ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ίδια ενδεκάδα, άλλα μυαλά

EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÉËÁÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÉËÁÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ενδεκάδα που κερδίσει δεν αλλάζει, αλλά η νοοτροπία αλλάζει. Ο Πέδρο Μαρτίνς περιμένει άλλη μία δύσκολη μάχη με τη Μπασακσεχίρ κι έχει φροντίσει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να νίκησε την Μπασακσεχίρ στο σπίτι της και να επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη με το "χρυσό" 1-0 που του δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα Play Off του Champions League, ωστόσο, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αρκετούς λόγους να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα.

Οι "ερυθρόλευκοι" τα πήγαν πολύ καλά σε ομαδικό επίπεδο, υπηρέτησαν σωστά το τακτικό πλάνο κι έφτασαν στο στόχο της νίκης με μηδέν παθητικό, ωστόσο, υπέπεσαν σε πολλά ατομικά λάθη γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο -κι έτσι έπρεπε- από τον Πορτογάλο τεχνικό.

Εντόπισε έλλειψη συγκέντρωσης σε αρκετά σημεία του αγώνα, αλλά και κακή νοοτροπία κυρίως από το σημείο που η τουρκική ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του αρχηγού της, Καχβετσί με δεύτερη κίτρινη. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το φινάλε, πέρα από τα χοντρά λάθη του Μπρούνο, οι παίκτες του έπαιζαν λες και το παιχνίδι είχε τελειώσει με αποτέλεσμα να επιτρέψουν στους γηπεδούχους να εγκατασταθούν έξω από την περιοχή του Ζοζέ Σα.

Η ομάδα του Οκάν Μπουρούκ θα στερηθεί αύριο (Τρίτη 13/8, 21.30) στο "Γ. Καραϊσκάκης" τις υπηρεσίες του διεθνούς μέσου που δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα νεύρα του, όπως και του στόπερ Σεντζού λόγω των έντονων διαμαρτυριών στα αποδυτήρια, ενώ και ο ίδιος ο κόουτς δεν θα καθίσει στον πάγκο, για τον ίδιο λόγο.

Όλα αυτά, ωστόσο, μικρή σημασία έχουν για τον προπονητή του Ολυμπιακού, για μια σειρά από πολύ συγκεκριμένους λόγους. Πρώτον επειδή το ρόστερ της Μπασάκ έχει κι άλλες επιλογές και δεύτερον επειδή αν οι παίκτες του δώσουν δικαίωμα όπως στο "Φατίχ Τερίμ" οι πιθανότητες να το πληρώσουν είναι πολλές... Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη στατιστική του πρώτου αγώνα οι Τούρκοι είχαν 19 τελικές (7 στο στόχο) και ο Ολυμπιακός 10 (4 στο στόχο).

ΓΕΜΑΤΟ ΡΟΣΤΕΡ Η ΜΠΑΣΑΚ

Παίκτες όπως ο πολύπειρος Αρντά Τουράν (32) πρώην της Μπαρτσελόνα και της Ατλέτικο Μαδρίτης ή ο Ντεμπά Μπα που δεν αγωνίστηκαν στο πρώτο ματς, με τον Ελία που μπήκε ως αλλαγή, ετοιμάζονται για την αυριανή αναμέτρηση, οπότε οι "ερυθρόλευκοι" να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί, προετοιμασμένοι και υποψιασμένοι.

Στο αγωνιστικό σκέλος μετά και την προπόνηση που έγινε το πρωί της Κυριακής στο "Γ. Καραϊσκάκης", αλλαγές δύσκολα θα υπάρξουν στην ενδεκάδα. Εκτός απροόπτου ο Μαρτίνς θα εμπιστευθεί τους ίδιους έντεκα, με σκοπό να παίξουν ακόμη καλύτερα και να "κλειδώσουν" την πρόκριση.

Ο Σα θα έχει μπροστά του στην τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά τους Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκα. Στον άξονα το δίδυμο των Μπουχαλάκη – Γκιλιέρμε δεν θα αλλάξει. Την τριάδα μπροστά τους θα σχηματίσουν οι Ποντένσε, Βαλμπουενά, Μασούρας, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα παραμείνει ο Γκερέρο.

Στη διάρκεια των προπονήσεων έχουν γίνει και κάποιες αλλαγές στις οποίες πήραν χρόνο με το βασικό σχήμα και οι Αραμπί, Ραντζέλοβιτς, Καμαρά, αλλά αυτές είναι σκέψεις κυρίως για την εξέλιξη του ματς κι όχι για το ξεκίνημα. Εκείνο που ενδιαφέρει τον 49χρονο τεχνικό είναι οι παίκτες του να έχουν τη συγκέντρωση που είχαν και στον εντός έδρας αγώνα με την Πλζεν.

Να μπουν δυνατά στο γήπεδο, να παίξουν μυαλωμένα, χωρίς ρίσκο, με τις προωθήσεις των μπακ να γίνονται με ασφάλεια και κάλυψη, ενώ άπαντες θα πρέπει να είναι συνεπείς και στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, αφού η Μπασάκ είναι μια ποιοτική ομάδα με αρετές κυρίως στο δημιουργικό σκέλος.

Αναφορικά με τη 18άδα, το πιο πιθανό είναι ο Μπρούνο κι επειδή δεν έπεισε στο πρώτο ματς, αλλά και για να προφυλαχθεί να μείνει εκτός και να αντικατασταθεί από τον Χιλάλ Σουντανί, ενώ θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε αν αυτή τη φορά θα είναι στην αποστολή ο Λεονάρντο Κούτρης, για τον οποίο - όπως διαβάσατε στο Sport24.gr- παραμένει έντονο το ενδιαφέρον της ισπανικής Μαγιόρκα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ