ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Κανένα πρόβλημα ο Τουρέ με Μαρτίνς

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Παρά τα όσα λέει ο Σέλουκ, ο οποίος υποστηρίζει ότι κακώς ο Ιβοριανός χαφ δεν έχει πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής ως τώρα, η καθημερινότητα στον Ρέντη είναι τελείως διαφορετική.

Ο Ντμίτρι Σέλουκ είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο να κάνει... σαματά με τις δηλώσεις του και να προκαλεί ντόρο, συνήθως γύρω από το δικό του όνομα...

Τα όσα έχει πει το τελευταίο διήμερο ο μάνατζερ του Γιάγια Τουρέ και οι αιχμές που αφήνει για τον τρόπο που διαχειρίζεται τον Ιβοριανό ο Μαρτίνς (και όχι μόνο ο Πορτογάλος τεχνικός, σύμφωνα με τον Ουκρανό), δεν έχουν προκαλέσει κανένα απολύτως «θέμα» στην καθημερινότητα του Ολυμπιακού στον Ρέντη.

Πρώτα απ’ όλα ο Τουρέ δεν έχει εκφράσει κάποιο πρόβλημα ή παράπονο απέναντι στον Μαρτίνς. Αντιθέτως, ανάρτησε ένα μήνυμα την Τρίτη στα social media που ήταν μήνυμα ενότητας και ότι θα πρέπει όλοι τους, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού του, να προσπαθήσουν περισσότερο για τον κόσμο του Ολυμπιακού, γιατί πολύ απλά δεν του αρέσει να χάνει.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την αγωνιστική του ετοιμότητα, το ξέρουν και οι... πέτρες στον Ρέντη ότι ο Τουρέ ακόμη βρίσκεται σε μία διαδικασία αντίστροφης μέτρησης για να φτάσει στο 100%. Κάτι το ότι έπιασε... δουλειά τελευταίος από τους υπόλοιπους στις αρχές Σεπτέμβρη, κάτι το ότι δεν έκανε προετοιμασία με την ομάδα, κάτι και ότι εσχάτως πέρασε και μία γερή ίωση (είχε πυρετό για μέρες), έφτασαν σε ένα σημείο τον Μαρτίνς να έχει πιο μπροστά άλλους ποδοσφαιριστές.

Το ότι δεν είναι απολύτως έτοιμος, δεν σημαίνει βεβαίως ότι δεν μπορεί να παίξει βασικός. Όμως, έως τώρα περισσότερο έχει παίξει στο «10» (εκεί που παίζει ο Φορτούνης...) παρά στο «8» που ενισχύονται οι φωνές εντός Ρέντη ότι θα ήταν προτιμότερο να τον δούμε εκεί.

ΥΠΑΡΧΕΙ... ΠΟΛΥΚΟΣΜΙΑ

Ωστόσο, στη συγκεκριμένη θέση υπάρχει πολυκοσμία, παίζοντας πότε ο Καμαρά, πότε ο Νάτχο, ενώ στα τελευταία δύο ματς πρωταθλήματος με Άρη και Παναθηναϊκό ο Μαρτίνς προτίμησε να βάλει ουσιαστικά δύο πιο αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές ως δίδυμο στα χαφ (Μπουχαλάκη – Γκιλιέρμε).

Όλα αυτά, όμως, είναι θέμα προπονητή, ο οποίος επιλέγει τους παίκτες που βρίσκονται τη δεδομένη χρονική στιγμή στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση.

Ο Γιάγια Τουρέ έχει κάνει εδώ και δύο μήνες τεράστια προσπάθεια για να επανέλθει στα επίπεδα που θέλει πρωτίστως ο ίδιος. Σίγουρα ο Τουρέ και ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει, όπως προκύπτει και από την πρόσφατη διαδικτυακή του τοποθέτηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι έχει δημιουργηθεί πρόβλημα ανάμεσα σε παίκτη και προπονητή, όπως επιχειρεί να το παρουσιάσει ο Σέλουκ.

Τα όσα διαδίδει ο εν λόγω μάνατζερ είναι καθαρά προσωπικές απόψεις του. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι ο Σέλουκ λίγο έλειψε να χαλάσει την επιστροφή του Γιάγια στο λιμάνι, εμφανίζοντας προτάσεις από... Αραβίες και όχι μόνο. Τότε το πήρε πάνω του ο Τουρέ και παράλληλα πήρε και το πρώτο αεροπλάνο για Αθήνα.

Το ξαναλέμε: Πρόβλημα ανάμεσα σε παίκτη και προπονητή δεν υπάρχει. Τουλάχιστον κάτι τέτοιο δεν αιωρείται και δεν φαίνεται στην καθημερινότητα του Ρέντη, εκεί όπου είναι ο «καθρέφτης» μίας ομάδας.

ΥΓ: Από την άλλη παρατηρείται μία τάση να «γκρεμιστεί» ο Τουρέ και να χαρακτηριστεί «αργός» και οτιδήποτε άλλο. Μα πότε ήταν «σφαίρα» ο Τουρέ; Είναι άλλο ο μεγάλος διασκελισμός του και διαφορετικό ότι ήταν «σφαίρα». Ποτέ ο Τουρέ δεν φημιζόταν για την ταχύτητά του, ακόμα και στις πολύ σπουδαίες του σεζόν με Μονακό, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ