ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Και γιατί να μην το πιστέψει;

EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÃÏÕËÂÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÃÏÕËÂÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός περιμένει την επιστροφή στη δράση και το Final-8 στο Europa League τού... κλείνει το μάτι, που δεν τον αφήνει ασυγκίνητο ως προοπτική. Ο Μαρτίνς θα αναζητήσει την ειδική διαχείριση του ρόστερ του.

Η είδηση ότι η UEFA σκέφτεται τη διεξαγωγή του Final-8 στην Ελλάδα λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό, σίγουρα δεν άφησε ασυγκίνητους τους «ερυθρόλευκους». Προσοχή. Αναφερόμαστε σε μια αρχική σκέψη και με πολλές δυσκολίες. Εγώ αυτό που θα κρατήσω από όλο αυτό, είναι το Final-8. Όταν έχεις μια ρεβάνς με τη Γουλβς, έστω και μετά το 1-1, που είναι πιθανό να μη γίνει στη φυσική έδρα του αντιπάλου, οφείλεις να το παλέψεις. Πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Θα εξαρτηθεί στο πως θα είναι τότε η Γουλβς, πως ο Ολυμπιακός.

Στο στρατόπεδο των «ερυθρολεύκων», παρότι υπήρξε ξεκούραση και με δύο εβδομάδες άδεια, είναι λογικότατο να μπουν οι παίκτες σε έναν άλλο ρυθμό. Αυτόν που θα επιβάλλουν τα συνεχόμενα ματς στα πλέι οφ. Η απόφαση είναι ειλημμένη και ο στόχος είναι 6 Ιουνίου να γίνει σέντρα. Και 17 Ιουλίου, να πέσει η αυλαία. Μετά, θα περιμένει το Κύπελλο Ελλάδας και η ρεβάνς με τη Γουλβς που θα γίνει τον Αύγουστο, για τη φάση των «16» του Europa League.

Σαφέστατα και οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς θα έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι μπορούν το κάτι παραπάνω. Και γιατί να μην το πιστέψουν δηλαδή; Ένα ματς θα είναι με τη Γουλβς, γκολ θα ψάξουν, θα έχουν μπροστά τους αν όλα πάνε καλά μια άλλη… διοργάνωση. Γιατί οι πληροφορίες δείχνουν πως οδηγούμαστε σε διαδικασία Final-8 για να ολοκληρωθεί και το Europa League πιο γρήγορα. Όπως και το Champions League.

ΘΕΛΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Τα ματς των πλέι οφ θα γίνουν με δύσκολες συνθήκες. Καιρικές. Και όχι μόνο… Με Έλληνες διαιτητές και άγνωστο τι θα γίνει με το VAR, εν αναμονή των προσφυγών Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο CAS, θα έχουμε… ωραίες βραδιές. Το μόνο σίγουρο. Την ίδια ώρα που ονόματα θα παρελαύνουν, θα προτείνονται, ο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του θα καλούνται να αποδείξουν πως δεν έχει ολοκληρωθεί η χρονιά. Πως έχουμε ακόμη μπροστά μας δρόμο. Έτσι θα είναι.

Είναι δεδομένο πως ο Μαρτίνς θα αναζητήσει την ειδική διαχείριση του ρόστερ του. Προφανώς και θα τον βοηθήσει το ότι θα έχει 20 παίκτες στον πάγκο του. Το κάνει… πιο εύκολο, ακόμη και στο κομμάτι των αλλαγών. Καλοκαιρινή διαδικασία με πλέι οφ, Κύπελλο και Europa League να περιμένει, με… 13 και 14 παίκτες, δεν πρόκειται να βγει. Από τη στιγμή που ο Μαρτίνς έχει την άνεση στη βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση των 26 αγωνιστικών, θα το… δει κάπως αλλιώς. Το… κάπως, γιατί ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θέλει να επηρεαστεί η εικόνα της ομάδας του. Θέλει σοβαρότητα, να συνεχίσει δυνατά όπως έκλεισε τη σεζόν και να μη δώσει δικαίωμα και περαιτέρω προπαγάνδα από… γνωστούς αντιπάλους (όχι μόνο στα γήπεδα).

ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ…

Στο Ρέντη πλέον, μπαίνουν στη διαδικασία της αντίστροφης μέτρησης. Δύο εβδομάδες και… λίγες ώρες για τη σέντρα στα πλέι οφ. Ο Μαρτίνς έχει ανεβάσει ρυθμό, δίνει βάρος σε τακτική και μπάλα και ψάχνει την επιστροφή στη δράση με τον καλύτερο τρόπο. Όπως έχουμε τονίσει άλλωστε, δεν είναι μια απλή… επιστροφή. Το βλέπει ως μια μεγάλη ευκαιρία. Έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του, δεν έχει τίποτα να αποδείξει ούτε στον Ολυμπιακό ούτε σε αυτούς που θα τον ήθελαν. Ρίχνει το βάρος στα πλέι οφ, αλλά πάντα στην άκρη του μυαλού του θα είναι το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Μια πρόκριση επί των Γουλβς άλλωστε, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, αλλάζει το status για τα καλά…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ