ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η Λιόν τον στέλνει στα playoffs του Champions League

EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÃÏÕËÂÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÃÏÕËÂÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η πρόκριση της Λιόν στέλνει τον Ολυμπιακό (εάν η ίδια ή η Νάπολι δεν κατακτήσουν το τρόπαιο) στα playoffs του Champions League - γλιτώνει τον τρίτο προκριματικό - εξασφαλίζοντας ακόμη και σε περίπτωση αποκλεισμού την παρουσία στους ομίλους του Europa League.

H Λιόν γνώρισε την ήττα (2-1) στο Τορίνο από τη Γιουβέντους, αλλά σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του πρώτου ματς στη Γαλλία προκρίθηκε στο Final 8 του Champions League, ένα αποτέλεσμα με θετικό αντίκτυπο για τη νέα ευρωπαϊκή σεζόν του Ολυμπιακού.

Η πρόκριση των γκον στέλνει τους ερυθρόλευκους στα playoffs (διπλά ματς) του Champions League. Η ομάδα του Πειραιά γλιτώνει έτσι τον τρίτο προκριματικό γύρο (στον οποίον βάσει συγκομιδής βαθμών χωρών στην UEFA στέλνει τον πρωταθλητή της Super League).

Ακόμη και να αποκλειστεί στα playoffs θα έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στους ομίλους του Europa League. Γιατί γίνεται αυτό; Ο Άγιαξ είναι επικεφαλής στα playoffs, οπότε αν περάσει η Λιόν (κάτι που έγινε δηλαδή) ή η Νάπολι (δεν εξασφάλισαν έξοδο στο Champions League μέσω των αντίστοιχων πρωταθλημάτων), από επικεφαλής των playoffs πηγαίνει στους ομίλους. Ο Ολυμπιακός είναι επικεφαλής του 3ου προκριματικού, οπότε ανεβαίνει κι αυτός γύρο (μαζί του και η Σλάβια), ώστε στα playoffs (μονοπάτι πρωταθλητών) να έχει 8 ομάδες.

Μοναδική προϋπόθεση να μην κατακτήσει το Champions League της τρέχουσας σεζόν η Λιόν ή η Νάπολι (το Σάββατο στις 22:00 η ρεβάνς στη Βαρκελώνη με την Μπαρτσελόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γιουβέντους - Λιόν 2-1: Έμεινε όρθια παρά τα γκολ του Ρονάλντο και προκρίθηκε στο Final 8
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ