ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η περίπτωση Κιριντιλί και η αναμονή των Τούρκων

The team of Konyaspor before the Europa League Group I soccer match between Marseille and Konyaspor, in Marseille, southern France, Thursday, Sept. 14, 2017. (AP Photo/Claude Paris)
The team of Konyaspor before the Europa League Group I soccer match between Marseille and Konyaspor, in Marseille, southern France, Thursday, Sept. 14, 2017. (AP Photo/Claude Paris) AP

Το όνομα του τερματοφύλακα της Κόνιασπορ, Σερκάν Κιριντιλί, αναφέρεται ότι απασχολεί σοβαρά τον Ολυμπιακό. Ο αντιπρόεδρος και ο γενικός διευθυντής του τουρκικού συλλόγου μιλούν για το θέμα στο Sport24.gr. "Κίνηση πίεσης για Σεμέδο" υποστηρίζουν στην Ισπανία.

Σε πολλά μέτωπα κινείται ο Ολυμπιακός. Το μεταγραφικό παζλ δεν έχει ολοκληρωθεί, απομένουν μερικά ακόμα κομμάτια για να συμπληρωθεί. Κεντρικός αμυντικός, οκτάρι, επιθετικός, αλλά και τερματοφύλακας. Δεύτερος, που θα πλαισιώσει τον Ζοζέ Σα, τον οποίο οι "ερυθρόλευκοι" αγόρασαν αντί 2.500.000 ευρώ από την Πόρτο.

Την Παρασκευή (21/6) οι Τούρκοι ανέφεραν ότι ο Ολυμπιακός εξετάζει την περίπτωση του 34χρονου Σερκάν Κιριντιλί που αγωνίζεται στην Κόνιασπορ. Τέσσερις φορές διεθνής με την εθνική Τουρκίας, με ύψος 1.86, έχει συμβόλαιο στην ομάδα του μέχρι το 2020. Για να τον αποκτήσουν οι Πειραιώτες, θα πρέπει να πληρώσουν την Κόνιασπορ.

Νέα δημοσιεύματα για το "ερυθρόλευκο" ενδιαφέρον κυκλοφόρησαν και την Κυριακή (23/6) και το Sport24.gr επικοινώνησε με ανώτατα στελέχη της τουρκικής ομάδας. Ο αντιπρόεδρος, Σελτσούκ Ακσόι, δήλωσε: "Μέχρι στιγμής δεν μας έχει κάνει πρόταση ο Ολυμπιακός. Θα την αξιολογήσουμε αν και εφόσον προκύψει".

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής, Σετσκίν Οζντίλ, επεσήμανε: "Δεν μας έχει εκφράσει επίσημα το ενδιαφέρον του ο Ολυμπιακός. Ίσως να μας καλέσουν, θα δούμε. Ο Σερκάν είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Τουρκία". Στην ερώτηση για το πόσο κοστολογείται ο Κιριντιλί, απάντησε: "Δεν έχουμε μιλήσει για ποσά με το διοικητικό συμβούλιο".

Ο Κιριντιλί παίζει στην Κόνιασπορ από το 2015 και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έκανε 33 συμμετοχές. Ξεκίνησε την καριέρα του από την ακαδημία της Αντάνασπορ και ακολούθησαν Ανκαραγκουτσού, Φενέρμπαχτσε και Ρίζεσπορ. Έχει πάρει δύο Κύπελλα Τουρκίας με τη Φενέρ (2012, 2013) και ένα με την Κόνιασπορ (2017), αλλά και ένα σούπερ καπ Τουρκίας πάλι με την Κόνιασπορ (2018).

"ΚΙΝΗΣΗ ΠΙΕΣΗΣ ΓΙΑ ΣΕΜΕΔΟ"

Κατά τη διάρκεια της Κυριακής (23/6) έγινε γνωστό πως χαλάει η μεταγραφή του Ρούμπεν Σεμέδο. Ο 25χρονος Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός, η Νο1 επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς, έχει συμφωνήσει με τους "ερυθρόλευκους", όχι όμως και ο Ολυμπιακός με τη Βιγιαρεάλ. Οι διαπραγματεύσεις δεν κατέληξαν σε συμφωνία και μένει να φανεί εάν πράγματι η υπόθεση έχει "ναυαγήσει" οριστικά.

Στην Ισπανία ανέφεραν, πάντως, πως δεν αποκλείεται όλο αυτό να αποτελεί μια κίνηση τακτικής εκ μέρους του Ολυμπιακού και πως δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να αλλάξουν τα δεδομένα. Το βέβαιο είναι πως η διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ έχει στρέψει το βλέμμα της και σε άλλες περιπτώσεις, αφού δεν θέλει να χάσει χρόνο. Το θέμα του στόπερ, άλλωστε, "καίει".

* Το όνομα του Αργεντινού επιθετικού, Φράνκο Σολδάνο, έχει συνδεθεί με την ισπανική Χετάφε. Από τη διοίκησή της, ωστόσο, ανέφεραν πως δεν θα κινηθούν για να τον αποκτήσουν.

* Ο Δημήτρης Μάνος "κόπηκε" από την αποστολή του Ολυμπιακού που θα αναχωρήσει τη Δευτέρα (24/6) για το Γκντανσκ της Πολωνίας (στις 18.00 η άφιξη με πτήση από Κοπεγχάγη). Γίνεται προσπάθεια να συνεχίσει είτε στη League One (τρίτη κατηγορία Αγγλίας) είτε στη Σκωτία.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ