εκτιμώ πως αν η Σπόρτινγκ Λισαβόνας δεν του γυαλίζει το μάτι, μπορεί να μην ισχύει το ίδιο αν αύριο-μεθαύριο του χτυπήσει την πόρτα η Πόρτο ή η Μπενφίκα.

Ή θα είναι πολύ βασικό πως θα διαμορφωθεί ο χάρτης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μετά τον κορονοϊό και τις πληγές που θα αφήσει πίσω σε αυτό. Μπορεί να έρθει πρόταση από ομάδα της PremierLeague. Ίσως… Μήπως, όμως, τώρα ο χρόνος θα πιέσει; Και σίγουρα θα παίξει ρόλο αν και πότε θα τελειώσουν τα πρωταθλήματα σε όλες τις χώρες.

Ο ατζέντης του, αλλά και ο Μαρτίνς, θα θελήσουν ένα καλύτερο συμβόλαιο. Και μπορεί δημοσίως να μην έχει δοθεί στίγμα, αλλά η πιάτσα λέει πως πιστεύει πως μπορεί να βρει πρόταση με περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο…

ΕΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Η λογική λέει πως ένα καθοριστικό ραντεβού του με τον Ολυμπιακό μπορεί να δείξει πολλά. Πολλοί εκτιμούν ότι αυτό θα είναι με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Μπορεί… Ωστόσο υπάρχουν στελέχη όπως η Λίνα Σουλούκου, που μπορούν να «τρέξουν» νωρίτερα το θέμα, έχοντας άλλωστε και μια εικόνα των προθέσεων του προπονητή.

Να «διαβάσουν». Αν ο Ολυμπιακός έβλεπε πως ο Μαρτίνς δεν θα το συζητούσε να μείνει, δεν θα καθόταν στο τραπέζι να κάνει κουβέντα. Ο Πορτογάλος προπονητής, όμως, δείχνει ικανοποιημένος, του αρέσει η Ελλάδα, είναι πλέον πιο άνετος. Και σίγουρα, έστω και αν δεν δείξει τι μπορεί να έχει ο ατζέντης του, θα κληθεί να αποφασίσει μετά από ένα καθοριστικό ραντεβού.

Εννοείται πως ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει να τον ανταμείψει, αλλά σε μια λογική πάντα βάση. Εκεί, φαίνεται πως τη… γραμμή, θα τη βάλει ο προπονητής. Είναι μια υπόθεση που θα μπορούσε να είναι τελείως διαφορετική, αν η κατάσταση ήταν κανονική. Αν γίνονταν τα ματς, ήξερες πότε και που θα παίξεις. Η πανδημία, όμως, αλλάζει πολλά δεδομένα και γι’ αυτό η περίπτωση παραμονής του Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, θα είναι ένα θέμα που θα εκκρεμεί.

Οι περισσότερες πιθανότητες είναι στο να παραμείνει και τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό, για την ομάδα του 2020-21. Επειδή, όμως, πλέον η κατάσταση πηγαίνει από ημέρα σε ημέρα, καλό θα είναι να περιμένουμε…

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ