ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η Πόρτο αλλάζει την προσέγγιση

CHAMPIONS LEAGUE / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÏÓÖÐ - ÂÉÊÔÏÑÉÁ ÐËÆÅÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÏÓÖÐ - ÂÉÊÔÏÑÉÁ ÐËÆÅÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός μπήκε για να "πνίξει" την Πλζεν και τη Μπασακσεχίρ στο "Καραϊσκάκης". Η Κράσνονταρ είχε κάνει το 0-2 κόντρα στην Πόρτο στο 12'. Ο Μαρτίνς επιλέγει ξανά τα ίδια πρόσωπα, αλλάζει όμως την προσέγγιση.

Έχουν μείνει λίγες ώρες πριν από την πιο κρίσιμη, μέχρι την επόμενη, φετινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού. Το βράδυ της Τετάρτης (21/8, 22.00) στο Φάληρο οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν την Κράσνονταρ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα playoffs του Champions League. Ο βαθμός δυσκολίας έχει αλλάξει.

Άλλο Βικτόρια Πλζεν, άλλο Μπασακσεχίρ και άλλο Κράσνονταρ. Αυτό το ρόστερ, που αξίζει 148 εκατ. ευρώ με βάση τη χρηματιστηριακή αξία των παικτών, ξεκάθαρα δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με τους Τσέχους, ούτε με τους Τούρκους. Μολονότι η Μπασακσεχίρ διέθετε παίκτες εγνωσμένης αξίας, οι περισσότεροι ήταν μεγάλοι σε ηλικία (Ρομπίνιο 35, Ντεμπά Μπα 34, Κλισί 34, Σεντζού 34, Αρντά 32) και εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αποτελεσματικοί, δίχως αυτό να μειώνει την πρόκριση των Πειραιωτών.

Εδώ μιλάμε για ένα πιο νεανικό σύνολο (μέσος όρος ηλικίας 26,5 χρόνια), με ταχύτατους ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων ο μοναδικός της εκτιμώμενης ενδεκάδας που θα ξεπερνά τα 30 έτη είναι ο Μάρκους Μπεργκ. Αυτή λοιπόν η ταχύτητα που διακρίνει το ρωσικό σύνολο υποχρεώνει τον Πέδρο Μαρτίνς να διαφοροποιήσει σε ένα βαθμό την τακτική του προσέγγιση σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, τουλάχιστον τα εντός έδρας.

"ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ Η ΠΟΡΤΟ"

Θα θυμάστε ότι ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τον αγώνα με την Πλζεν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης ήταν το κάτι άλλο. Οι ερυθρόλευκοι έπνιξαν τους Τσέχους και τους "σφυροκοπούσαν", παρότι τα τέσσερα γκολ μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Με τη Μπασακσεχίρ παρά το 0-1 του πρώτου αγώνα, οι Πειραιώτες ξεκίνησαν πάλι... εκρηκτικά, με το δοκάρι του Γκιλιέρμε και το ασφυκτικό πρέσινγκ. Αυτή τη φορά χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή, ειδικά στα πρώτα λεπτά του αγώνα. "Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί, να έχουμε υπομονή και εμείς και ο κόσμος" είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Μαρτίνς. Υπομονή και προσοχή λοιπόν.

Το εξήγησε στους παίκτες του: " Να μην την πατήσουμε όπως η Πόρτο". Οι Δράκοι βρέθηκαν να χάνουν 0-2 μετά τα πρώτα 12 λεπτά. Εντός έδρας παιχνίδι είναι και δεδομένα θέλει τη νίκη ο Ολυμπιακός, αλλά για να έρθει θα χρειαστεί εξυπνάδα, ψυχραιμία και όχι αβίαστα λάθη που θα κοστίσουν. Ο Πορτογάλος τεχνικός αλλάζει την προσέγγιση λοιπόν. Δεν θα... ταμπουρωθεί η ομάδα του δίνοντας χώρο στους Ρώσους, όμως η διαφύλαξη του μηδέν και η προσπάθεια να αποφευχθεί ένα γρήγορο εις βάρος της γκολ, είναι κομβικής σημασίας. Η Κράσνονταρ είναι... μανούλα στην κόντρα επίθεση, εξαιρετική στο transition και αυτό το έθιξε ουκ ολίγες φορές στην ομάδα του ο 49χρονος τεχνικός.

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΣΕΩΝ

Από εκεί και πέρα, είναι σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός θα παράξει τελικές. Με σύμμαχο το κατάμεστο γήπεδο θα βρει στιγμές απέναντι στον 20χρονο τερματοφύλακα Σαφόνοβ και θα πρέπει να τις αξιοποιήσει. Ο στόχος δεν είναι άλλος από αυτό που είπε ο Μαρτίνς: "Το καλύτερο αποτέλεσμα θα ήταν νίκη χωρίς να δεχτούμε γκολ". Παρά τη μερική διαφοροποίηση στο σκεπτικό, ο Ίβηρας κόουτς θα επιμείνει στα ίδια πρόσωπα που έχουν ξεκινήσει στα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια. Σε αυτή τη φάση εκτιμά ότι η ενδεκάδα που πρέπει να εκκινήσει είναι η ίδια. Στο τέρμα ο Ζοζέ Σα. Δεξιός μπακ ο Ομάρ, αριστερός ο Τσιμίκας και Σεμέντο - Μεριά στο κέντρο των μετόπισθεν.

Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκης θα αγωνιστούν στη μεσαία γραμμή, ο Ποντένσε στο δεξί "φτερό", ο Μασούρας στο αριστερό και ο Βαλμπουενά πίσω από τον Γκερέρο. Έχει τη σημασία του να παίξει αριστερά και όχι δεξιά ο Μασούρας. Έχει αποδείξει πόσο πολύ βοηθάει αμυντικά και γι' αυτό θα ενισχύσει τον Τσιμίκα στην... εξουδετέρωση του Σουλεϊμάνοβ. Όλα αυτά σε διάταξη 4-2-3-1 ασφαλώς. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καραργύρης, Αλέν, Σισέ, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Μπρούνο, Ανδρούτσος, Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί, Καμαρά, Σουντανί. Από αυτούς θα "κοπούν" τέσσερις για να συγκροτηθεί η 18άδα.

4-3-3 ΜΕ ΜΠΕΡΓΚ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Η Κράσνονταρ ταξίδεψε στην Ελλάδα με δύο σημαντικές απουσίες. Ο κεντρικός αμυντικός και αρχηγός, Αλεξάντρ Μαρτίνοβιτς, είναι τραυματίας. Το ίδιο ισχύει και με τον Βραζιλιάνο επιθετικό, Άρι. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, οι Ρώσοι θα αγωνιστούν με διάταξη 4-3-3. Ο Σαφόνοβ θα υπερασπιστεί την εστία. Δεξιός μπακ θα είναι ο 28χρονος Ρώσος Πετρόβ, αριστερός ο 25χρονος Κολομβιανός Ραμίρες και στόπερ ο 30χρονος Ισλανδός Φιόλουσον με τον 26χρονο Σέρβο Σπάιτς.

Η τριάδα στη μεσαία γραμμή με τον 29χρονο Ρώσο Καμπόλοβ σε πιο ανασταλτικό ρόλο, έχοντας πλάι του τον 24χρονο Ολλανδό Φιλένα (δεξιά) και τον 29χρονο Γάλλο Καμπελά (αριστερά). Ο 24χρονος Βραζιλιάνος Βάντερσον θα βρεθεί στο αριστερό "φτερό", ο 20χρονος Ρώσος Σουλεϊμάνοβ στο δεξί και ο Μπεργκ στη γραμμή κρούσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Αποστολή χωρίς Κούτρη, αλλά με Σουντανί
Μαρτίνς: "Οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ