ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η πιο δύσκολη αποστολή για Μπα και Σισέ

SUPERLEAGUE / ΦΙΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ 45ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ / ΑΠΟΝΟΜΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΦΙΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ 45ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ / ΑΠΟΝΟΜΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τον Ρούμπεν Σεμέδο νοκ άουτ από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γουλβς στο Μολινό, ο Πέδρο Μαρτίνς θα στηριχτεί στο δίδυμο των κολλητών Μπα - Σισέ για το κέντρο της άμυνας.

Η πιο δύσκολη αποστολή πριν την επόμενη… Μπα και Σισέ, γνώριζαν πως θα έπαιζαν μαζί σε ένα από τα πιο έντονα ματς της φετινής σεζόν για τον Ολυμπιακό. Αυτό στο “Emirates” στις 27 Φεβρουαρίου 2020. Τότε που οι δύο Σενεγαλέζοι στόπερ, έπαιξαν βασικοί απέναντι στην Άρσεναλ.

Τότε που πολλοί αγχώνονταν για την εικόνα τους. Στάθηκαν περίφημα, ο Σισέ είχε ανοίξει μάλιστα το σκορ στέλνοντας το ματς στην παράταση και πανηγύρισαν μια σπουδαία πρόκριση! Η λύση με Μπα και Σισέ στο «Μολινό», είναι μονόδρομος για τον Μαρτίνς. Δύο στόπερ που είναι και κολλητοί εκτός γηπέδου.

Που έχουν εξαιρετική σχέση, έστω και αν είναι… άλλα παιδιά. Ο Σισέ δείχνει ο πιο ενθουσιώδης, ο πιο… τρελός της παρέας. Ο Μπα, πιο προσγειωμένος, πιο συνεσταλμένος. Έχουν δέσει μια χαρά μαζί, όμως και αυτό έχει φανεί και στο γήπεδο.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ 2020

Είναι χαρακτηριστικό πως Μπα και Σισέ έπαιξαν μαζί στο κέντρο της άμυνας το 2020. Είχε προηγηθεί η ταλαιπωρία του Σισέ με την υγεία του, επέστρεψε τον Γενάρη και έτσι στις 26 του μήνα, είχαν παίξει στο 0-0 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Είχε προηγηθεί η αποβολή του Σισέ στην Κρήτη βλέπετε, με εκείνο το σπρώξιμο στο ball boy και όταν το ματς είχε ολοκληρωθεί. Σισέ και Μπα στάθηκαν μια χαρά, η δουλίτσα έγινε με το «μηδέν» πίσω και ο Μαρτίνς, τους εμπιστεύθηκε ξανά.

ΤΑ ΕΠΤΑ ΜΑΤΣ ΜΑΖΙ ΒΑΣΙΚΟΙ

Σε επτά αναμετρήσεις έχουν αγωνιστεί μαζί Σισέ και Μπα, ως βασικοί. Ας τα δούμε.

*26/1/2020 με την ΑΕΚ στο 0-0 όπως αναφέραμε

*15/2/2020 παίζουν στο 4-0 επί του Πανιωνίου στο Καραϊσκάκη και είναι η μίνι πρόβα ενόψει της Άρσεναλ

*27/2/2020 τι… βραδιά! Δίδυμο στο 1-2 μέσα στο Λονδίνο, στην ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού.

*12/3/2020 εδώ, δεν ξεκίνησαν μαζί βασικοί, αλλά έπαιξαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Στο 1-1 με τους Γουλβς στο Καραϊσκάκη. Ο Σεμέδο αποβλήθηκε πριν το μισάωρο και ο Σισέ πέρασε στη θέση του Μασούρα για να πλαισιώσει τον Μπα.

*14/6/2020 βασικοί στο 3-1 επί του Άρη στα πλέι οφ στο Καραϊσκάκη

*1/7/2020 μέσα και στο ματς που έδωσε μαθηματικά το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό. Πάλι στο Καραϊσκάκη, στο 2-1 με τον ΟΦΗ.

*19/7/2020 παρόντες και στη φιέστα του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ. Ο Μαρτίνς κράτησε Σεμέδο στον πάγκο ενόψει τελικού Κυπέλλου περισσότερο, ανεξάρτητα αν αυτός μας… την έκανε!

ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΥΨΟΣ, ΘΕΛΕΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ

Η παρουσία του Σισέ δίνει ύψος και μπροστά στον Ολυμπιακό. Αποδείχθηκε και στην αναμέτρηση με την Άρσεναλ. Μην ξεχνάμε πως ο Σενεγαλέζος αμυντικός είχε σκοράρει δύο φορές και στο ματς Κυπέλλου με τη Λαμία. Το έχει το γκολ μπροστά, πλασάρεται καλά στην αντίπαλη άμυνα. Τρεις σεζόν εδώ, έχει βγάλει και εννέα γκολ.

Ο Μαρτίνς πάντως, είναι δεδομένο πως από αυτόν και τον Μπα, θα περιμένει ηρεμία στην άμυνα την ερχόμενη εβδομάδα στο «Μολινό». Θέλει τη σιγουριά, ας… φύγει η μπάλα με απομάκρυνση, να μην κάνουν ντρίμπλες έξω από την περιοχή. Ο Μπα δεν έχει συνηθίσει σε τέτοια, περισσότερο ο Σισέ τα έχει κάνει. Σε αυτό το ματς, όμως, δεν συγχωρείται το παραμικρό λάθος και πάνω σε αυτό το πλαίσιο, ο Μαρτίνς θα έχει απαιτήσεις από τους δύο στόπερ του.

Έχουν δείξει ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν και πάνω τους θα στηριχθεί, στην προσπάθεια για πρόκριση στο Final-8 που θα γίνει στη Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Θέλει και Τοροσίδη, αλλά...
Ολυμπιακός: Ζητά την παρέμβαση της FIFA
Ολυμπιακός: Εισαγγελική παρέμβαση για τη φιέστα
Μαρτίνς: "Διακοπές τέλος, έχουμε δουλειά…"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ