ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η νέα συγγνώμη, το πρόστιμο και ο "φευγάτος"

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός βλέπει το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ και… πρωταγωνιστές είναι Ρούμπεν Σεμέδο και Ντανιέλ Ποντένσε.

Φουλ επίθεση και στη συνέχεια, ήταν ο τίτλος του χθεσινού μας άρθρου, όσον αφορά στην επόμενη ημέρα της συνάντησης του Big-4 με τους αρμόδιους φορείς. Λίγες ώρες, ήταν αρκετές για να έρθει η επιβεβαίωση. Τα όσα έγιναν στον αγώνα Λαμία-ΠΑΟΚ με το VAR, έφεραν τη σκληρή ανακοίνωση των ερυθρολεύκων.

Την ίδια ώρα, η ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία της για τον αγώνα της Κυριακής (26/1) με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ένα ματς όπου οι ερυθρόλευκοι θέλουν μόνο το τρίποντο για να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΝΕΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Στην προπόνηση της Πέμπτης, έπρεπε να ξεκαθαριστεί κάτι. Η συμπεριφορά του Σεμέδο. Και αν λίγο μετά τον αγώνα ήρθε η ανάρτησή του στα social media για να ζητήσει "συγγνώμη" από συμπαίκτες και το παιδί που έσπρωξε στο "Γεντί Κουλέ", χθες ήταν η ώρα να το πει και απευθείας σε όλη την ομάδα. Ο Πορτογάλος παραδέχθηκε πως έκανε λάθος και ζήτησε "συγγνώμη" γιατί η ομάδα θα στερηθεί τις υπηρεσίες του στον αγώνα της Κυριακής.

Μάλιστα, επειδή ο Μαρτίνς δεν θέλησε να… βαρύνει την ατμόσφαιρα με ένα βαρύ πρόστιμο πριν από ένα τόσο σπουδαίο ματς, διευκρίνισε πως ο Σεμέδο θα πληρώσει το επόμενο τραπέζι της ομάδας. Είναι ένας άτυπος νόμος εδώ και χρόνια στην ομάδα του Ολυμπιακού, όταν κάποιος υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα.

Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ…

Ο Μαρτίνς το σκέφτεται για τον αντικαταστάτη του Σεμέδο στο ΟΑΚΑ. Ο Μπα, θα κρατήσει τη φανέλα του βασικού. Τρεις στόπερ, διεκδικούν τη θέση του τιμωρημένου Σεμέδο. Αβραάμ, Σισέ και Μεριά. Μόνο που η κάθε περίπτωση, είναι τελείως διαφορετική. Αν έκρινε κανείς από την επιλογή του Μαρτίνς στην Κρήτη, τότε θα πρέπει να δείξει Σισέ. Ήταν στον πάγκο, όταν Αβραάμ και Μεριά έμειναν εκτός 18άδας. Είναι, όμως, έτοιμος για ένα τόσο σημαντικό ματς, όταν είναι πίσω και ουσιαστικά χρόνο έχει πάρει στα δύο ματς Κυπέλλου με την Καλαμάτα;

Ο Μεριά, υποτίθεται πως είναι υπό παραχώρηση. Στις τελευταίες προπονήσεις μάλιστα, παίζει και ως αμυντικός χαφ! Όπως έγινε κόντρα στην Καλαμάτα στο Καραϊσκάκη! Έχει βαρύ φορτίο και στο πρωτάθλημα δεν έχει παίξει μετά την επιστροφή του Ολυμπιακού από το Λονδίνο και τα λάθη του κόντρα στην Τότεναμ.

Αναγκαστικά έπαιξε με τον Ερυθρό Αστέρα στον… τελικό για την πρόκριση στους "32" του Europa League. Θα πάρει μια νέα ευκαιρία, όταν δεν έχει ξεκαθαρίσει το μέλλον του; Πολλοί θεωρούν πως δύσκολα θα συμβεί αυτό. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, αυτά τα ματς τα ξέρει καλά. Και χθες στην προπόνηση, έδειχνε αποφασισμένος να πάρει αυτός τη φανέλα του βασικού. Ίσως είναι το πιο πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή… Θα δείξουν, όμως, οι δύο τελευταίες προπονήσεις…

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ, ΑΛΛΑ…

Ο Πέδρο Μαρτίνς, έδωσε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του για το "διπλό" στην Κρήτη. Είχε σε μεγάλη εκτίμηση τον ΟΦΗ και το θεωρούσε πολύ δύσκολο ματς. Γι’ αυτό και στη σύντομη ομιλία του, είπε «μπράβο» για το τρίποντο που κράτησε την ομάδα πρώτη στη βαθμολογία. Ωστόσο, στάθηκε και στην εικόνα, τονίζοντας πως δεν έπρεπε η ομάδα του σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα να παίξει πίσω από την μπάλα. Να δώσει τόσους χώρους στον ΟΦΗ για να κάνει παιχνίδι. Δεν έχει συνηθίσει σε τέτοιες στιγμές άλλωστε φέτος ο Ολυμπιακός.

Ο "ΦΕΥΓΑΤΟΣ" ΠΟΝΤΕΝΣΕ

Στο Ρέντη και χθες ο Ντανιέλ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος εξτρέμ, όσο δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή του, ενεργεί κανονικά και με το… νόμο. Προπονήθηκε κανονικά με την ομάδα, χωρίς πάντως να δίνει στίγμα στους συμπαίκτες του για τις εξελίξεις. Χθες αργά το βράδυ, από την πατρίδα του προέκυπτε πως ίσως και σήμερα να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του στους Γουλβς. Βλέπετε η νέα του ομάδα (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου), χθες το βράδυ αντιμετώπιζε εντός έδρας την Λίβερπουλ. Άρα, έχει μια λογική να τρέξουν όλα σήμερα-αύριο.

Ο Ποντένσε πάντως, περιμένει ουσιαστικά με το εισιτήριο στο χέρι, για να πάρει το αεροπλάνο για την Αγγλία και να οριστικοποιηθεί η μεταγραφή του. Προφανώς και υπάρχουν ακόμη τελευταίες λεπτομέρειες. Στην Πορτογαλία μάλιστα, εκτιμούσαν πως ο Ολυμπιακός θα βάλει λιγότερα από 30 εκατ. ευρώ τελικά στο ταμείο του. Ίσως και λίγο κάτω από τα 28…

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ