ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Και, όμως, κάνει και διαχείριση υλικού

SUPERLEAGUE / ÏÖÇ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÖÇ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι Σα και Τσιμίκας είναι οι παίκτες του Ολυμπιακού που μετά την επιστροφή από την καραντίνα έχουν το απόλυτο στα τέσσερα ματς των "ερυθρόλευκων".

Η επιστροφή του Ολυμπιακού μετά την καραντίνα για την πανδημία, είχε δύσκολα ματς. Αρχικά ήταν η πρεμιέρα των playoffs με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ένα ματς που ουσιαστικά "κλείδωσε" και τον τίτλο.

Ακολουθούσε αυτό με τον Άρη που άσχετα αν αποκλείστηκε από την ΑΕΚ, έχει ηττηθεί μόνο από τον Ολυμπιακό σε αυτό το διάστημα. Και υπήρχαν το ντέρμπι των αιωνίων με τον Παναθηναϊκό και αυτό με τον ΠΑΟΚ, στη ρεβάνς του Κυπέλλου.

Στις 7 Ιουνίου έγινε η επανέναρξη, μέσα σε 17 ημέρες τέσσερα ματς με την ξεχωριστή τους σημασία. Και, όμως, παρά την κρισιμότητα των αγώνων, ο Πέδρο Μαρτίνς κατάφερε να κάνει και μια διαχείριση του υλικού του, ώστε παίκτες του να μην ξεμείνουν από δυνάμεις.

Δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός πως ο Ολυμπιακός άλλωστε μπροστά του έχει και την Ευρώπη, εκτός του τελικού Κυπέλλου που προστέθηκε στο μενού του, μετά την πρόκρισή του επί του ΠΑΟΚ.

ΜΟΛΙΣ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΕΣ…

Κοιτάζοντας αυτά τα τέσσερα ματς έτσι, διαπιστώνει κανείς πως μόλις δύο ποδοσφαιριστές ήταν αυτοί που δεν έχασαν λεπτό! Που έκαναν το 4Χ90=360 λεπτά συμμετοχής. Ναι, κάποιοι έχασαν ελάχιστα λεπτά, αλλά δεν έχουν το απόλυτο.

Ποιοι είναι οι δύο που εμπιστεύθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς; Αρχικά ο Ζοσέ Σα. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, κράτησε και την Τετάρτη όταν χρειάστηκε, βοήθησε στην πρόκριση. Νωρίτερα η αλήθεια είναι πως δεν είχε το δύσκολο έργο, νικήθηκε μόνο από τον Ιντέγε του Άρη μετά την καραντίνα.

Ο Κώστας Τσιμίκας είναι ο δεύτερος. Ο αριστερός μπακ των Πειραιωτών σπάει τα κοντέρ, σε μια πολύ επιβαρυμένη σεζόν για τον ίδιο. Καλείται να διαχειριστεί τον εαυτό του ανάλογα με τους αντιπάλους του και ειδικά μετά την αντικατάσταση του Τζόλη κόντρα στον ΠΑΟΚ, πήρε μέτρα και βοήθησε και αυτός για την πρόκριση

ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΜΕΝΟΙ

Από κοντά βέβαια στο κομμάτι του απόλυτου, είναι άλλοι τέσσερις παίκτες. Που έχουν γίνει από μία φορά αλλαγή. Για την ακρίβεια, ο Ομάρ έχει χάσει μόλις 16 λεπτά. Αυτά που έγινε αλλαγή με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Στο ίδιο ματς, επίσης αλλαγή έγινε ο Καμαρά, μόλις για 5 λεπτά δεν έχει το απόλυτο.

Και πάλι στο ντέρμπι των αιωνίων, έγινε αλλαγή στο 61’ και έχασε 29 λεπτά και ο Γκιλιέρμε, που έχει παίξει ενενηντάλεπτα στα άλλα τρία ματς.

Δεκαπέντε λεπτά έχει χάσει και ο Ουσεϊνού Μπα. Ο στόπερ αποκάλυψη για τον Ολυμπιακό φέτος. Έχει παίξει σε όλα τα ματς και βγήκε αλλαγή στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στο 75ο λεπτό.

Ο Μπουχαλάκης πλην της ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ που αντικαταστάθηκε στο πρώτο ημίχρονο, είχε αντικατασταθεί νωρίς (στο 52’) και με τον Άρη. Και κάπως έτσι καταλαβαίνει κανείς το σκεπτικό του Μαρτίνς και τη διαχείριση που καλείται να κάνει και στη συνέχεια.

ΣΕ ΟΛΑ ΒΑΣΙΚΟΣ, ΣΕ ΟΛΑ ΑΛΛΑΓΗ

Ένα ακόμη παράδειγμα του οποίου ο Μαρτίνς δείχνει πως δεν θέλει να τον… κάψει, είναι ο Ελ Αραμπί. Με τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα έπαιξε 84 λεπτά. Σκόραρε, έδωσε τη νίκη. Με τον Άρη στο Καραϊσκάκη, βγήκε στο 53’. Με τον Παναθηναϊκό που σκόραρε πάλι, βγήκε στο 60’. Και με τον ΠΑΟΚ που έχασε μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει, έγινε αλλαγή στο 87’. Σε όλα τα ματς βασικός, αλλά σε όλα και αλλαγή. Ένα ακόμη παράδειγμα διαχείρισης…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ