ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η κριτική των ερυθρόλευκων στο ματς με την Άρσεναλ

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΣΕΝΑΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΣΕΝΑΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 0-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης" από την Άρσεναλ και το Sport24.gr "ακτινογραφεί" την απόδοση των "ερυθρόλευκων".

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός. Ηττήθηκε 0-1 από την Άρσεναλ στο πρώτο παιχνίδι για τους 32 του Europa League. Το Sport24.gr "ακτινογραφεί" την απόδοση των "ερυθρόλευκων".

ΣΑ: Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ που δέχτηκε από τον Λακαζέτ. Μάλιστα λίγο αργότερα σταμάτησε τον Γάλλο και επέτρεψε το 0-2 της Άρσεναλ. Σταθερός ο Πορτογάλος τερματοφύλακας κατά τη διάρκεια του 90λεπτου, λειτούργησε σωστά όποτε χρειάστηκε να επέμβει.

ΟΜΑΡ: Ακατάπαυστο τρέξιμο από τον αρχηγό του Ολυμπιακού τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν αυτός που κλήθηκε να μαρκάρει τον Ομπαμεγιάνγκ πριν ο Γκαμπονέζος περάσει στον αμαρκάριστο Σάκα. Μπόλικα ανεβάσματα από τον Νορβηγό, που αντιμετώπισε στα ίσια τον Μαρτινέλι και αργότερα τον Γουίλοκ. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αρτέτα χρησιμοποίησε τρεις παίκτες στη θέση του αριστερού εξτρέμ.

ΣΕΜΕΔΟ: Στις περισσότερες μονομαχίες βγήκε νικητής ο Πορτογάλος, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο δέχτηκε κίτρινη και θα χάσει τη ρεβάνς. Στη φάση του γκολ πηγαίνει καθυστερημένα στον Σάκα. Θα μπορούσε να είχε καλύτερη τοποθέτηση, αν και δεν είναι δική του ευθύνη το γεγονός ότι είχε αφύλαχτος ο Άγγλος.

ΜΠΑ: Είχε πολύ σημαντικές επεμβάσεις ο Σενεγαλέζος στόπερ και απέτρεψε το να έρθει νωρίτερα το γκολ κατά του Ολυμπιακού. Παίρνει καλό βαθμό για τη συνολική του παρουσία, αλλά στη φάση κατά την οποία δέχτηκε εντέλει το τέρμα η ομάδα του, ο Λακαζέτ πετάχτηκε στην πλάτη του και σκόραρε από κοντά.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Όπως και ο Ομάρ, ανέβαινε ψηλά μέχρι τα τελευταία λεπτά. Αμυντικά τα κατάφερε εξαιρετικά απέναντι σε πρωτοκλασάτους εξτρέμ, αλλά επιθετικά θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα. Δεν παίρνει τον ίδιο καλό βαθμό επιθετικά, αλλά το χρέος του στο ανασταλτικό σκέλος το έκανε και με το παραπάνω.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Όσο αγωνίστηκε ήταν μέσα στο ρόλο του. Έκλεισε χώρους, αναχαίτισε αρκετές από τις επιθετικές πρωτοβουλίες της Άρσεναλ, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος κουράστηκε πολύ. Ήταν και πολύ γρήγορο το τέμπο του ματς κατά διαστήματα, κάτι που δεν τον βοηθάει ιδιαίτερα στο κράτημα και στο κουβάλημα της μπάλας. Όταν έγινε αλλαγή, οι οπαδοί του Ολυμπιακού τον αποθέωσαν.

ΚΑΜΑΡΑ: Πολύ τρέξιμο από τον Αφρικανό, αλλά πολλές φορές χωρίς ουσία. Σε ένα τέτοιο ματς, βέβαια, που θέλει... πνευμόνια, η παρουσία του είναι πολύ σημαντική. Όπως το συνηθίζει, επιχείρησε σουτ έξω από την ευκαιρία, που δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη. Προσπάθησε να πιέσει ψηλά και να υποχρεώσει σε λάθος την άμυνα της Άρσεναλ.

ΓΚΙΛΙΕΡΜΕ:
Έμπαινε με δύναμη στις μονομαχίες, έριξε τις κλωτσιές του εκεί που έπρεπε, προσπάθησε να κρατήσει μπάλα, ενώ υπήρξαν στιγμές που σίγουρα θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα, καθώς ήταν χαλαρός και του έκλεβαν τη μπάλα. Θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα, έχει κάνει πολύ καλύτερες εμφανίσεις.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ:
Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα απέδειξε για μια ακόμα φορά πόσο ποιοτικός ποδοσφαιριστής είναι. "Κολλούσε" πάνω του τη μπάλα, οι περισσότερες ενέργειές του σε καλό έβγαιναν για τον Ολυμπιακό. Ξεκίνησε δεξιός εξτρέμ, αργότερα με την είσοδο του Λοβέρα πέρασε αριστερά. Έπαιξε με πάθος, προσπάθησε να προκαλέσει προβλήματα με τα στατικά του χτυπήματα και μέχρι τέλους προσπάθησε να βοηθήσει και στην άμυνα.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Ο γνωστός Μασούρας που έτρεχε πολύ και έδωσε πολλές βοήθειες αμυντικά στον Τσιμίκα. Μεσοεπιθετικά σίγουρα θα μπορούσε να έχει καλύτερη παρουσία. Ήταν μαχητικός όσο αγωνίστηκε, καθώς αντικαταστάθηκε στο 75' από τον Λοβέρα.

ΑΡΑΜΠΙ: Ο Μαροκινός στράικερ πολλές φορές ήταν μόνος και δεν είχε στηρίγματα αριστερά και δεξιά. Ήταν άχαρος ο ρόλος του. Έτρεξε για να πιέσει τους αμυντικούς της Άρσεναλ, δεν του δόθηκε η ευκαιρία να απειλήσει τον Λένο.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Μπήκε στο 64' αντί του Μπουχαλάκη. Αγωνίστηκε μπροστά από Καμαρά και Γκιλιέρμε. Το highlight του η φάση του 77', όταν έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και έφυγε ταχύτατα στην κόντρα, αλλά τον σταμάτησαν με φάουλ οι Άγγλοι. Προσπάθησε να σκοράρει στο 80', ανεπιτυχώς.

ΛΟΒΕΡΑ:
Ο Μαρτίνς τον προτίμησε αντί του Ραντζέλοβιτς και τον έριξε στο ματς αντί του Μασούρα. Ο Αργεντινός πέρασε αριστερός εξτρέμ, δίχως να μπορέσει να πετύχει κάτι ουσιαστικό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ