ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η συνταγή κι η αγωνία του Μαρτίνς

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η εντεκάδα που φέρεται ως η πιθανότερη να ξεκινήσει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, είναι κοντά σε αυτή που είχε αγωνιστεί πριν έξι μήνες στο ΟΑΚΑ. Αγωνία Μαρτίνς για την κατάσταση του γηπέδου.

Ώρα ντέρμπι για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» αύριο αντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και ο στόχος τους είναι να διατηρήσουν το απόλυτο των βαθμών και να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τον Μάρτιο του 2019, ήταν η τελευταία φορά που… ανηφόρισαν στο ΟΑΚΑ. Γνωστή η κατάληξη εκείνης της αναμέτρησης με το 0-1 με τον Γκερέρο, να μετατρέπεται σε διακοπή αγώνα και τελικά 0-3.

Εκείνο το ματς, όμως, το κρατάμε, για έναν λόγο. Γιατί σε σύγκριση με το αυριανό, ίσως είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που ο Ολυμπιακός θα είναι τόσο κοντά στην εντεκάδα του! Δεν βλέπεις δηλαδή... οχτώ παίκτες να έχουν φύγει για παράδειγμα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, μετά το τέλος της περσινής περιόδου και με την ομάδα να αποτυχαίνει να κατακτήσει κάποιον τίτλο, είχε ζητήσει ένα βασικό πράγμα από τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Να διατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό ο βασικός κορμός. Είναι χαρακτηριστικό πως οι δύο από τους έντεκα που ξεκίνησαν στο ματς του Μαρτίου, δεν μπορούν να είναι στη διάθεση του Μαρτίνς τώρα. Ο ένας, παραμένει κλινήρης (Σισέ) και ο άλλος (Φορτούνης) συνεχίζει την αποκατάστασή του μετά τη ρήξη χιαστών που υπέστη.

ΜΕ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΟ...

Ας θυμηθούμε πως είχε ξεκινήσει τον Ολυμπιακό τον Μάρτη, ο Πέδρο Μαρτίνς. Κάτω από τα δοκάρια, ήταν ο Σα. Δεξιά ο Ομάρ, αριστερά ο Κούτρης. Στόπερ είχαν παίξει οι Μεριά, Σισέ, ενώ στη μεσαία γραμμή ήταν οι Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε. Επιτελικός ο Φορτούνης, στα άκρα οι Μασούρας, Ποντένσε και στην κορυφή της επίθεσης, ο σκόρερ Γκερέρο. Οι οχτώ από τους έντεκα, ήταν βασικοί το βράδυ της Τετάρτης στο Καραϊσκάκη, απέναντι στην Τότεναμ. Στην υπερπροσπάθεια του 2-2. Οχτώ στους έντεκα και προσέξτε, ο ένας εκτός λίστας (Κούτρης) και οι άλλοι δύο εκτός με προβλήματα.

Σαφέστατα και αυτό λέει πολλά. Έχει μια συγκεκριμένη ομάδα ποδοσφαιριστών που εμπιστεύεται για τα καλά και στα δύσκολα ο Μαρτίνς.

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού θα ολοκληρωθεί με την απογευματινή προπόνηση. Δοκίμασε κάποια πράγματα χθες, θα δει και σήμερα. Ωστόσο, η εντεκάδα που φέρεται ως η πιθανότερη να ξεκινήσει αύριο στο ΟΑΚΑ, είναι κοντά σε αυτή που είχε αγωνιστεί πριν έξι μήνες στο ΟΑΚΑ!

Μια ακόμη επιβεβαίωση και δικαίωση, της παραμονής του βασικού κορμού. Έχει παίξει ρόλο αυτό στην ομάδα. Βλέπεις αυτοματισμούς, πλέον όλοι γνωρίζουν καλύτερα τους συμπαίκτες τους. Καταλυτικό βέβαια ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι προσαρμόστηκε αμέσως στα νέα δεδομένα ο Βαλμπουενά. Για τα άκρα προοριζόταν, αλλά μετά τον τραυματισμό του Φορτούνη, μεταφέρθηκε σε ρόλο επιτελικού. Καλύπτοντάς τον μάλιστα, με απόλυτη επιτυχία.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Έχει μια μεγάλη… τρέλα ο Μαρτίνς. Το γήπεδο. Θέλει η ομάδα του να παίζει σε καλούς αγωνιστικούς χώρους. Στη Λάρισα, δεινοπάθησε. Έβλεπε τους παίκτες του να δυσκολεύονται να κάνουν κοντρόλ και μετά το τέλος του αγώνα, στις δηλώσεις του, δεν είχε πρόβλημα να το επισημάνει. Κάθε άλλο. Ένα πρωινό, το καλοκαίρι του 2018 στην προετοιμασία, έκανε άνω-κάτω το προπονητικό κέντρο της Γκενκ για να αλλάξει γήπεδο η ομάδα και παράλληλα να ποτιστεί, αυτό στο οποίο μεταφέρθηκαν οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Μαρτίνς, γνωρίζει για την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του ΟΑΚΑ. Ρωτούσε μάλιστα και χθες, για το πόσο άσχημη μπορεί να είναι η εικόνα του. Είναι κάτι που τον προβληματίζει, κάτι που δεν του αρέσει. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι βέβαια και γι’ αυτό, οφείλει να προσαρμοστεί και με αυτά τα δεδομένα...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Δεν ρισκάρει ο Μαρτίνς
Ολυμπιακός: Η νέα πρόκληση του Κούτρη
Ολυμπιακός: Τους τρελαίνει ο Σεμέδο
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ